Det grønnes.

I mit forrige indlæg skrev jeg om pelargonierne og citrustræerne fra overvintringsteltet som er båret ind i havestuen. Idag stak jeg hovedet ind i teltet  og der trives planterne. Der foregår voldsomme temperaturudsving i teltet nu. Varmeblæseren holder nattetemperaturen på 5 grader C og i dagtimerne ryger den op på 14- nogle gange helt op til 23 grader C.
Den lille Primula capitata fik jeg af en bekendt på plantemarkedet i Lyngby i september. Den er allerede noget større end da jeg fik den. Jeg er meget spændt på at se den i blomst.

Krydderurterne har også klaret denne vinter fint og er efterhånden blevet ret store planter som kræver store krukker. Som noget nyt har ananassalvie klaret denne vinter, det overrasker mig. Citronverbena (som vidst har fået nyt navn) og solbærsalvie som er på billedet nedenunder  går ind i deres tredje sæson her hos mig.

Rosmarin ser flot ud
Erigeron karvinsklanus – bakkestjerne lever også på tredje sæson og ud over dem jeg har i krukkerne i drivhuset er det en flittig og velkommen selvsåer.

Når jeg har vandet og pottet om skal I nok få glimt af kæmpeverbena, agapanthus og alle de andre planter derude.  Alt i alt er jeg glad for min investering i overvintringstelt og varmeblæser, at jeg ikke skal ud og købe nye af de planter som jeg har på terrassen år efter år. 
Ude i haven er vintergækkerne fint igang og så fik jeg øje på denne kugleprimula som også rører på sig.
Og så er der julerosen som har en helt speciel betydning for mig.

11 Comments

 • Birgitte Sværke Pedersen

  Primula capitata er så smuk. Du er et heldigt asen at eje den :-). Der er mange fordele ved et drivhus, kan jeg se. Det er så irreterende at skulle købe nye "gamle" planter hvert år og svært at finde plads til dem indendøre. Men det bliver for mit vedkommende ikke nu. Jeg fortsætter med at forny.

  Citronverbena har skiftet navn til citron-aloysia. Det kunne for mig meget nemt gå hen og blive til citron-halløjsa, men jeg må vel øve mig 🙂

  /Birgitte

  • Countryliv

   Hvis Primula capitata forsætter med at vokse som den er begyndt, kan der nok blive en lille aflægger;)
   Jeg tror, at jeg er med på det med navnet citron-halløjsa. Ihvertfald er det en god metode til at huske navnet på, så skal det bare udtales lidt mumlende :o)
   Tak for info.

 • Casa Rosen- en Kolonihaveblog

  Hvor er det altså også sjovt at du kan have planterne år efter år, det er da lidt mere hyggeligt at kunne følge dem.
  Det ser ud til at det lille telt er en godinvistering.
  Jeg har været en tur i haven i solskinsvejret i dag og der var 20 grader i drivhuset, selvom døren stod åben. Jo sommeren er ved at komme nærmere :o)

 • Jette

  Godaften Lisbeth.Dejligt med det telt i drivhuset……..jeg har da både en flot rosmarin og andre krydderurter i mit drivhus uden telt i.Er spændt på at se din flotte primula med blomster.
  Og din kugleprimula ser fin og kraftig ud.
  God aften knus Jette

  • Countryliv

   Godaften Jette
   Det er aldrig lykkes mig at overvintre rosmarin før, selvom den har stået i drivhuset, så her rammer frosten åbenbart anderledes. De andre krydderurter som jeg nævner er heller ikke hårdføre her.
   Dejligt at dine krydderurter kan klare sig, man kan nemt bruge pengene til andre planter, ikke også? 🙂
   Jeg er også spændt på den nye primula.
   God aften til dig også.
   Knus 🙂

 • Lea

  Ser godt ud og forår på vej. Jeg lader dem blive stående, slå bunden ud af en spand, som jeg sætter over planten og kommer aviser ned i spanden, det gå fint og jeg er fri for at tage dem op.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *