Blomster og bede lige nu

Kom med på turen rundt til de forskellige bede i haven. Tulipanerne sluttede brat i de varme dage og jeg har efterhåndet kappet toppen af dem alle. Ny løg kommer heldigvis op og det er Allium. Desværre kan jeg ikke finde de blå Allium som jeg lagde i efteråret.

To af de nye stauder som jeg købte på plantemarkedet i Tyskland blomsterer nu, det er Sielene miflora ‘Compacta’ (hvid limurt) og Achillea kolbiana (hvid røllike). Men der er også meget andet der blomstrer i det hvid-, gul- og grønne bed.

Måske husker I min beskæring i februar da jeg løftede den store rynkeblad (Viburnum rhytidophyllum)? Siden har jeg plantet buxbomkugler under og flyttet på nogle bregner m.m. Resultatet er blevet meget fint, synes jeg.

Et andet sted i haven blev der ændret på formen i efteråret. Langs sydhækken ved spejlbassinet fik bedet lidt mere sving i forkanten og der blev flyttet rundt på syrener og stauder. I bedet blomstrer  nu syrener og rhododendrom sammen med lilla prydløg (Allium aflatunense)

Bag haveskuret er der helt vildt. Snart kommer roserne som jeg plantede for et år siden op og overtager grøftekantsstemningen. 


Bierne summer og har travlt, jeg har rigtig mange blomster, som de kan boltre sig i. 
– her i en af mine mange storkenæb (Geranium Phaum)
Akelejer fra Tante Grøns have
Jeg er så tilfreds med buerne som jeg satte langs naboens garage for mange år siden. Jævnligt taler naboen om sine planer om at fjerne garagen og derfor er det så genialt at jeg ikke plantede roser og klematis op ad garagen, men satte buerne et stykke fra skellet i stedet.
Idag er de første pæoner sprunget ud, men på billedet ovenover står de stadig i knop. Andre planter i blomst langs havestuen er bl.a. storkenæb ( Geranium Himalayense Plenum), akeleje (Christa Barlow) og en sart lyserød akeleje som jeg ikke kender navnet på.
Der er mange andre blomstrende som jeg ikke har billeder af – bla. buskene Spirea (hvid snedrivebusk) og Kolkwitzia (dronningebusk) og så disse her som jeg slutter af med:

Storkenæb (Geranium cinereum ‘Ballerina’)

Denne smukke og lidt specielle hortensia af serien “Magical four Sesons” har jeg fået af min kollega Anne. Det er en havehortensia så jeg er spændt på om den kan overvintre.


Syrenen ‘Beauty of Moscov’ blomstrer også lige nu og den er noget af det smukkeste.

Til sidst den første rose i udspring – billedet taget igår fredag, allerede i dag er flere knopper sprunget ud og endnu en rose står på spring

Rose ‘Arvensis Splendens’

20 Comments

 • Nette

  Du godeste Lisbeth, hvor SER det skønt ud i din have. Du har mange helt vidunderlige planter, så det er vist ikke så sundt for mig at læse din blog her til aften, for jeg tænker, at flere af dem ville se godt ud hos mig. Samtlige af dine fotos er meget indtagende. Desværre kan jeg ikke klemme mere ind. Jeg kom til at købe den samme hortensia Magical Season Amethyst, som du fik af din kollega. Den skulle være vinterhårdfør, så vi krydser fingre. Den er SKØN. De første 2 roser er også sprunget ud hos mig i dag. I morgen får jeg gæster til grill i haven, men det har jeg slet ikke tid til, for jeg burde suse rundt og binde mine roser ind og op, for de vælter ud over alle de omkringstående stauder, så det er en gru.

 • Laleh Molander

  Hej Lisbeth
  Wau, det ser kanon flot og frodigt ud hos dig. Sikke mange dejlige storkenæb. Jeg kan godt forstå, at du er tilfreds med buerne. Det ser smukt ud.

  Ha' en dejlig søndag

 • Madame

  Hvor er de dog smukt at se din have lige nu, Lisbeth, så mange arter og skønne farver, der klæder hinanden. Din have er Sofiero i lidt mindre størrelse 🙂 Her har vi også bl.a. akelejer i de dejligste farver fra næsten hvid til dyb lilla.

 • Bente

  Ja så flot og frodigt der ser ud hos dig lige nu Lisbeth. Du har fået det så fint. Jeg er meget betaget af din nye hortensia og håber den overvintrer hos dig. Smukt!

 • Pondside

  How very lush your garden is, Lisbeth! I could spend a lovely hour just looking at the blooms – I'm sure it must smell heavenly too! It's hard to believe that this time last year my husband was in Denmark and I was enviously looking at photos of him with his family, enjoying a beautiful Danish spring. It looks like you are, once again, having wonderful weather.

 • Hanne

  Hej Lisbeth
  Skønne billeder… Det er bare så flot når farverne er afstemte. Det har jeg aldrig formået at få styr på i min have, så den er en blandet landhandel, men det er nu også ok. Super go ide med at vende buerne på langs. Den ide arkiverer jeg lige, da jeg planlægger flytning fra en have på 3500 m2 til kun 450 m2. Det kræver en vis kreativitet for at få plads til det man gerne vil.

 • Jette

  Hej Lisbeth.Ja!!! så er jeg tilbage efter en skøn Tour de Jylland………..med besøg hos bla.Tante Grøn-Fru Pedersens have og Haven i Hune.
  Men din dejlige have kan sagtens være med………..sikke frodigt din have er lige nu.
  Smukke farver du har valgt………de er lige mig.
  Og her er både pæoner og roser sprunget ud.
  Er vild med din smukke storkenæb Ballerina.
  God aften knus Jette

 • Havehyrden

  Sikken en dejlig rundtur i din have, flotte farver og sammensætninger. Smuk syren. Kender du smalbladet syren? Jeg har ledt efter den i omkring 1 år og kun fundet den i et netbutik.
  Vi var på besøg i Jane Schuls have i Holte. Hun havde den smukkeste busk som så var en smalbladet syren. Meget elegant og fin.

 • Gro

  WOW Lisbeth hvor der det bare fantastisk ud!! Du har virkelig fået optimeret bedene rundt omkring, jeg kan virkelig godt lide det! 😀 –
  Knus Gro

 • Frøken Solhat

  Åh altså for en skøn havevandring Lisbeth…..det ser bare så smukt og frodigt ud hos dig. Sidder lige og smiler lidt af Limurt – børnene og jeg kalder den vilde udgave i grøftekanterne Ballonblomst da vi ikke ved hvad den hedder – men det gør vi så nu. Din udgave er lidt anderledes end den vilde den er suoer fin i kronbladene og fantastisk smuk – godt køb :0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *