Sæsonen er slut

Hos mig er havesæsonen slut nu!

For nogle uger siden var udvidelsen af skyggebedet mod vest færdig, de hvide stauder jeg fik i fødselsdagsgave var plantet, løg var lagt, diverse frø var høstet og tørret så orkede jeg simpelthen ikke mere…
Egentlig havde jeg også planer om at skærehaven skulle omdannes til staude- og rosenbed, men det må vente til foråret for jeg gider bare ikke halse for at nå det i weekenderne, det er jo mørkt når jeg er hjemme til hverdag.
Jeg har gravet nogle store plasticpotter ned i bedet, fyldt frisk jord i og sået nogle af de frø der skal ligge ude i kulden og hygge for at kunne spire til foråret. Det gælder bl.a. Akelejefrøstjerne og solhat, vellugtende aftenstjerne og flere andre.
Jeg har dækket potterne med fiberdug så synes jeg, at jeg har lidt bedre styr på dem og jeg bilder mig ind at hundene ikke tramper rundt i dem!
Terrassen lignede noget der var løgn, men jeg var træt og havde ondt i hænder og arme! Og så kom min kære redningsmand Flemming og ryddede hele molevitten. Krukkerne er tømt ud i skærehaven og bliver fordelt til de rette bede til foråret.

For et par aftener siden kom jeg til at dvæle ved nogle sommerbilleder af krukkerne:

ej altså hvor var der dog dejligt…….
Hvordan går det med din havesæson er den også lagt på hylden?

11 Comments

 • Annette

  ej hvor er du flittig, og det bliver rigtig flot. Glæder mig til at se resultatet til næste år. Jeg tror også det er slut hos mig, hvis ikke jeg får overtalt min mor til, at vi skal til Løve og købe roser. Men hun er ikke helt klar med sine bede så det bliver nok først til foråret. Nu er det tid til at drømme og planlægge hvad der skal ske i haven til næste år.

 • Monica fra Koseleg

  Her er også sesongen over. For meg sluttet den en gang i oktober da den første sneen kom. Da mistet jeg litt piffen, selv om jeg ikke akkurat var ferdig. Nydelige blomsterkrukker du viser fra i sommer- nå er jeg i "Julemodus" men i romjulen begynner jeg å glede meg og legge planer for neste hagesesong. Kanskje ligger der en hagebok under treet? Det står i hvert fall flere på ønskelisten!
  Ønsker deg en fortsatt fin uke!

 • Eva

  Hmmmm,- min havesæson kom aldrig rigtig i gang i år. Jeg ved ikke, hvad der skete (måske var det eksamens-helvede-forår og en rejse til Canada, der varede hele juli), men jeg har lovet haven, at vi skal være bedre venner i næste sæson.

 • Ellea

  Joda havesesongen er over, selv om det ligger noen løk jeg fikk til fødselsdagen og venter på å komme i jorden. De får heller vente…….

  Men sesongen fortsetter i drivhuset:) Der er det fremdeles mye som blomstrer og arbeidet med å sette stiklinger er i gang.

  Deilige bilder av sommerkrukkene dine, det er sånne bilder vi må varme oss på gjennom vinteren.

 • Hyacinth Bucket

  Hejsa Lisbeth…:-)

  Så fint I har fået ryddet op og væk.Klart til næste havesæson:-)
  Her hos os ser det ikke ud. Havde først planlagt at grave nye vandrør ned til foråret, men fliserne var begynt at synke ind mod huset så det var bare om at få det overstået i en fart. Så vi har "hygget" med stor og lille gravemaskine, hundene var ikke så begejstrede.;)
  Og fremdeles mangler vi at få fjernet nogen store betonklumper og sten som er for tunge for os, så gravemaskinmanden kommer på et tidspunkt og hjælper.
  Og så mangler der murerarbejde, men det har jo næsten ikke været rigtigt opholdsvejr til at komme igang.Det er jo for mørkt i hverdagen og i weekendene har det regnet.
  Men mon ikke vi overlever….:-)
  Vi må hygge os indendøre og købe de flæste julegaver på nettet..)
  Kan huske tilbage til de senere år jeg boede i Virum, hvor all julehandel forgik i Lyngby.
  Så mødtes min veninde og jeg i Magasin og spiste morgenmad, handlet julegaver og så mødtes vi med vores mænd og spiste aftensmad på Postpubben…:-o)
  Så var det jul!

  Knuz fra Lisbeth

 • Landliggeren

  Sæsonen er ikke helt slut. Medmindre altså at frosten for alvor sætter ind og alle weekender er præget af regn og slud. Jeg nyder, at det jeg laver i haven nu ikke haster. Når jeg det ikke, kan jeg bare fortsætte i foråret. Og, så kan jeg egentlig godt lide at gå ude i kulden. Bare jeg er klædt godt på. Det bliver så bare ikke til så mange timer. Der skal jo også være tid til at jule og læse haveblade og -bøger :-).

  Bedste regnvåde hilsner
  Birgitte

 • Henrik

  For os der den meget aktive del slut, men vi mangler stadig de sidste løg i krukker, dahlia skal graves op, drivhuset isoleres. Bagefter bliver der mere tid til diverse snedker projekter.
  Jeg fik ikke malet min pergola pga. den meget våde eftersommer så den venter til foråret.
  Heldigvis venter der masser af armchair gardening.
  Henrik

 • Anonym

  Et par dage endnu så har jeg netadgang igen. Jeg var tidligt færdigt med vinterklaringen i år, men jeg finder altid lige lidt der skal ordnes eller i disse dage lidt billige løg som skal lægges. En masse jord har jeg kørt på, fra min nabo, for at plane min have lidt den er nemlig skæv som bare pokker og det har hjulpet. Så er det spændende hvor meget ukrudt der kommer op til foråret. For et par år siden fjernet jeg havldelen af en dobbelt hæk som bestod af snebær, hyld og tjørn og satte liguster som nu endelige kommer. Nu har jeg fjernet resten som stod på nabosiden også og sat flere liguster, jeg tager et par meter ad gangen så går det, men tungt er det.
  Lea.

 • Pondside

  Unfortunately, it started to snow – most unusual for our part of the country! – before we were finished with our clean up and planting. We still have some bulbs to plant and we'll do so after the snow melts because there is still warm weather to come before Christmas.

 • Trädgårdsmakare Hillevissan

  Hej Lisbeth!
  Längesedan jag var här nu, jag har haft en lite besvärlig höst och inte riktigt orkat med att besöka mina bloggvänner!
  Jag blev väldigt glad för den länken till Moss Acres som du skickade till mig. Jag tänkte göra ett liknande moss-inlägg som du gjorde och naturligtvis ge dig credit:-)

  Varmkram Hillevi
  PS Har du bytt namn på din blogg…?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *