Drivhus i køkkenhaven

Et lille drivhus

I denne uge tog jeg det nye gamle drivhus i brug og tomatplanterne kom i jorden. Der er i den grad tale om upcycling (tak og lov for Flemming som har stået for hele projektet), jeg synes at den nye stil passer godt ind her i haven.

Her ser du det gamle drivhus før nedtagning hos Nanna og her kan du læse om hvordan jeg planlagde, at bygge et lille haveskur sammen med drivhuset. Men ideen med haveskur i forbindelse med drivhuset er droppet, fordi jeg liige havde glemt, at vi som bor på en hjørnegrund har en byggelinje ved skel mod vej på 2,5m. Vores skel mod vejen buer meget, og det ville betyde at drivhus og skur skulle placeres meget langt inde på grunden.

Men jeg er super glad for som det er blevet og sortmalet ser det virkelig godt ud.

Lige som i mit helt gamle drivhus i Bagsværd, har jeg gravet kapillærkasser til agurkplanter ned for at kunne udnytte højden bedst muligt og tomaterne er plantet i jorden. Det er sådan at vi har en kilde i jorden under drivhuset og da jeg gravede for at løsne jorden og fylde kompost og plantejord ned i, var der ret vådt. Så det bliver spændende, om jeg behøver vande meget andet end i kapillærkasserne.

Jeg synes at køkkenhaven er fuldendt med et lille drivhus til tomater og agurker og det var et dejligt sammentræf at Nana netop havde et som jeg måtte få.

8 Comments

 • Lisbeth

  Ja det er blevet et flot drivhus, som passer perfekt i jeres have. Spændende med en kilde, tænk hvis du ikke behøver at vande ret meget. Headeren er flot ingen kan se, at det er en næsten ny have, jeg tænker ikke, at naboerne kan være med 🙂

  • Lisbeth

   Det vil være dejligt hvis vi kan få glæde af kilden, det er jo synd at vandet bare risler i kloakken. Næ naboerne kan ikke være med her, men der er virkelig mange som nyder at se ind over hækken og vi får mange komplimenter 🙂

 • Lisbeths Haveblog

  Jeg kan kun gentage Lisbeth – haven ser fantastisk ud inkl. det sorte og upcyclede drivhus – med egen kilde….!!! Hvor blæret. (Min mand er også imponeret.)
  De lyse tulipaner – er det nogen, der kommer igen, og har du i så fald navnet?
  Mange hilsener Lisbeth

  • Lisbeth

   Tak, vi er også meget glade for haven og drivhuset og der er dejligt at vores anstrengelser har givet os så skøn en have 🙂
   Ja det er blæret med egen kilde og vi håber at tomaterne får glæde af den høje vandstand.
   Tulipanerne er “Spring Green” og de kommer igen hvert år – jeg er gladest for dem der kommer hvert år:-)

 • Kira

  Hvor er det blevet flot!

  Det passer jo perfekt ind i din have.
  Jeg drømmer selv om at få lavet et lille drivhus af gamle vinduer i min køkkenhave ….upcycling er det nye sort 🙂

  • Lisbeth

   Tak Kira.
   Ja pludselig kom vi med på moden med et gammelt drivhus 🙂 Et drivhus lavet af gamle vinduer er meget charmerende, så det forstår jeg godt at du drømmer om.

 • Sydney

  Fint drivhus og meget flot som I har fået det passet ind i haven. Ser ud som det altid har stået der. Ret imponeret over hvor flot I har genbrugt det gamle drivhus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *