Såtid

Så er der gang i forspiringen her i huset og i denne weekend vil jeg også finde mine dahliaknolde frem fra gemmerne og sætte dem i potter.
I første omgang har jeg sået tomater og lathyrus, men flere følger efter. Lathyrus har jeg sået i store potter i almindelig pottejord. Lige nu står de i et køligt værelse, men de vil sagtens kunne stå i drivhuset. Potterne dækkes med plastic og inden længe dukker spirerne op.

I havestuen står mine citrus og pelargonier og venter på at komme ud. Alle har fået fine blade igen. Især træet med Kumquat har fået mange blade, hvor citrontræet godt nok har fået blade, så blomstrer det flittigt og sætter en del frugter. Jeg glæder mig til de skal ud, for det er sin sag at holde lusene nede – her sprøjtes ofte med sæbe- og sprit opblandet i vand

I dagens anledning får du et billede fra min havestue – kun fordi der lige er ryddet op, der bliver hurtig fyldt med jord, potter, vermiculite, frø, og knolde igen 🙂
God weekend

9 Comments

 • Esther - Ildkattens Scriptorium

  Det ser skønt ud med den havestue 🙂
  Vi fik klargjort udestuen her i påsken…indtil videre ser den stadig rimelig pæn ud, men det varer nok ikke så længe, før det "flyder" med jord, potter og planter derude igen…men sådan skal det nu være. Vil ikke have det anderledes.

 • Jette

  Hej Lisbeth.Dejligt med et billede fra din fine havestue………den har vi da vist aldrig set før?
  Og har lige været inde og læse om din såning af lathyrus.
  Her er de også godt på vej op………og har også pottet alle mine dahlia der lige nu står i mit drivhus med fiberdug over om natten.
  Dejlige planter vi kan glæde os til.
  Rigtig god søndag Knus Jette

 • Fru Friis

  Det må altså være fantastisk med sådan en havestue, sikke mange muligheder du har. Dejligt at komme rigtig igang med såningen, her går det lidt sløvt, men du gav lige et ekstra skub til inspirationen. :o)

 • Marianne Binderup

  Hej
  Sikke en skøn havestue du har også når den kan bruges som rum til potter og planter. Tak for tip med alm pottejord til ærteblomster. Jeg er nemlig løbet tør for såjord og kommer ikke lige til byen i disse dage. Må hellere få lagt frøene i blød.
  Dejlig dag til dig
  Kh Marianne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *