EN TUR I MAJHAVEN

Det er sin sag at nå både blogning og havearbejdet og det er sidstnævnte der trækker det længste strå. Jeg vil ellers virkelig gerne holde jer mere opdaterede med havelivets gang i en have som stadig er meget ny, for jeg synes selv at det er utrolig spændende at se hvordan det hele udvikler sig og spændende at vise det også.

Jeg begynder med de liljeblomstrede tulipaner fra forrige indlæg. Der er ingen tvivl om at jeg ikke fik den blanding som jeg havde bestilt, men jeg er kommet til at holde meget af det farverige syn uden for mit køkkenvindue. Planen er at fjerne nogle af de knaldrøde og supplere med lidt flere i andre farver. Her i dette lange bed skal der igen plantes Dahlia, som der var sidste år.

Liljeblomstrede tulipaner.

Det hvid-gule bed lyser så vi næsten må knibe øjnene sammen, når solen skinner. Bedst af alt ved et bed i de toner er at det altid lyser – i solskin, i gråvejr, i skumring – altid! Det var lige det jeg ville med dette bed, som vi kan se fra vinduerne i stue-alrummet.

Jeg lagde en lille film på Instagram af herligheden, for det er så lækkert og der er mange der har set det. Du kan se min Instagram konto ved at følge linket til højre i margen.

Tulipanerne er i år udelukkende Spring Green og desuden er der mange narcisser, men her skal suppleres med lysegule tulipaner af en slags.

Syrenbedet har været svært at fange på foto fordi det er så langt og smalt. Syrenerne begynder deres blomstring nu og tulipanerne har stået smukt i nogle uger. Det er blandede Viridiflora tulipaner (dem med grøn stribe) og det er blevet mere ferskt end jeg havde tænkt. De store Kejserkroner er ikke blevet store i år, de skulle ellers stikke op over tulipanerne. Men jeg synes at den egn-stemning jeg ønsker fungerer. Jeg håber at det bliver mere vildt med tiden.

Tulipaner fra syrenbedet

I tvillingebedene ved spejlbassinet er der foreløbig grønt, men katteurt, stjerneskærm og slangeurt står på spring. De venter bare på at varmen vender tilbage og det gør de flere hundrede prydløg også.

Det har været et fantastisk langt forår i år, der er virkelig tid til at nyde forårsløgene og alt det lysegrønne. Nogle dage stiger temperaturen ovenikøbet så man tror at det er sommer og en af de dage købte jeg sommerblomster og plantede i krukker. Det er et sats, men de har klaret sig selvom det har været koldt de seneste nætter.

Vi er begyndt på projekt “Små hegn til læ og opdeling”. Med det helt rigtige værktøj går det tjept for Flemming at bore 90cm ned i den hårde jord, sætte stolper og sætte vandrette lægter op. Jeg har tidligere fortalt at grundvandet her står højt og det er pudsigt at se blankt vand i hullet når der graves stolper ned. Men det betyder at jeg ikke behøver bekymre mig for vand til hæk og træer – de skal nok stikke rødderne nedad.

Op ad hegnene har jeg plantet slyngroser og klematis – mere om dem i et andet indlæg.

I får også mere om både såning i køkkenhaven og oprydning i drivhuset senere, men jeg er glad for at jeg nåede at dele tulipanfesten med jer inden den er ovre. Vi ses.

12 Comments

 • Madame

  Hvor er det smukt at se, hvordan jeres have ser ud lige nu. Og sikke en spændende idé med projektet “Små hegn til læ og opdeling”. Den tager jeg starks til mig.

  • Lisbeth

   Tak Madame. Her er meget smukt og vi nyder det:-) Projektet med “Små hegn til læ og opdeling” er vigtigt her hvor vi hat nogle lange stykker have på langs af huset.

 • Lisbeth

  Det er et fantastisk syn med alle tulipanerne, du har godt nok også lagt mange, men det ser godt ud. Du har ganske rigtig fået noget for pengene med den lange blomstring, de holder længe i år, så er der lidt godt ved det kølige forår 🙂 Ingen kan se, at det er en nyopstartet have, det er så flot, men ærgerligt med sydbøgen.

  • Lisbeth

   Ja jeg er heldig med det kølige forår, nogle år er tulipanerne færdige på en uge. Jeg har kun lagt løg som kommer igen år efter år, andet gider jeg ikke så jeg forventer at pengene er givet godt ud 🙂
   Ja virkelig ærgerligt at sydbøgen er gået ud, den var så fin – og lidt dyr. Jeg tror også at det har spillet ind at det var så vådt i vinter og jorden er tæt og tung her.. Jeg er dog heldig at alt det andet er i live.

 • Marie

  Dine tulipanbede er imponerende flotte. Det tror jeg simpelthen ikke ville kunne lade sig gøre i vores lerjord. Det lyder, som om I sagtens kan blive enige om de forskellige projekter. Hos os skal der somme tider diskuteres
  helt igennemm, før vi bliver enige.

  • Lisbeth

   Jeg er også glad for alle tulipanerne:-) Her har vi også lerjord og der skal ikke meget udtørring til før den hverken er til at hugge eller stikke i. Jeg har forbedret jorden med kompost fra kommunen og med nogle sække planteskolejord, men det trænger til lidt mere.
   Vi behøver ikke diskutere projekterne her, det er mig der styrer det udendørs og jeg er så heldig at Flemming bakker op om det;o)

 • Lisbeths Haveblog

  Det er imponerende, så hurtigt det vokser til, og ikke mindst hvor fint det supplerer hinanden. Det har du gjort virkelig godt. Tulipanbedene ser færdige ud, men jeg kender godt det med, at man lige vil have rettet et eller andet 🙂
  Mange hilsener Lisbeth

  • Lisbeth

   Det meste er vokset godt til og løgplanterne fylder hullerne ud. Så håber jeg at stauderne breder sig over sommeren, men det skal gå meget galt hvis det ikke sker for jeg har sat mange planter 🙂
   Mange hilsner fra Lisbeth

 • Kristoffer - naturhaven.dk

  Det ser flot ud, og man kan altså ikke andet end at blive glad af at se på tulipanerne. Den farvesammensætning får i den grad smilet frem. De næste måneder bliver endnu bedre, for med det varmere vejr vi må forvente vil en del af planterne blot springe endnu mere ud. Ser frem til din næste reportage. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *