Egen høst frugt, grønt og blomster

Selvom man jeg ikke mere har en stor køkkenhave, har jeg alligevel fornøjelsen af at kunne høste lidt frugt og grønt.
Størst udbytte får jeg i drivhuset af agurker, tomater, chilli og peberfrugt og når det handler om krydderurter så har jeg et meget rigt udvalg.
Høst varierer, det går op og ned og i år svarer til udbyttet i drivhuset til det vi kan spise og lidt til vores drenge. Der bliver hverken til agurkerelish eller henkogte tomater, men noget chillipasta kan der nok blive.

Lækre tomater til -suppe, -tærte og -madder, snackpeber og agurker, jeg elsker at gå ud og høste!

På sverigesturen købte jeg bl.a. nogle squashplanter og de producerer på livet løs nu. De er plantet i en kasse i drivhuset og er allerede alt for store til at være der, men jeg tror ikke at de var kommet så godt igang, hvis jeg havde plantet dem ude for vejret har jo….. ja I ved hvordan det har været.

For et år siden købte jeg et lille nektarintræ. Det er velegnet til at stå i krukke og i år blev der fem nektariner at høste. Det har stået i drivhuset vinteren over – det kan godt tåle frost og fik det også, men det skal skånes mod for meget regn og fugt i foråret, da det kan få svamp.
Fordelen ved at dyrke nektariner i krukke er, at man kan bære det ud og ind alt efter om der kommer frost om natten og på den måde skåne blomsterne mod frost. I år fik jeg seks lækre nektariner på det lille træ.

Jeg dyrker også jordbær i krukker. Ikke i store mængder, men det er hyggeligt, at kunne tage en lille mundsmag, når man går derude. Billedet herover er netop taget – planterne bærer bær for anden gang i år.
I år har jeg været flittig med at plukke til buketter og hvor jeg nyder det. Jeg elsker de store blandede buketter og netop når de er så blandede ripper jeg ikke haven for en enkelt plante, det passer perfekt til den måde mine bede er beplantet på.
Blandede Dahlia og rød havemelde

Staudebuket hjortetrøst, høstanemone, pileurt og kvan

Dahlia, Roser, Lavatera (sommerblomsten), orientalsk pileurt (Kiss me …..) og bronzefennikel
Dagens buket –  Dahlia, orientalsk pileurt (Kiss me……), bronzefennikel, Scabiosa, Lobelia ‘Hadspen Purple’, Phlox ‘Hesperis’, Lavatera (busken) og gulløvet blærespirea.
Det var succeserne – årets æblehøst er ikke værd at skrive om – de æbleviklerfælder som jeg havde købt i foråret forsvandt og dukkede først op i en pose med værktøj for nylig, så orm og skurv hersker og det ser bestemt ikke godt ud. Min store drøm er at dyrke lækre æbler, så gode råd modtages med kyshånd!
Rigtig god uge til jer alle!

6 Comments

 • Fru Friis

  Drivhushøst er bestemt en svingende affære, men bare der er lidt man kan nyde gennem sommeren, er det dejligt. Skønt med dine nektariner og squas og squash og jordbær i krukker ser fine ud. De blandede buketter er bare elskelige. Aldrig bliver det ens og selv om man går ud og syntes der vist ikke er så meget idag, vender man altid tilbage med noget smukt. Er det ikke bare forunderligt!?

 • Sussi.Sussinghurst

  Min yngling er den mørkerøde buket, den er virkelig dejlig…. her bliver det ikke til så meget med buketter, kun af Lathyrus, som jo skal plukkes for at blive ved.
  Nektariner i krukke, øj det kunne jeg godt tænke mig at prøve. Men æbleråd det kan jeg ikke give. I år er det faktisk kun vores Annanasæbletræ der rigtig bærer frugt og de har vist faktisk altid været lid syge og med orm… men vi spiser udenom for vi elsker smagen – i øjeblikket rasler de ned af træet som små bomber og ødelægger mine Sct.Hansurter, Låget på min rabarberkrukke, mine purpursolhatte(mest bladene) og alt andet – faktisk er der påbudt sikkerhedshjelm hvis man skal bevæge sig rundt i området.

 • Jette

  Hej Lisbeth.Der er bare ikke noget som egen avl.Og alt det du kan høste i dit dejlige drivhus er da bare skønt.Lyder spændende med de fine nektariner.
  Jeg har da også haft en fin høst i mit drivhus.Hos mig er der kun masser af blå druer og en enkelt chilli tilbage.
  De nye ejere var på besøg forleden.Og var meget begejstrede for mit lille gods.Smukke buketter du viser.Jeg er ikke så godt til at plukke fra min have.Har lige været en tur til Sofieholm for at nyde alle de smukke dahlia,og viser lidt derfra.Har du været der i år?
  Mit gamle Filippa æbletræ har masser af dejlige æbler.
  Nu må jeg se om jeg får tid til at lave lidt mos til fryseren.
  Rigtig dejlig dag Knus Jette

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *