Tilbage til normal

De sidste par dage har vi mærket det tydeligt – både temperaturen og antallet af feridage har været for nedadgående. I morgen begynder vi på arbejdet igen efter tre meget dejlige ferieuger. Det føles som meget lang tid siden vi gik fra, og det er netop en følelse jeg holder af når en ferie er slut.
Ret skal være ret. Vi har ikke udelukkende holdt ferie hjemme på terrassen, som det oprindelig var planlagt. Vi begyndte vores sommerferie med en weekend i byernes by, Paris.
Vi har før været i Paris, endda flere gange, dengang vi havde børn, der var børn. Dengang var vi i Eiffeltårnet, Notre Dame o.s.v. o.s.v. for slet ikke at tale om de store butikker med elektronik, musik og film. Denne gang var turen mere på mine vores præmisser, hvilket har betydet, at vi godt nok som vanlig har gået byen tynd, men vi har set en del parker.
Det var bare så ulidelig varmt i solen at jeg ikke orkede at gå rundt i Jardin Du Luxemburg (ø.tv.) så vi “kravlede” tværs igennem hvor der var skygge. Og jeg må indrømme at beplantningen med sommerblomster ikke lige var min smag. 
(n.tv.) Et sjældent eksempel på et smukt bed i Paris – hvid og lyserød Cleome sammen med lave dahlia i hvid og mørk bordeux.
Derimod var der meget charmerende i Jardin Des Tuileries og vi nød den skønne stemning en søndag eftermiddag, hvor vi sammen med mange andre slappede af ved søen henslængt i de skønne Luxemborgstole og slendrede rundt i parken. Her var beplantningen stauder og var langt mere min smag.Hvil og pauser holdt vi mange af. Vi nød bl.a. espresso og kolde drinks på adskillige af Paris’ dejlige cafeer, kølig skygge under Triumfbuen, ved kærlighedsbroen i Paris hvor vi funderede over om folk ved skilsmisse kommer tilbage og fjerner deres hængelås?

Orangeriet i Jardin Des Plantes mærkede jeg glæden over at jeg snart skulle hjem til mit eget og forsætte ferien.
Hjemme i Danmark igen forsatte sommervejret som I jo ved i bedste stil og de få byger der har passeret har været særdeles velkomne.
Et par ture ud i landet er det også blevet til i løbet af de tre uger. Bl.a. besøgte vi Gartneriet Toftegård og jeg købte et par chiliplanter samt nogle af de spændende krydderurter som jeg skrev om her.
Et andet udflugtsmål var bolig- og havebutikken Præstebakkegård, som er et slaraffenland for folk der holder af indretning af hus- og have. Desuden var det passende også at nyde landskabet. Vi kørte til Gilleleje og derfra langs kysten til Præstebakkegård i Tibirke, for at ende ved Frederiksværk.
Det blev ikke til den store turistrunde i Frederiksværk
Hjemme i haven har det hjulpet at temperaturen er faldet lidt de sidste par dage og at det har regnet. I dag har jeg været ude og fjerne vissent i det runde staudebed og det glæder mig at se at både Astrantia og Geranium skyder igen efter nedvisning/klipning.

Udsigt til bedene – set herfra har de været fine, men selvfølgelig har de lidt under tørken og meget har været brændt og vissent.
Jeg er så glad for, at jeg i efteråret flyttede hortensiaen ‘Annabelle’ frem i bedet – den har blomstret meget længe.
Og nu spørger jeg dig – hvad er det for en plante på billedet øverst til højre? Jeg husker kun at jeg har plantet Monarda ‘Schneewittzen’, men det ligner den da ikke? OPDATERING det er  Ageratina altissima – (Hvid Hjortetrøst) 
Til venstre den cremefarvede bynke (Artemisia lactiflora ‘Elfenbein’) som jeg faldt for sidste år. Også den sikrer blomstring her i sensommeren. 

Denne staude Aster divaricatus ‘Tradescant’ er ny og og købt fordi jeg er vild med de mørke stilke. Derudover er den velegnet til placering under et træ og jeg mangler i den grad planter som kan tåle tørken under min Magnolia – perfekt!

Bag haveskuret blomstrer rosen Odyssey sammen med Phlox paniculata ‘Lilac Time’

Lavatera og Lathyrus sørger for blomstring i det runde staudebed

Snart blomstrer Cosmos – i baggrunden Lythrum

Smukke Rose ‘Odyssey’ 
Hvor er det dejligt at kunne se tilbage på tre fantastiske uger – hvor vi også har fået lavet en hel del. Skure og havestue er nymalede, her er ryddet op og vi har slappet af, det kan ikke være bedre.
Ha’ en god uge 🙂

16 Comments

 • Høneballehaven

  Det lyder til at have været en dejlig, men noget varm ferie, sådan har det vist været for alle. Storbyerne er ikke rare i sådan en varme, men godt I kunne finde skyggen og kolde drinks, det er nødvendigt. Jeg kender ikke din plante, men den er rigtig flot.
  God start på arbejdet.

 • Jette

  Hej Lisbeth Sikke et dejligt indlæg fra dig.Skønt at du har haft en hel fantastisk ferie…………..og så med en tur til Paris.Er helt misundelig.Har været i Paris rigtig mange gange…………og har faktisk boet lige over for Jardin Des Plantes.

  Men er også rigtig glad for Luxenborg haven Og Tuilerierne .
  Tak for oplysningen om Peæstebakkegård………….altid dejligt at have et mål.
  Også dejligt for dig at kunne se tilbage på en ferie hvor i både har nydt og fået lavet lidt praktisk arbejde i haven.
  Synes der ser dejligt ud i din have.Er lidt brugt i dag…………..har haft vejfest i går.
  Men havde lige kræfter til et indlæg…………..selvom det drillede godt i dag.
  Rigtig god aften til dig knus Jette

 • Madame

  Sikke en skøn ferie I har haft, Lisbeth, med både rejse, afslapning, en tur til Nordsjælland – og I har været flittige med at male. Dejlige billeder og også fra jeres have!
  Præstebakkegård besøger jeg tit, da jeg bor ikke så langt fra. Der kan man nemt blive fristet 🙂

 • marie

  Tak for et dejligt indlæg. Jeg har kun prøvet at besøge Paris MED børn en varm sommer, men det var også en fin oplevelse. Jeg tror tilfældigvis, jeg kender din fine plante, som jeg nemlig lige har ledt efter til mig selv. Parthenium integrifolium er det latinske navn på den plante, jeg tror, det er.

  • Countryliv

   Tusind tak Marie for navnet – nu må jeg i gemmerne og se om jeg har sået den engang. Jeg er nemlig helt sikker på at de Monarda som jeg gik og ventede på at de skulle blive til var Monarda da jeg plantede dem sidste år, da de var i blomst.
   Fandt du planten eller frø til dig selv? Ellers skal jeg sende dig frø af mine til den tid.

  • marie

   Jeg forelskede mig i den i New York, hvor den indgik i beplantningen på The High Line. Jeg vil meget gerne have frø, hvis du får nogle til overs til den tid. Thyboesminde er ved at udvikle den, men har den tilsyneladende ikke i sortimentet endnu.

  • Countryliv

   Hej Marie
   Jeg har fundet min plante i det nye Garden Illustrated og det er desværre ikke den du eftersøger, men Ageratina altissima – (Hvid Hjortetrøst) – og det har jeg en svag erindring om at jeg har plantet.
   Du må selvfølgelig stadig få frø eller stiklinger.
   Men nu fik jeg jo så øjnene op for Parthenium integrifolium:-)

 • Frk. Anemone

  Det lyder som en skøn ferie med både rejser uden for Danmark og dagsture her hjemme sammen med afslapning og også praktisk arbejde.

  Jeg nød dine billeder fra Paris og også nordsjælland, der ser skønt ud.
  Kan desværre heller ikke hjælpe med navn på planten, men jeg må sige at din sensommerhave tager sig godt ud, trods tørken.
  God arbejdslyst igen.

 • Anne

  Hej Lisbeth,
  Dejligt indlæg om sommer, Paris, Nordsjælland og være hjemme.
  Dejlige bede i din have. Det ser faktisk meget frodigt ud trods den manglende regn.
  Jeg må vist besøge Præstebakkegård 🙂

 • Birgitte Sværke Pedersen

  Det lyder som den perfekte sommerferie. Lidt storbyinspiration og så ellers gå rundt i bare tæer og lade dagsformen bestemme. Med så dejlig en have som din er det da også godt tosset at forlade den når den står smuk og frodig :-).

 • Frøken Solhat

  Skønt beretning fra en fantastisk ferie der vist sad lige i skabet Lisbeth….lige dele oplevelser og kolde drikke hjemme i sin egen have ……ja så bliver sommeren vist ikke meget bedre ;0)

  Knus Dorthe

 • Pondside

  It sounds like you had a wonderful three week holiday Lisbeth. Paris – what a dream! I have been to Paris, but only with children. I'd love to go with free hands!

 • CuginaK

  Hej søde Lisbeth. Læste din kommentar og skriver lige her også, hvis du ikke skulle læse min kommentar der. Som skrevet er jeg faldet lidt for Instagrams 'lette' univers i denne sommer, både fordi teknikken lige nu er lettere for mig og fordi andet har fyldt i 'koncentration-rummet'. Men mon ikke jeg kommer til at blogge lidt mere igen snart. Jeg skal i hvert fald lige ha' læst grundigt op på dit skønne drivhus, hvor ser det dejligt ud! Ses vi mon i Lyngby 28/9, planen her er i hvert fald at deltage 🙂
  Knus Anne Mette

  • Countryliv

   Kære Anne Mette. Hvor er det dejligt at høre fra dig:o) Der er mange der er faldet for Instagram og det er forståeligt. Jeg muntrede mig lidt med det forrige vinter, men røg fra igen. Heldigvis er de forskellige sociale medier nogle som man kan hoppe til og fra som det lige passer os på et givent tidspunkt. Du kan tro at mit drivhus er dejligt. Hvis I er på disse kanter er I også velkomne på havebesøg.
   Jeg regner med at komme d. 28/9 og det bliver hyggeligt at mødes:o)
   Knus
   Lisbeth

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *