Advarsel og stærke billeder

Jeg fik et mindre chok igår da jeg gik en tur i haven. Som et lyn fra en klar himmel er alle mine kuglebuxbom i skyggebedet ramt af buxbomsyge!
Det er nogle år siden vi sidst hørte om den frygtede svampesygdom som breder sig som en steppebrand og slår buxbom ihjel. Helt nøjagtig var det sommeren 2011, en sommer hvor der om muligt kom mere regn end vi har fået i år.

I juli tog jeg dette billede af mine smukke buxbom ved vandkarret, de visne spidser du ser er efter klipningen i maj.
Igår kom jeg ud til dette syn:

Alle 7 kugler er ramt og længere inde ad stien endnu én. De buxbom, som ikke er klippet i form, er endnu ikke ramt.
Det er også værd at bemærke at de kuglebuxbom, som står i østsiden af haven og som altså får sol om eftermiddagen, heller ikke er ramt (endnu).
Endnu er mine buxbom hække heller ikke ramt, så jeg tror desværre ikke at der er anden udvej, end at skynde mig at fjerne alle inficerede…. Øv.

 Det ser ikke godt ud!
Det gør denne derimod – en hjemmelavet buxbom og jeg har selv klippet den i kugleform (den trænger til 2. klipning, men nu tør jeg faktisk ikke klippe mere i år.
Siden 2011 har jeg her på bloggen haft en fane som hedder “Er din buxbom syg”, herunder står en lille vejledning til hvordan du finder ud af om en brun plet på et buxbomblad skyldes sygdommen Cylindrocladium – du kan også trykke HER for at læse den.

20 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *