SOMMER I HØJBEDSHAVEN

Efter de mange dage med hedebølge kom omslaget med regn og meget køligere temperaturer. Og hvor gjorde det godt i haven. Selvom jeg har vandet alle bedene, så er kunstig vanding på mit niveau absolut ikke det samme som flere dages regn. (det gør lidt ondt i miljøsindet, så de får kun lige nok) .

Heldigvis har haven det godt! Det er kun sommerblomsterne i højbedshaven som er blevet lidt forfaldne, og jeg håber at nogle af dem kommer sig efter en studsning. I det hele taget trænger højbedene og gangstierne i køkkenhaven en opfriskning. Jeg har selv ligget underdrejet nogle dage, men er igen oven på og Coronatest viste forventeligt negativ. 

30. august 2020 i højbedshaven

Men både blomster og grønsager har givet fantastisk igen i år og derfor får i nogle billeder som jeg tog først i august.

Blomsterne syner af mest, når man ser ud over haven, men jeg har høstet ærter, bønner, glaskål, rødbeder, kartofler og rødløg samt squash, butternutsquash og artiskokker. Det er så ikke i mængder som gør os selvforsynende, men det er en glæde at høste lidt af hvert til et lækkert måltid.

Heldigvis var der tørt under tagudhænget da løgene blev høstet
Rødbeder, rødløg, artiskokker og kartofler fra haven

9 Comments

 • Lisbeths+Haveblog

  WOW for et flot foto at indlede med ❤️
  Dine naboer må være totalt maks misundelige, når de ser ind i din overflod af blomster og spiseligt. Det ser meget harmonisk ud.
  Mange hilsener Lisbeth

  • Lisbeth

   Tak! Artiskokker i blomst er helt fantastiske, men det er på bekostning af smagen som jeg også er ret glad for 🙂
   Vi for mange komplimenter for haven og det er vi selvfølgelig glade for 🙂

 • Marie

  Der er generelt en aura af begyndende forfald, synes jeg, når vi når frem til september, og samtidig er det, vi for alvor begynder at kunne høste afgrøder i køkkenhaven. Det er nu slet ikke så tosset.

 • Madame

  Hvor er din have smuk og frodig!
  Ja, det var dejligt, da haverne endelig fik regn igen. Min regnvandstønde var tom, og man sparer jo på vandet fra hanen i disse tider.
  Der er vist evighedsblomster på et af dine billeder – de er så kønne, og dem har jeg ikke set siden min ungdom, hvor det var moderne at hænge buketter oppe under loftet 🙂 Dem må jeg så til næste år.

  • Lisbeth

   Tak Gitte.
   Det var godt at få fyldt regnvandstønderne 🙂
   Ja det er evighedsblomster som også var moderne da vi var unge. Dengang nåede jeg at blive trætte af dem, men nu ser jeg dem i nyt lys og er ret glad for at de er tilbage 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *