Sommer på (middelhavs)terrassen

Jeg kan godt lide at rejse – at opleve andre lande og kulturer, men det er ikke og har aldrig været et must for os at holde ferie i udlandet hvert år. Tværtimod. Jeg elsker at holde ferie herhjemme, sove lidt længere end til hverdag, vågne langsomt over flere kopper kaffe, dappe rundt i hus og have og nyde at  jeg har fri.
Jeg indrømmer at følelsen er bedst når der er sol og varme i min sommerferie. Sommerferien 2013 var fantastisk, dejlig solrig og vi opholdt os rigtig meget på træterrassen som lige var blevet opfrisket.
I år er det helt ud over det sædvanlige så lang tid det har været varmt og tørt og i nogle timer midt på dagen er det bedst at  opholde sig i skyggen eller under parasollen på terrassen neden for huset. Herfra har jeg udsigt til krukkerne på begge sider, til drivhuset selvfølgelig og til staudebedene i baghaven.

Den store fennikel er blevet tyndet en smule. Jeg nænner ikke at klippe den helt ned selvom der er mange hvepse der sværmer i den og det er ikke så smart, når vi gerne vil sidde ude og spise.

Ovenover er fennikel, chokoladeblomst og solbærsalvie – de passer utrolig godt til hinanden
Min krukkebeplantning er meget anderledes i år. Mere transparant eller let om I vil. Jeg har virkelig mange forskellige krydderurter og jeg har knap så mange deciderede sommerblomster som jeg plejer.
Herover er en Hortensia ‘Pinky Winky’ som jeg reddede fra udsmidningsdøden hos en blomsterhandler sidste år – det belønner den mig for i år. På trappen står tagetes ‘Creme Vanilla’, basilikum, karry og rosenskovmærke. Oppe på træterrassen står middelhavsplanterne fra sidste år figen, oliven og den uundværlige rosmarin.
Foran drivhuset står bl.a. et par hjemmelavede ligustertræer, pelargonier, citronverbena og estragon

Pelargonie ‘Nikolaj’ og Helichrysum petiolare, bakkestjerne, stenbræk og husløg, duftpelargonie og rosenvejbred
Pelargonie og dahlia, olieplante og citrus set fra tre forskellige vinkler (man har jo lov at være glad for sit nye træ)
Kik lige ind i drivhuset, hvor frodigheden begynder at vise sig. Jeg har fået sat min Gakøgle op og tilsluttet vand og pumpe så der lyder der herligste larm af vand der plasker. Her er den omgivet af cirtongræs, chilli og en nyindkøbt slyngende middelhavsplante som jeg ikke lige har navnet på.
Der er fuld gang i tomater, peber og chilli, hvorimod agurkerne er for nedadgående nu, men de har givet virkelig godt og trænger muligvis til en lille pause.

I bunden af bedet er plantet persille og foran står flere krydderurter
Gakøglen fik jeg i julegave og den er bare ikke til at stå for.
Det er bare så skønt med sin egen middelhavsterrasse

 Ja, jeg må se at finde navnet til slyngplantet – men det er en jasmin af en slags. I vandet svømmer en vandanemone og en vandhyacint

17 Comments

 • Rose

  Sikken fantastisk stemning! Skønne planter, ligustertræerne ligner til forrveksling oliventræer. Mange spiselige planter er smukke og ja, så kan de spises;) Flot dahliablomst og finurlig gakøgle. Hvis de to sidste somre bliver normen så er der nok rigtig mange andre som ikke rejser. Jeg kan om alle omstændigheder også selv bedst li at være i dk om sommeren.

 • Nana Hecquet

  Ih, hvor er din have altså frodig, Lisbeth! Hvor ser det skønt ud! Jeg elsker også at holde sommerferie hjemme. I hvert fald når vi får besøg af det sydeuropæiske klima som i år 😉

 • Anette Nielsen

  Hvor ser det bare fantastisk ud med al den frodighed, og dit vandpjaskeri er skønt. Købte mig også sådan en fennikel, der giver en dejlig stemning, men er i tvivl om den overvintre, ved du om den gør?

 • Frøken Solhat

  Ja jeg ville bestemt gerne bytte en billet til middelhavet med et ophold på din Middelhavsterrasse Lisbeth…….hvor ser det bare skønt og frodigt ud.

  Ude godt men hjemme bedst…..og da især når sommeren velsigner os med så meget varme og så mange lysenætter uden vind som i år – Life is good ;0)

 • Jette

  Hej Lisbeth.Sikke et dejligt indlæg fra din skønne have og drivhus.
  Det ser bare ud som om det har stået der altid…………..dejligt frodigt med alle de skønne krydderurter.
  Og der er bestemt ingen grund til at rejse udenlands i dette skønne vejr…………….og du har jo en forrygende middelhavsstemning.
  God aften knus Jette

 • Villrose

  Best å være i Norden om sommeren, ja! Og særlig når vi får middelhavstemperaturer, som i år 🙂
  Deilige planter på dein terraasse. Bra du fikk reddet nydelige 'Pinky Winky'!

 • Pondside

  Like you, we are having glorious summer weather here on Vancouver Island. Every day is a repeat of the one before, with blue skies and intense sunshine. We have had one day of rain since mid-June, so watering the pots and beds is part of the daily routine. You garden is gorgeous! I love all the white and cream plantings. The greenhouse looks as though it has always been there. I tried to translate Gakøglen but wasn't successful. I love it, nevertheless!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *