Tæt på

Hver dag sker der en udvikling i haven og det er en fornøjelse at gå en runde både om morgenen og om eftermiddagen. Mit gamle spejlreflekskamera er blevet repareret og har været med på tur og det har været en fornøjelse.

Kirsebærkornel – Cornus mas

Kejserkrone – Fritillaria imperialis

– og igen, men nu med sol

Kugleprimula – jeg kender ikke det latinske navn
Balkananemone – Anemone blanda

Denne weekend måtte jeg investere i en OneLeg (smart etbenet ting man kan sidde på og håndluge) mine knæ kan ikke kravle på jorden mere. Jeg har arbejdet mig igennem det runde staudebed og værst af alt igennem en del af det hvide-gule bed i den ende hvor vorterod og skvalderkål havde taget styringen ind til storkonvaller, bregner og hosta får magt. De to ukrudtsplanter fik kamp til stregen og jeg klapper mig selv på skulderen for den gode indsats. 
Det var en skøn og effektiv weekend, nu venter hverdagen.
Ha’ en rigtig dejlig uge.

11 Comments

 • Fru Friis

  Hvor er det nogle smukke nærbilleder du har taget.
  One leg stolen har jeg kigget på flere gange, og mon ikke den ender her på et tidspunkt. Virker den okay at sidde på, hvis du er vant til at ligge på knæ?
  Hvad angår vorterod, har jeg også været på jagt idag. Syntes da aldrig jeg har haft så mange som i år. Måske jeg bare har fortrængt det… 😉

  • Countryliv

   Jeg synes at den er ok at sidde på, men lidt øm i rumpetten kan man godt blive 🙂 jeg var spændt på hvordan det ville være at sidde foroverbøjet, men det går godt. Men lige efter en kop kaffe og fem merci chokolader måtte jeg dog op og stå.
   Jeg synes også at her er ekstra mange vorterod i år måske er de lidt tidligere på den i år.

 • Høneballehaven

  Ja her må jeg give dig ret, man bliver øm bagi af one leg, den er også lidt lav, så det er svært at komme op igen, mine benmuskler er åbenbart ikke for gode, sådan går det med alderen.
  Sejt at du giver ukrudtet kamp til stregen. Flot billede du har tage af Cornus Mas, den har jeg svært ved at fange med mit kamera.

 • Lea

  Det ser perfekt ud. Jeg tænker, at lægge flis og slippe for lidt af ukrudtet, men sidste år fandt jeg lidt dræbersnegle så det er måske ikke en god ide. Men jeg stå op når jeg luer.

 • Sussi.Sussinghurst

  Det er nogen meget smukke billeder du viser. Æv vi har også fået Vorterod nærmest over det hele…. troede kun jeg havde en lille smule et afgrænset sted….. men ak, sådan er det ikke…… jeg ORKER det ikke 🙂

 • Jette

  Godaften Lisbeth.Rigtig smukke billeder du viser.Ønsker mig også tilbehør til mit kamera.
  Og jeg går også morgentur i haven i al slags vejr.
  Har også ønsket mig en OneLeg……..lige nu bruger jeg en lav plastikskammel.Og jeg bliver ikke øm bagi.
  Dejligt med sådan en skøn weekend i haven Godnat herfra Knus Jette

 • Henrik Eriksen

  Billederne får bare mere dybde og skarphed med spejlrefleks, men desværre lidt uhandigt en gang imellem. Sådan en mild våd vinter er kun god til at udrydde lavendler, ukrudtet har kronede dage…
  Jeg kan høre mit kalde.
  Venligst
  Henrik

 • Pondside

  The weeds – I dream of weeds after a weekend of weeding. We are especially plagued by the buttercup. Once it has taken hold it is nearly impossible to eradicate.

 • Frk. Anemone

  Smukke billeder – dejligt at du fik cameraet repareret – vi vil se flere billeder !! 🙂
  Mine knæ er også ømme, men da jeg drikker meget kaffe og spiser mange chokolader, dur One Leg nok ikke til mig – ha, ha. Jeg kravler i stedet rundt på alle fire og må med tiden vel udvikle noget knæbeskyttelse eller se mig om efter det der allerede er i handlen.

  Din Cornus Mas er umådelig smuk 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *