Smør- og Fedtmosen i Gladsaxe

Vi bor tæt på et helt fantastisk naturområde der hedder Smør- og Fedtmosen  – et større fredet område bestående af marker, enge og en masse små søer. Her lufter vi jævnligt hundene og vi elsker at gå ad markvejene og lytte til fuglene og se den vilde natur. Her er smukt uanset årstiderne, men der er intet der overgår stemningen i juni.

Vild kørvel i grøfterne – snart blomstrer blå kornblomst, kamilleblomst og røde valmuer og så blir det ikke bedre.
  
Hunde skal føres i snor p.g.a. dyrelivet i området, men det forhindrer ikke mine hunde i at snuppe en lille svømmetur når de foregiver at skulle drikke.. 
I samme område ligger Børnenaturcenteret Kildegården og her kan man se får, geder og kvæg i foldene og det er så hyggeligt at hilse på dyrene.
Der er altså noget særligt ved køer der får mig i godt humør.

20 Comments

 • Ina

  Dejligt område. Jeg har været der nogle gange 🙂
  At gå tur en juniaften er også helt speciel. Lyset og lydene er lige til at blive helt opstemt af, når det er en aften som i aften.

 • Madame

  Sikke et dejligt sted, Lisbeth – det kendte jeg slet ikke, men der ligger jo et udflugtsmål og venter på at blive udforsket! Skønne billeder du har taget!

 • Hanne i haven

  Dejlige billeder 🙂
  Jeg boede en stor del af min barndom i nærheden af Smørmosen. Men jeg har ikke været der i mange år… Det må vist være på tide at tage derud en tur med min hund, tror jeg. Tak for inspirationen 🙂

 • Marianne Selvig Olsen

  JA, ddst er et dejligt sted! JEg bor selv i BAgsværd, men det er som om søen og hareskoven kommer til at trække mere. Nu – efter at have set dine blleder, så får jeg lyst til at gense stedet. Det forandrer sig jo også hele tiden.

  Jeg er ved at etablere Gladsaxes havevenner… måske var det noget for dig? Jeg er ved at alve en plantebyttedag sammen emd Grønt idécenter og Biblioteket i efteråret. Det er meget nyt. Hold øje med lokalavisen/biblioteket. Du kan også kikke ind på: Facebooks hjemmeside.

  Bedste hilsner fra Marianne
  Den Helbredende Have

 • Countryliv

  Birgitte: ja der er kun 15km til Københavns rådhusplads!
  Ina: ja, dejligt – både området og juniaftnerne;)
  Frøskuffen: jeg kender til Slottet i haveforeningen Smørmosen fra blade og artikler, men jeg har ikke set det.
  Linda: der er også dejligt på cykel;)
  Anette: vi er heldige at have både by og en slags ”land”
  Pondside: I tell you the dogs love it!
  Signe: vi er også meget glade for det!
  Hanne: velkommen til;) Det er spændende hvor meget området er forandret siden du var der!
  Marianne: jeg bruger også Hareskoven næsten dagligt fordi hundene må gå løs der, men nogle gange er der så proppet af mountainbikere med 80 i timen, og rostævner så det hele ligner en campingplads og da nyder vi freden i mosen Super initiativ med Gladsaxes havevenner og plantemarked – jeg vil da meget gerne være med
  CuginaK: Ja det er en udflugt værd – når du kommer dertil:)
  Lea: ja vi er heldige:)

 • TANTE GRØN

  Kære Lisbeth,

  vidunderlige, stemningsfyldte motiver du har fanget med dit kamera:o) Helt utroligt at tænke på, at denne landlige oase kun ligger 15 km fra Rådhspladsen:o) Det er jo ren Morten Korch:o) Kornblomst, vild kørvel, valmuer og kamille…..suk, så bliver det bare ikke smukkere.

  Sjovt og mærkværdigt naven "Smør- og Fedtmosen"!:o) Kom til at fnise ved tankeeksperimentet om at skifte o´et i "mosen" ud med et "å":o) Måske jeg skulle kalde mig for "Smør- og Fedtmåsen" istedet for Tante Grøn??:o)

  Lisbeth, jeg har forelsket mig så voldsomt i den astrantia, du viste i forrige indlæg med de smukke smukke buketter, du har kreeret:o) "Bloody Mary". Jeg har googlet hende for at finde hende, men uden held. Måske du vil være sød og fortælle mig, hvor den skønne kan erhverves? Hun vil være så fin i mit mørke bed, som jeg "er kommet til" at udvide:o)

  Har ikke haft mulighed for at kunne kommentere i alt for lang tid, men håber snart at være tilbage i kommentatorboksen:o) Glæder mig til at se dig:o)

  Fredagshilsner og rigtig god weekend

 • Countryliv

  Kære Tante Grøn (smør- og fedtmås) tak for et godt grin godt det er godt at du nåede at kommentere her;) Bloody Mary har jeg købt for flere år siden og husker ikke hvor, men den kan erhverves – tro mig:0) Jeg glæder mig også til vi ses.

  Eva: Jeg glemte at fortælle en af historierne vedr. Navnene Smør- og Fedtmosen – det siges at Kongen som jeg ikke lige kan huske nummeret på gik på jagt i området og når han indtog sin frokost i Smørmosen sad undersåtterne der var med som klappere og spiste deres fedtemadder i Fedtmosen.

 • Nette

  Hmmmm, jeg kører jævnligt forbi på motorvejen. Vi må få en snak om, hvordan jeg kommer ud til "dit" område derfra. Kørte sidste meget tidligt forår ud til en af haveforeningerne, hvor jeg blev låst inde!

 • Havehyrden

  Dejlige billeder. Vi så faktisk på hus i det område i sin tid, men det var et håndværkertilbud og hele haven skulle også renoveres, så det havde vi ikke mod på. Men omgivelserne var dejlige:)

 • Hanne Bente

  Hvor er det et smukt naturområde du bor tæt på – syntes at der findes så mange smukke naturområder rundt omkring i Danmark.
  Ha´en god tirsdag aften.
  Knus Hanne Bente

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *