Tulipanfesten er på sit højeste.

Ja, jeg har brug for rum til ro og fordybelse, som jeg skrev i mit forrige indlæg, men jeg har i allerhøjeste grad også brug for blomster i mit liv og jeg elsker maj når tulipanerne har deres tid og  sommeren er foran os. Det er ok at vejret er blevet køligere, så jeg kan nyde tulipanerne lidt endnu. 
Bag haveskuret blomstrer stadig løgblandingen som jeg lagde i 2012, der er dog lidt længere mellem løgene, så her skal fyldes i til efteråret.

Blandede ukendte tulipaner sammen med Dicentra Spectabilis
I der runde staudebed blev der fyldt godt op med en lilla blanding af løg i efteråret.

Nightrider, Curly Sue, Royal Acres, Backpacker, Purple Prince og Purple Dream, Negrita, Shirley og Holland Chick i skøn blanding.
Blandingen Burnt Toffee som er lagt i det mørke bed ved pavillonen er ikke gået helt op i den enhed som jeg havde håbet på. Det er ikke lykkes mig at blande dem ind i hinanden, men bortset fra den knaldrøde Albert Heijn som også var i blandingen og allerede er færdigblomstret vil jeg have flere af samme typer til næste år, for det er virkelig smukke tulipaner allesammen.
Et kig langs det mørke bed til tulipanerne Apricot Beauty, Black Hero og Ronaldo

Tulipanerne Black Hero og Ronaldo sammen med Lunaria
Den mørke Ronaldo blander sig med James Wild og Geum ‘Flames of Passion’ rigtig flot kombination
Det er også tid for Clematis Montana rubens og den slutter jeg dette blomstrende indlæg med.

19 Comments

 • Sussi.Sussinghurst

  Dejlige tulipankombinationer – Ronaldo – James Wild og Geum 'Flames of Passion' er bare et perfekt match. Geum – Nellikerod, har jeg aldrig rigtig kunne se charmen ved – men de moderne variationer bl.a. MAI TAI – Mrs. Bradshaw og nu også den du viser er virkelig yndige.

 • Madame

  Hvor er det dog smukt at se, hvordan du blander farverne. Dejligt at jeg kan nyde det her, når nu rådyrene æder mine egne tulipaner 🙂

  • Countryliv

   Jaa, det kunne du prøve i et lille hjørne:) I mit mørke bed havde jeg en fejlfarve af knaldgule sidste år – de blev pænt fersken senere på foråret, men i år forblev de knaldgule og jeg fjernede dem i sidste uge – det var simpelthen for grimt:)

 • Nana Hecquet

  Ja, blomster skal man have! Og du har da mange smukke tulipaner! Clematis'en du viser, har jeg lige købt. Den skal vokse op ad et hegn vi lige har sat, og den vokser allerede villigt. Jeg glæder mig til den bliver ligeså fin som jeres 🙂

 • marie

  Som i kommentarerne ovenfor synes jeg, dine kombinationer er særdeles vellykkede. Tulipanfloret kan for mig godt blive lidt for bastant og massivt, især i mindre haverum; men dit er tværtimod let og luftigt.

 • Nette

  Nogen må have haft ondt i rygge af at lægge så mange løg. Det er dejligt at se, at du har fået plads til så mange forskellige kombinationer. Du har haft "held" med de fleste, men den lilla kombo får mig til at klappe 😉

 • Jette

  Hej Lisbeth.Hvor ser det bare godt ud med alle dine smukke tulipaner……….det er et af højdepunkterne Og Montana Rubens har jeg jo også lige vist…………den er bare Så taknemlig.
  Er vild med dit runde bed…………….det er så smukt.
  God søndag knus Jette………..det er spændt på at høre nyt om dit drivhus?

 • Bente

  Det er nogle flotte kombinationer du har lavet med dine tulipaner. Det lilla bed er jeg totalt forelsket i! Det er så smukt!
  Der er jo virkelig fest i din have lige nu – og med køligheden holder festen jo lidt længere!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *