Vinterblomster

Jeg er så heldig at have nogle fridage på disse dejlige februardage. Jeg elsker disse morgener for haven er så smuk i sol og klædt i  rimfrost.

Fuglene har virkelig slået sig ned i nabolaget. Tre års intens fodring har båret frugt og der er et fantastisk fugleliv i baghaven. De pipper og synger så det er en lyst.

Her over stillits og grønirisk og nedenunder en dompap. Vi må fotografere dem inde fra stuen og det øver vi os på.

På dagens morgenrunde i haven holder jeg fokus på vintergæk og erantis og jeg nyder dem både i skygge og i solen.

Der er forskel på de vintergækker som jeg har i haven synes jeg, nogle er meget store og høje, andre er små og spinkle, men når jeg ser på blomsten har de alle de omvendte grønne hjerte på blomstens inderste blade og det har de almindelige vintergækker, så det må være voksestedet der gør forskellen.

 Her har jeg dog nogle dobbelte vintergækker som jeg har fået af Nette, dem er jeg virkelig glad for.

Jeg øver mig i at bruge vores kamera som jeg aldrig rigtig er blevet helt gode venner med. Jeg har kastet mig over Haveselskabets fotoskole og har besluttet at jeg SKAL blive gode venner med det kamera, med det er der så mange andre muligheder end med mobilens kamera.
Her er der frostblomster på spejlbassinet og ikke så meget spejl.

11 Comments

 • Ina

  Hvor er du bare heldig med sådan et par fridage til at nyde solskinstimerne. Morgenrimfrosten gør det hele ret smukt, og sikke et skønt fugleliv 🙂
  Du har nu fået nogle gode billeder i kassen i dag.

 • Høneballehaven

  Ja du har også mange erantis og vintergækker, sikken en rigdom vi har. God idé at øve dig med kameraet, det giver bare så meget bedre billeder end dem taget med mobilen. Dejligt med et godt fugleliv.

 • Anette Nielsen

  Hvor har du mange erantis, her er blot en, men den bliver beundret meget. Godt du har fået mange fugle i haven, det giver altså lige det der boost af ekstra glæde.
  God fornøjelse med fotoskolen, det skal blive spændende at se hvad du tryller frem efter det, for disse billeder er godt!

 • Pondside

  Once again, beautiful photos. Good for your, for persevering with the camera.
  I think I must have some winter aconite for next year – such a lovely shot of colour in late winter.

 • Birgitte

  Hej. Det er nogle rigtig gode billeder. Jeg tror, du bliver gode venner med dit kamera:). Her var der også rimfrost i morges og solen har skinnet hele dagen. Det har været en dejlig dag.

 • Merete Sørensen Kjeldsen

  Kære Lisbeth. Smukke billeder af vinter planter fra haven. Jeg er nu mindst lige så benovet over dit billede af spejlbassinet, uh hvor det krible i mig for at få det sidste på plads, så mit spejlbassin også kommer på plads i haven, kan se jeg har noget at glæde mig til vinter og sommer :-)Tak for inspiration. de bedst hilsner Merete

 • Jette

  Hej Lisbeth.Dejligt med fridage når solen skinner.
  Og fine billeder af de små fugle………synes også det er svært at fange dem med kameraet.
  Man nyder bare de første små forårsblomster mere intens.
  Rigtig god weekend Knus Jette

 • The little black house

  Det betaler sig virkelig at være vedholdende med fodring af fugle. Vi oplever også flere og flere forskellige fugle i haven og det til stor glæde.

  Du skal nok få styr på det kamera. Allerede nu har du godt tag på det. Min erfaring siger mig, at den bedste vej frem er at lege. Prøve det samme motiv med forskellige indstillinger og leve med at slette rigtig mange billeder. Du har jo allerede et godt øje for motiver og vinkler.
  God søndag
  Birgitte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *