VINTER OG JULEHYGGE I GLASHUSET

Så blev glashuset ordnet og klargjort til julehygge og vinter. I år er der meget plads til pynt og siddepladser for jeg har ikke brug for overvintringsteltet. Det er der flere årsager til, for det første har jeg ikke så mange frostfølsomme planter i krukker som jeg tidligere har haft, for det andet blev flere af mine planter så inficerede med mellus (hvide fluer) fra tomatplanterne, at de (fluerne) ikke skal ind i et telt og overleve vinteren. Så må der hellere gå en plante til.

Træerne i krukker kan tåle frost, hvis den skulle dukke op i den kommende vinter og bliver det en hård vil jeg pakke mine agapanthus og oliventræet en smule ind.

Jeg har endnu ikke lavet dekorationer og kranse, men har pyntet med gran, kogler, hyacinter og lyskæder. Vi har købt en gasradiator som lige kan hæve temperaturen, hvis solen ikke er fremme, når vi vil sidde derude.

Jeg hænger lidt fast i hvordan glashuset indrettes forskelligt i henholdsvis sommer- og vinterperioden.

Jeg synes at det er rart at kunne se det julepyntede konsolbord inde fra stuen om vinteren og jeg synes også at slagbænken skal stå op ad husmuren om vinteren, fordi der er mindst kuldenedslag fra glasset. Og så er det også hyggeligt at kunne sidde og kikke ud på spejlbassinet

Jeg nyder virkelig at hele glashuset er pænt i år og det gør Bjørn bestemt også, han indtager med glæde siddepladserne hver gang vi går derud.

Vinter – kom bare, vi er klar!

9 Comments

 • Madame

  Hvor er det smukke billeder! Jeg får så meget lyst til at få et glashus som jeres.
  Vores nabo har lige fået sådan et, og efter at en lang række træer er fældet i skellet, kan jeg nyde synet 🙂

  • Lisbeth

   Vi er meget glade for det og jo idag havde vi solskin indtil kl 16 hvor tåge lage sig tæt over det hele:-) Jeg havde tændt gasradiatoren og kunne blive derude lidt længere tid:-)

 • Elna Slot

  Det ser så fint og hyggeligt ud i jeres glashus. Stolen med lammeskindet indbyder til at sætte sig ned og bare nyde det. Koglen i kurven ser kæmpestor ud, hvilket træ stammer den fra?

  Hilsen Elna

  • Lisbeth

   Hej Elna
   Jeg kan simpelthen ikke finde ud af hvad det er for kogler. De har været fremme i nogle år og er imponerende, men jeg at synes de har været alt for dyre. Nu bor vi imidlertid et sted hvor ting nogle naturmaterialer kan fås til gode priser og så sprang jeg på.
   Vi må finde ud af hvilket træ de er fra 🙂

  • Lisbeth

   Nej vi er desværre i en tid på året hvor mørke og tåge nemt dominerer, så solen nydes i stor grad når den er fremme og jeg er så glad for at hyggen fylder vores glashus nu 🙂

 • Ulla

  Ih, hvor er der altså pænt i jeres glashus – og jeg tænker at du siden indlægget her har fået pyntet mere op både der og inde i huset.

  Fortsat god december 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *