Mindre skærmtid

Så blev det dejlige september måned, hvor det smukke forfald i haven stille og roligt tager over. Jeg elsker simpelthen de kølige morgener når solen kaster sine stråler i dug og spindelvæv og jeg håber at der kommer mange i den kommende måned.

Når jeg ser tilbage, er sommeren jo gået alt for hurtigt og alligevel føles det som længe siden det var juni og juli med CPH-Garden, besøg af bornholms havekreds, sidenhen åben have for alle der havde lyst til havefestival og sidst sverigesturen sammen med Nette og Lene.

Det var en travl sommer, men det var dejligt.

Nu er her mere ro på. F.eks. har jeg idag stukket kanter, revet græs og klippet lidt visne blomster ialt i 1,5 time – det er ikke meget tid jeg behøver bruge for at her ser dejligt ud og det passer mig fint at kunne drosle ned og lade smukke frøstande stå.

Sensommerens skønne Geranium ‘Rozanne’
Apropos drosle ned, har jeg sat mig for at drosle ned på skærmtid. Jeg har i mange år lidt af søvnløshed og da jeg i september runder et hjørne, har jeg besluttet at gøre noget ved det nu!

En anden af sensommerens stauder er Pileurt – Persiscaria

Mit arbejde foregår 99% ved en skærm og det kan ikke ændres, så mindre skærmtid må foregå i min fritid.
Da jeg begyndte at blogge gjorde jeg det for at dele haveinteressen og det må jeg sige skete. Jeg har fået mange dejlige venner og bekendte i blogverdenen og jeg har fået og får så meget inspiration.  Jeg bliver så glad når nogle fortæller mig at deres kone eller veninde nyder min blog. Det med at dele haveglæden og andre glæder oplever jeg også på Instagram, hvor det ikke tager nær så lang tid at dele et foto og en kommentar.
Det kan være svært at vælge fra når man er så digitalglad som jeg. Jeg læser E-bøger, aviser og magasiner, ser podcasts, streamer serier og udsendelser, jeg blogger og kommenterer blogindlæg og henter inspiration på Pinterest. Jeg køber økologisk kød, tøj og ting på nettet. Jeg slår ALT op – opskrifter, historiske øjeblikke, politikere og skuespilleres bedrifter, you name it, for slet ikke at tale om, at jeg tjekker min arbejdsmail og min private mail samt holder social kontakt på sms og messenger. (Jeg har sikkert ikke nævnt alt).
Det skal der ændres på – noget skal fases ud og forhåbentlig vil det samt flere andre tiltag give mig en ordentlig nattesøvn tilbage.

Hortensia er musthaves for en blomsterig sensommerhave – ha’ en rigtig dejlig september måned.

25 Comments

 • Høneballehaven

  Det bliver godt nok svært at trappe ned med alt det du bruger nettet, men jeg forstår godt, hvad du mener. Desværre mister vi så endnu en blogger, men man skal passe på sig selv og nattesøvnen er vigtig.

  • Countryliv

   Hej Lisbeth. Jeg tror ikke at jeg kan holde mig helt fra at blogge, for jeg holder meget af det. Men jeg vil nedsætte forbruget og tænker på at ændre min måde at blogge på for jeg bruger lang tid på at beskære billeder og formulere mig o.s.v.
   Nattesøvnen er vigtig og jeg skal holde nogle år på arbejdsmarkedet endnu 🙂

 • Henrik Eriksen

  Kære Lisbeth det lyder meget travlt med alt den skærm. Jeg arbejder selv en del bag skærmen, og ja det kan faktisk blive for meget. Nu skønne september, have sænker sin hastighed. Tiden til at samle op på de løse ender, og nyde det stille forfald, denne finale og svanesang. Håber du finder en bedre balance i den digitale verden.
  Venligst
  Henrik

  • Countryliv

   Haha ja det lyder travlt, men jeg laver godtnok ikke alle skærmtingene på én gang, men jeg er så begejstret for alt det der "ny" teknologi:-) Heldigvis holder hunde og haven mig igang rent fysisk og jeg har heller ikke sluppet rigtig armchair gardening med fysiske bøger, men jeg skal helt klart have fokus på at lukke ned for det blå skærmlys noget mere – balance er det helt rigtige ord 🙂

 • Anette Nielsen

  Hej Lisbeth
  Lyder som en god ide at skippe eller drosle ned på noget af alt det net. Jeg er faktisk imponeret over alt det du bruger det til.
  Jeg har også holdt lavprofil på diverse netværk, det hænger sammen med et travlt forår og sommer. Syntes selv det er svært at finde et harmonisk leje i alt dette, for det er jo sjovt, lige i tiden har ig pause, for sad med den tlf i hånden lidt for meget;-) og følte mig ikke nærværende nok. Her bruges pceren kun til google(meget søgning), fb og blogge. Og tlf kun til ig. Pceren står inde, og tlf er lidt rundt omkring;-)
  Du har også en rigtig god blog, rolig og inspirerende, det er en fornøjelse at have fulgt dig. Kan godt lide din måde at have have på hen over året!
  God vind fremover, og håber det vil hjælpe på din nattesøvn.
  Knus Anette

  • marie

   Jamen, skriver du rent faktisk, at du har bestemt at holde op med at blogge? At nedsætte nettiden kan du jo tilsyneladende gøre på mange forskellige måder. Jeg håber bestemt, at du finder et leje med dine netaktiviteter, hvor din blog ikke behøver at blive ofret.

  • Countryliv

   @marie, nej det skriver jeg ikke og jeg ønsker heller ikke at jeg stopper helt, men jeg vil gerne blogge på en anden måde og tænker over om jeg kan finde en anden form. Men en del af blogning er for mig også at kommentere og det synes jeg også jeg vil – så generelt finde en balance det går det ud på. 🙂

  • Countryliv

   Hej Anette. Tak for dine søde ord om min blog. Jeg tror at vi er mange som stille og roligt har fået nogle vaner med pc, telefon og ipad som stjæler enormt meget tid – for mig har det kostet på mine kreative sager og det vil jeg tilbage til. Jeg VIL op af sofaen selvom jeg er mere træt om aftenen end før i tiden.
   Men som nævnt tror jeg ikke at jeg kan stoppe på bloggen helt og holdent, men jeg har jo også andre skærmvaner at skære ned på, så lidt hist og lidt pist så tror jeg at det bliver godt:-)

  • Countryliv

   Jeg er enig med dig i kvaliteten i at blogge, du er ovenikøbet også flittig med at svare blogindlæg (det er jeg ikke) – men nej man kan ikke alt så der må prioriteres:-)
   Ha det godt
   Lisbeth

 • Elna Slot

  Hvor kan man dog spare meget tid og blive klog på meget, hvis man bruger nettet, hvor det er muligt. Men man kan også let blive fanget af nettet, hvis man ikke somme tider "siger fra" og lader verden gå sin gang, uden at man selv hele tiden skal være opdateret.
  Du har en rigtig god og inspirerende blog, og jeg håber, at du også i fremtiden vil berige os med indlæg. Men nattesøvnen er vigtigst!

  Hilsen Elna

  • Countryliv

   Tak for dine søde ord:-) Ja, nettet er aldeles fantastisk og jeg er vild med alt det man kan slå op og blive klog på og jeg skal blive bedre til ikke at kaste mig over det når jeg sidder ned et øjeblik.

 • Sussi.Sussinghurst

  ja, jeg forstår dig godt – jeg bruger selv alt for meget tid ved pc'eren og jeg arbejder ikke engang. Jeg vil nødig helt undvære bloggen, så jeg har for nogen tid siden bestem, at jeg kun vil blogge et par gange om måneden, eller hvis der er sket noget særligt (som en haverejse el.lign) – igennem blog indlæg fra andre har jeg "været med" utallige skønne steder, som jeg ikke havde hørt om før – fået mange gode haveideer – og lært vidunderlige planter at kende – og "mødt" alle disse dejlige havemennesker – jeg savner faktisk mange af de tidligere bloggere, selv om de er på IG så ER det altså ikke det samme, så jeg håber, at du stadigvæk blogger en lille smule 🙂 🙂

  • Countryliv

   Jeg er fuldstændig enig med dig mht. blogning og inspiration fra haverejser rundt i verden og inspiration til alt muligt og jeg ønsker egentlig at blive bedre til at strukturere mit skærmforbrug og finde et leje til blogning som er mere passende, for selvom jeg ikke udgiver mange indlæg om måneden, så bruger jeg en del tid på at læse og kommentere hos andre og udvælge og beskære billeder samt skrive indlæg.
   Jeg tror at vi forsat mødes i blogland 🙂

 • Frk. Anemone

  Nattesøvn er vigtigt og i erkendelse af at for megen skærmtid kan ødelægge den livgivende nattesøvn, er det nok på tide at arbejde med doseringen. Jeg kan se at jeg ikke er alene med min bekymring for om du kunne finde på at holde op med at blogge… Selv er jeg også blevet fanget lidt af Instagram, det er nemt og hurtigt, men slet ikke det samme som at blogge.
  Nyd nu den skønne september, som jo ofte er en fantastisk havemåned hvor vi også kan tillade os at nyde uden at skulle yde en masse.
  Jeg er sikker på at du finder en god balance, så hiv stikket ud en stund 🙂
  Desto mere vil vi nyde et lille pip i ny og næ på din blog.

 • Fru Friis

  Din nattesøvn er det allervigtigste og selvfølgelig skal det prioriteres. Håber du finder et leje der passer dig og at vi fortsat ser dig på bloggen. Alt andet vil være trist. Instagram er bestemt en meget hurtigere vej at kommunikerer på, men erstatter ikke bloggen. Ønsker dig en dejlig sensommer og glæder mig til at følge dig i din videre færd, når du nu har rundet et hjørne. Haveknus fra mig.

 • Lene

  Det kunne være jeg skulle gøre det samme!
  Ikke at blogning fylder så meget, men jeg kunne godt tænke mig at gøre mere ud af det, og så skrue ned for fb og det andet, der røver min tid. Jeg behøver jo ikke at være opdateret døgnet rundt. Jeg tror verden klarer sig uden jeg er med hele tiden. Det er alt for nemt bare at gribe efter iPhone eller iPad, når man sætter sig.
  Held og lykke med det 🙂

 • Esther - Min lille store have

  Nattesøvn skal prioriteres, så det er helt forståeligt, hvis du vil drosle lidt ned.
  Bloggeri tager tid. Pga. mit nye job har jeg i de sidste 4 uger prioriteret at få en god nats søvn, da dagens opgaver gør træt (men på den gode måde). Samtidig går jeg pt. også til GLAiD (træning for folk med artrose =slidgigt) – det koster også på overskuddet, men det er kun 8 uger i alt, så det går nok.
  Derfor har der ikke været tid til bloggeriet, men jeg håber jeg i fremtiden kan få skrevet mindst 3-4 gange om ugen….måske bare korte indlæg…fordi jeg også bruger bloggen som huskeseddel/dagbog….og så er det temmelig surt, når der er flere uger, hvor jeg ikke har skrevet spor.

  Held og lykke med det hele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *