Det hvide bed

NU GÅR DET STÆRKT

Påsken kom med sol og varme stråler satte fuld gang i forårsløgene. Pludselig var der knopper i tulipanerne og farve på narcisser, anemoner og visse fritillaria og nu hvor påsken er overstået begynder buske og træer også at springe ud.

I syrenbedet er der nu et mylder af tulipanblade og Fritillaria uva Vulpis sammen med påskeklokkerne.

Fritillaria uva Vulpis
Fritillaria uva Vulpis

I det hvid-gule bed begyndte narcisserne at blomstre, først med en lav i stil med Tete ‘a tete og derefter andre typer. Når jeg skriver “i stil med” er det fordi jeg bl.a. har lagt en blanding af narcisser og dermed ikke aner hvad de hedder.

Narcissus Minnow
Vidst nok Narcissus Minnow

Jeg har dog også lagt Thalia og Poeticus actae (pinseliljer) så dem kan jeg dog genkende.

Narcissus Thalia
Narcissus Thalia
Narcissus Actae
Narcissus Actae

Det er tørt og jeg har vandet alle bede én gang fordi flere af stauderne begyndte at hænge. Jordoverfladen her er stiv, leret markjord selvom jeg har tilført en del kompost og muld til staudebedene, så overfladen lukker sig som en stiv skorpe når sol og vind udtørrer den. Det er paradoksalt for vi bor oven på en kilde og 90 cm nede står der vand. Men de nye stauder skal stadig have vand længere oppe.

Fritillaria Meleagris
Fritillaria Meleagris (Vibeæg)

Nu er det snart weekend og vejret er sol- og sommerligt, idag planter jeg tomater i drivhuset. God weekend derude!

7 Comments

 • Lisbeths Haveblog

  Så smukt et bed med narcisserne 🙂 Fint og enkelt i gule og hvide farver.
  Jeg vander også på livet løs. Det er simpelthen så tørt. Jeg har to errhododendron, der mistede halvdelen af deres blomsterknopper på grund af tørke. Resten blev reddet, da jeg fik vandet.
  Mange hilsener Lisbeth

  • Lisbeth

   Tak Lisbeth!
   Jeg er også selv meget glad for det bed 🙂
   Det er ærgerligt med blomstreknopperne på dine Rhododendron, så må der vand til. Jeg går og lurer på mine syrener, de ser lidt kritiske ud.
   Mange Hilsner Lisbeth

 • Lisbeth

  Jeg kan nemt forestille mig, hvordan jeres jord er, sådan en hård tør skorpe er ikke til at komme i. Sådan er det bl.a. her de steder, hvor vi har flyttet rhodoer, det er som beton, fordi det de stod i var mere vand end jord. Det er ærgerligt, at vi ikke får noget regn. Det ser ellers flot ud med alle narcisserne. Minnow har jeg også og selvfølgelig Thalia, de er så smukke.

  • Lisbeth

   Hej Lisbeth.
   Ja det er lige sådan jordoverfladen er her, men jeg arbejder lidt mere løs jord ned imellem planterne.
   Man går aldrig fejl af Narcisser og jeg er glad for at jeg har lagt så mange.
   KH Lisbeth

 • Madame

  Så smukke billeder fra din have, Lisbeth! Her er alt så frygtelig tørt nu, og det er jo ikke muligt at vande en have på 1650 kvadratmeter. Men jeg vander det mest nødvendige.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *