Drivning af juleroser

Lige nu sælger blomsterhandlere og supermarkeder juleroser til mere eller mindre ublu priser, netop idag har jeg set små potter med et par knopper til 125 kr., men hvis man er “heldig” og hurtig kan man få samme pottestørrelse til 40 kr. i Netto.
Som ung lærte jeg at drive juleroser og det var en helt speciel oplevelse når alle vi gartnerlærlinge i november blev sendt i marken for at hente juleroserne ind. Planterne som stod i lange rækker blev pløjet op og så var det vores opgave at løfte klumperne op på et traktorlad og køre dem op til koldhuset. Her blev de delt i  planter  med ca. 5 knopper, bladene blev klippet af og de blev pottet. Resten af november stod potterne så og sendte nye blomsterskud i vejret og var klar til salg fra 1 december.
Jeg nænner ikke at grave mine juleroser op til drivning, men jeg må-ha, juleroser ved min hoveddør i december. Billedet nedenunder er fra Gartneriet Spiren som jeg besøgte i februar.
Hvem der bare havde mange juleroser….

13 Comments

 • Lone

  Hej Lisbeth.
  Ja juleroser er en god opfindelse 🙂
  Må da lige forbi netto.
  Jeg har plantet 4 forskellige i år og glæder mig til det tidlige forår.
  Ha' det godt.
  Kh Lone

 • Marina

  Å ja, juleroser er vidunderlige. Jeg køber gerne (billige) juleroser og påskeklokker til vinterpynt og synes det er smart at de så kan plantes ud i haven og der give sig til at blomstre på helt naturlig vis. Jeg har dog opdaget at det er vigtigt at klippe alle blomsterne af dem før de genplantes for ellers er de ikke stærke nok til virkeligt at flade til. Intet under med din beskrivelse af drivningsprocessen. Jeg må vist en tur i Netto hvis de endnu har juleroser til 40 kr. stykket.'

  Hav en dejlig dag.

 • Havehyrden

  elsker juleroser. Dem fra netto har ingen blomster, hvorimod den fra Spiren netop står i blomst når man køber dem. De er så smukke dem som Marianne sælger (heldigvis også pr postordre):-)

 • Birgitte Sværke Pedersen

  Ganske enig. Juleroser er det umuligt at leve uden. Jeg plantede forrige års eksemplar ud i haven og er meget spændt på om den giver blomster. Blade er der i hvert fald. Jeg har også den røde julerose og en som kommer senere på foråret. Jeg tør ganske enkelt ikke besøge Spiren. Det bliver for dyrt 🙂

  Bedste novemberhilsner
  Landliggeren

 • Countryliv

  Ups! Det var i Super Bedst til 40 kr – i sidste uge – jeg har dog set nogle igen stykker idag.
  Havehyrden har ret de juleroser som Marianne sælger er meget smukke (jeg mener at de alle er frøformerede) og det kan anbefales at købe dér – de almindelige er ikke voldsom dyre og alle dem jeg købte dér i foråret har klaret sig flot gennem sommeren.
  Men, ja Birgitte, det kan nemt løbe op også selvom man shopper på nettet:o)

 • Anonym

  Hello
  I just stumbled across your blog searching for gardens, your photography is beautiful and gardening coming to a close is always a little hard to get use to. Beautiful blog!
  Rosemary…

 • Annette

  Jeg må da vist også på jagt efter nogle til en overkommelig pris, de er så søde at julepynte med udenfor. Bare man havde så mange i haven at man nænnede at grave dem op.

 • Pondside

  Christmas roses – what a lovely idea! We don't have them here at all – winter pansies and primroses, certainly, but not roses. I hope you'll post some more photos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *