Terrasseliv og krukkehaven

Det er varmt, varmt, varmt i Danmark lige nu – krukkerne på terrassen tørster og det gør mennesker og dyr faktisk også. Livet leves på terrassen om morgenen (hvis det er weekend) og om aftenen for der er ikke til at være om dagen.
Her er et glimt af nogle af de dejlige blomster i krukkerne – først de færdigkøbte pelargonier, duftpelargonier og en lyserød maguerit som jeg synes hører til på min terrasse:
Dronning Ingrid pelargonien er jeg meget glad for, men Prins Nikolaj (øverst tv) er en værdig konkurrant. Jeg er i tvivl om den engelske pelargonie er Lord Blute, nederst th er det en duftpelargonie.
Duft pelargonie eller rosengeranium kært barn har mange navne her er 2 Pelargonium graveolens, de skønne zinkskjulere købte jeg da jeg var på havebesøg hos Jette Fröelich hun laver mange skønne ting.
Her er et lille udpluk af mine forspirede planter som jeg nærmest aldrig troede ville flytte ud i haven fordi det var så koldt, men, men, men se nu her…..tålmodighed belønnes (tak kæreste Flemming fordi du holdt ud at huset var fyldt med potter og spirer) De viste er Tagetes Creme Vanilla, Lathyrus Elizabeth Taylor, Petunia – kan ikke finde skiltet(!) Voksurt samt Rød rævehale (Amaranthus caudatus)
Som det kan ses er buketten med Lathyrus ikke ren – jeg har oplevet dette både med denne og med den cremefarvede Tagetes blant frøene er varianter både i farve og form – selvom der står F1 på frøposen.
Må I forsat have nogle dejlige sommeraftner!

9 Comments

 • Pondside

  What a pleasant patio you have. I like to have lots of pots too. They're easy to move around for colour where one needs it.
  Your little dog looks a lot like my Cairn Terrier, Rosie!

 • Havehyrden

  Hvor ser det dejligt ud i din have. Varmen gør at man vist ikke får lavet så meget derude. Jeg orker i hvert tilfældet ikke. Herligt med regnvejrsdage, så er det lige som om at energien vender tilbage.

 • Ninni

  Så vakkert Libeth! Du er så flink til å sette sammen nydelige og avstemte farver. Alle de skjønne Pelaroniumene…den mørke var i en klasse for seg. Men den aller vakreste blomsten er lille Vilmer 🙂

 • Hyacinth Bucket

  Dine skønne hundevuffer…de trives nok lige så godt som vores her hvor døre og vinduer står åbne..:-)
  Og krukker i haven er en nødvendighed..dem kan vi ikke leve foruden, vel?
  Jeg synes den mørke pelargonia ser skøn ud og alle dine selvsåede har da lykkedes over all forventning.
  Og hvor er det dejligt med en god forstående mand…:-o)

  Hej fra Lisbeth

 • Mette - Villa Landly

  Arh…. hvor skønne billeder. Jeg kunne heller ikke stå for zinkkrukkerne hos Jette Frölich, så jeg er også den lykkelige ejer af 2 af den slags ;o).

  Jeg har også forspiret en masse i år – og jeg må sige, at jeg var lykkelig for, at jeg sidste år fik et dejligt drivhus – ellers plejer mine vindueskarme også at være tapeseret. Jeg har for andet år den lækre Creme Vanilla tagetes – den eneste tagetes, som får adgang i vores have.

  Rigtig god weekend.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *