HYGGEKROGE

Vi er midt i oktober og haven passer fint sig selv indtil jeg skal igang med at pakke dahlia, køkkenhave og terrasser ned for denne sæson.

Det er over en måned siden jeg ryddede glashuset for tomatplanter og pakkede kapillærkasserne sammen, det blev en kort sæson, men nu er der mere plads til duftpelargonierne og vi kan nyde blomsterne og tiden i glashuset indtil frosten rigtig tager fat.

I et tidligere indlæg nævnte jeg, at et af vores kommende projekter skulle være “små hegn til læ og opdeling af haven” og selvom haven er flot og frodig at se på, både på langs og på tværs, så fungerer det godt at opdele en have i mindre rum så den ikke kan overskues fra et sted, og det giver mulighed for at skabe hyggekroge som kan overraske, når man færdes i haven.

På nordsiden af huset skaber de korte hegn rumfornemmelse og den smalle gang bliver ikke bare en lang vindblæst tunnel. Op ad hegnet længst væk er der plantet en slyngrose ‘Bleu Magenta’ samt en rød pileurt.

Nordsiden set fra haven

Ved terrassen på den anden side af huset har vi skabt en lille hyggekrog til havebordet.

Spisekrog

Det lette hegn skærmer også for direkte indkik til stuen og vi føler at vi har lidt mere privatliv, når vi sidder der, for hækken er på trods af højden stadig meget åben og ude fra fortovet er der udsigt til en stor del af haven, terrassen og huset.

Jeg ved at mange forbipasserende nyder at kikke ind i haven og det er de meget velkomne til.

Når vi sidder ved havebordet har vi stadig udsigt til markerne igennem lamellerne og det hygger vi os over.

Det er dejligt at have rumdelere i form af hegnene for det giver mig mulighed for at indrette op ad dem. Flere små krukkeopstillinger, et lille blomsterbed og på en af siderne her blev der plads til en vin som med tiden vil brede sig ud over hegnet.

Bag hegnet for enden af det hvid-gule bed har jeg lavet en lille lavendelplads. Der er også plantet en Rose ‘Ghislaine de Feligonde’ og en kaprifolie.

And med “Pletter i luften”

Vi får altså mere og mere struktur på haven og det er en fornøjelse. Vi har nu boet her i 1 1/2 år og har oplevet haven og planterne fra løvfald over løvspring dette år og nu snart igen løvfald. I nat faldt den første frost og jeg er meget spændt på om vi får lov at se en snedækket have i den kommende vinter – I der kender mig, ved at jeg håber det. Rigtig god weekend!

10 Comments

 • Lisbeth

  Du har hurtigt fået styr på haven, det var jeg egentlig ikke i tvivl om, at du hurtigt ville få. Hyggekroge er vigtigt, det samme er det ikke at kunne se lige gennem haven, når man er i den, eller for den sags skyld går forbi haven ude på vejen. Det ser flot ud det hele, tillykke med at det er gået så hurtigt, det er lykkedes så godt.

  • Lisbeth

   Tak Lisbeth!
   Det er vigtigt med hyggekroge og opdelinger selvom vi kender vores egen have ud og ind har det en betydning for vores oplevelse når vi befinder os i de forskellige haverum :_)

 • Anette

  Det ser rigtig godt ud med de sorte lamelhegn i jeres have. Sort er også den foretrukne farve til træværk i vores have. Selvom vores have er gammel, er den stort set nyanlagt, da der kun var græs, ukrudt og vildnis, da vi købte stedet. Vi har også været i gang med at dele haven op i rum med hække, men vi skal også have skabt nogle flere hyggekroge, bl.a. med lamelhegn og pergolaer – så tak for inspiration

  God weekend
  Hilsen
  Anette

  • Lisbeth

   Tak Anette, jeg er glad for at være med til at inspirere 🙂
   Det er en stor omgang at omlægge en have fra et vildnis, men I styrer godt derudad.
   Hilsen Lisbeth

 • Lisbeths+Haveblog

  Det er sådan en flot og gennemtænkt have, du har lavet, og den ser allerede gammel ud – hvilket altså er ment som en ros.
  Inddeling i rum er noget af det bedste, man kan gøre i sin have, synes jeg, og det ser godt ud, det I har lavet. De sorte hegn med lamellerne kan jeg virkelig godt lide. De klæder huset, og det er pænt, at designet går igen i hele haven. Sikken en hyggelig terrasse hegnene giver. Mon ikke I beholder dem, selv om kigget ind fra vejen en dag forsvinder?
  Mange hilsener Lisbeth

  • Lisbeth

   Tusind tak LIsbeth – jeg rødmer helt – men ja jeg har tænkt meget over hvordan det skulle blive.
   I tankerne har det også været vigtigt at stilen passer nogenlunde til nybyggeri, men det behøver jo heller ikke blive kedeligt. Det bliver måske meget sort i sort, men her må jeg så tilføre nogle flere farverige potter og planter 🙂
   Hegnet ved terrassen er kommet for at blive og nu har jeg mulighed for at få flere klatreplanter.
   Mange hilsner LIsbeth

 • Elna Slot

  Det ser så hyggeligt ud i glashuset. Det må være et dejligt sted at opholde sig på en solskinsdag i oktober. Jeg kan godt lide det åbne hegn, I har sat omkring terrassen. Dels er et åbent hegn en god lægiver, dels giver det jer mulighed for at kikke ud igennem det, så I ikke føler jer spærret inde. Det er et hyggeligt rum med spisebord og krukkevækster, der er skabt bag hegnet.

  Hilsen Elna

  • Lisbeth

   Der er virkelig dejligt i glashuset når solen skinner og nu har vi købt en lille ovn som skal gøre det muligt at være der længere hen på året.
   Jeg er også glad for det åbne hegn og det giver ret godt læ 🙂
   Hilsen LIsbeth

 • Frk.Anemone/Ulla

  Jeg kan også virkelig godt lide jeres sorte trælameller som rumdelere og den fine afskærmning omkring jeres spise krog. Det giver da også mulighed for at hænge lidt pynt op, ser jeg 🙂
  I er kommet utroligt langt med haven – det er blevet så fint.
  Sød kurv til tomaterne 🙂

 • Madame

  Det er nogle meget smukke billeder – hvor har I dog fået en skøn have. Det må være sjovt (men krævende), at lave en ny have fuldstændig fra begyndelsen og med alle sine egne ønsker. Jeres spiseplads er bare så fin med de luftige lameller. Opdeling i forskellige haverum får haven til at virke større.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *