Bog om Drivhuset

For en måned siden udkom bogen Drivhuset af Jesper Carl Corfitzen og Bente Mortensen på Politikens forlag. Jeg blev spurgt om jeg vil omtale bogen her og da jeg dermed fik muligheden for at læse den, har jeg sagt ja tak.
Havehåndbøger har været en mangelvare i en årrække – de fleste nye danske havebøger som er blevet udgivet de senere år har været livsstilbøger fyldt med flotte billeder af blomster og stilleben og ikke så meget anvisning til hvordan man gør med med henblik på at dyrke noget, men det ser ud til at der er en lille opblomstring (undskyld) på markedet og jeg hilser dem hjertelig velkommen.
Bogen er en handy sag på 200 sider, opdelt i overskuelige og letforståelige afsnit og rummer beskrivelse af stort set alt fra eksempler på forskellige drivhustyper over indretning, voksemedier, udnyttelse af ydersæsonerne, overvintring, sygdomme og skadedyr, drivhusteknik og ikke mindst beskrivelse-, dyrknings- og pasningsvejledning af planter som kan dyrkes under glas. Alt det som man ellers må ind og søge på nettet, hvis man lige står og mangler lidt info. Alle emner er samlet i korte letlæselige afsnit.
Jeg kan godt lide at man kan have den bog lige ved hånden. Formatet passer perfekt, ikke for stor og tung. Hvert afsnit er dejlig overskueligt og det er nemt at finde info om det emne, den plante man vil vide noget om. Det er ikke en bog som nørder med emnerne, men man får konkret viden og det er let forståeligt.
Man kan selvfølgelig diskutere hvor meget nyt stof der kan tilføres i forhold til dyrkning af de mest almindelige planter under glas, noget som jo har været praktiseret i flere hundrede år, men jeg er sikker på at mange drivhusejere kan få glæde af denne bog vedrørende det mest basale. Jeg vil helt sikkert selv bruge bogen som opslagsbog, når jeg funderer over noget. 
Det er tiltrængt med friske nye havebøger som kan bruges til opslag og jeg takker Haveselskabet og Politikens forlag fordi de kommer på banen her. 
Politikens forlag har gennem tiderne udgivet håndbøger til folket og for nylig kom et længe ønsket genoptryk af Jane Schuls “Hvilken plante hvor” også på markedet. Nu håber jeg at Forlaget giver både bogen om Planteformering og Staudebogen en afstøvning og opfriskning og sender dem på markedet til stærkt udsultede havefolk.
Et udpluk af havebøger fra Politikens Forlag fra halvfjerdserne, halvfemserne og de nyeste th.

7 Comments

 • Fru Friis

  Det ser ud til at være en skøn drivhusbog Politiken har bedrevet. Jeg har (en af) de gamle udgaver som Helge Petersen skrev, absolut også et godt opslagsværk. Men for fornyelse skal der til, og det ser der ud til der er kommet. Jeg vil liste ind til boghandleren og bladrer lidt, tror jeg.

  • Countryliv

   Jeg var ikke klar over at bogen om planteformering var udkommet, jeg synes at den gamle er fremragende, men den var i årevis ikke til at opdrive så det er godt hvis der er kommet en ny:-)

 • Lene

  Jeg har også bogen, da vores væksthus er med. Jeg har dog endnu ikke læst så meget i den, da væksthuset mest bruges til mennesker. Men jeg har da en drøm om at dyrke lidt forskelligt i det gamle drivhus – det må komme senere :).

  • Countryliv

   Jeg har godt bemærket de fine billeder fra jeres skønne væksthus:-) God ide at dyrke noget i det gamle drivhus, jeg kan personligt ikke leve uden hjemmedyrkede tomater;))

 • Pondside

  There are so many garden decor books and magazines. It is as though decor is 'all'. I have a small collection of real 'how to' books that are coming in handy as I start a new garden,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *