Den dejligste måned

Der er så mange have- og plante højdepunkter i løbet af året at det kan være svært at bestemme hvornår det er allerbedst, men for mig er juni noget helt særligt. I juni begynder stauder og roser for alvor blomstringen og der er så meget nyt der springer ud hver dag.
Her i huset har junistemningen været præget af at yngstesønnen har læst til eksamen. Der har ikke været grund til bekymring tværtimod, men alligevel følger man jo slagets gang med spænding. I onsdags kunne vi sænke skuldrene og nyde stoltheden over vores dreng da han fik huen på og idag har vi for en kort stund haft haven fyldt af glade unge mennesker.

Pæoner og geranium

Rose de Recht og nøgleklokke

Digitalis og sporebaldrian
Blå klokker af forskellig slags
Magurit og Astrantia

Digitalis, Marieklokke og Alchemilla mollis
Ungdom og glæde – med hele livet foran sig.
3Y fra Gladsaxe gymnasium blev fremhævet som den bedste klasse p.g.a.
sammenholdet og den rare stemning i klassen og klassen havde det højeste gennemsnit.
Vores Sebastian
  
Jeg havde intensioner om at skrive endnu mere om dejlige juni, men ordene ville ikke rigtig ud og egentlig har min blogveninde ved Pondside skrevet det så smukt allerede.

27 Comments

 • Vivik

  Stort tillykke med sønnen 🙂
  Sikke en flot, blomstrene og farvestrålende have, i har kunnet invitere de unge mennesker ind i. Det er da lige de rigtigt rammer til sådan en glad begivenhed :-))

 • Hanne i haven

  Hjertelig tillykke med jeres søn 🙂 Vores datter blev student for 3 år siden, og jeg kan stadig huske hvor stold vi følte os, det er bare dejligt 🙂
  Og din have er virkelig flot med alle de dejlige juni-blomster.

 • Pondside

  I love the photo of the happy students! I well remember being in Denmark when some of my husband's cousins wore the hats and celebrated – we were there many times in June. Congratulations to your son – the world is his oyster now.
  Your garden is just beautiful. Some of the flowers I'll have to go back and inspect more closely, but many are to be found here too.
  What a lovely post this was!

 • TANTE GRØN

  Kære Lisbeth.

  Nyudsprungne smukke blomster og nyudsprungne glade studenter. Hvor er det en dejlig tid. Der er ikke noget mere dansk "sommer-begreb" end slut-juni….studenterhuerne bliver luftet, hylden dufter helt fantastisk, skolesommerferien er lige startet, de lyse nætter er MEGET lyse, de nye kartofler og jordbær smager himmelsk af sol og sommer, roserne springer ud og flankeres af alverdens dejlige stauder etc etc etc. Jo, især på denne tid er det godt at bo i lille Danmark, ikke?

  Et stort og hjerteligt tillykke med sønnes studenterhue. Et dejligt billede af en superglad og lettet ung fyr.

  Og sikke hans mor kan bade i det smukke og frodige blomsterhav, hun har skabt:o) WOW:o)
  Kan godt forstå det kan være svært at finde ord for alt dette. Dine dejlige billeder taler fuldstændig for sigselv, og ord bliver helt overflødige…….

  sagde tanten, der ikke kan fatte sig i korthed.
  Vi ses om en uge:o)

  Søndagstillykkehilsner

 • Signe

  Stort tillykke med ham. Der er næsten ikke noget mere sommerligt end en lastbil fyldt med glade og syngende studenter – og det bliver jo ikke mindre festligt af, at man har en aktie i en af dem 🙂

  Sikke skønt, det blomstrer i din have. Det ser da helt fantastisk ud.

 • Madame

  Tillykke med jeres store søn, Lisbeth – det er vel nok flot, at hans klasse blev fremhævet som den bedste p.g.a. sammenholdet, stemningen i klassen og det højeste gennemsnit!
  Din have er fortryllende smuk i øjeblikket. Det kan jeg ikke helt sige, at min er, men nu er hækken blevet klippet.
  En dejlig søndag til dig!

 • Landliggeren

  Tillykke med studenten. Mon ikke de nød pizzasneglene ;-). Jeg holder også rigtig meget af juni. Hver dag er noget nyt sprunget ud. Det er skønt.

  Bedste havehilsner
  Birgitte

 • Marianne Selvig Olsen

  JA det har da været en dejlig have at være på besøg i, selvom studenterne ikke ser ret meget på den der rute!

  Tillykke mned ham!

  Og så: Tjek evt. ind på Gladsaxe Havevenner på Facebook. Vi er ved at starte op og du skal være velkommen!

  Mange sommerhilsner fra

  Marianne
  Den Helbredende Have

 • LENE

  Kære Lisbeth
  Hjertelig tillykke med din søn! Endelig fant jeg navn og billede af nøgleklokken, som jeg ikke tidligere har kendt navnet på… tusinde tak!
  Hvor er dine stauder skønne – jeg elsker digitalis, margeritter og de blå klokker. Stauder der også findes i naturen, laver virkelig en skøn have!
  Stort sommerknus fra Lene

 • Diana`s

  hej lisbeth

  stort tillykke med din søn..dejligt når man er på den side af det hele.
  sikke mange skønne blomster du har i haven..der er til nogle flotte buketter , med det helt rigtige "have look"
  hej og ha en god dag..Diana

 • Iben

  STORT TILLYKKE med sønnen, fantastisk stemning der er v. sådan en begivenhed 🙂
  Og tak for et skønt kig i din smukke have 🙂

  Iben

 • Frøskuffen

  Tillykke med knægte. Godt, han havnede i den klasse. Trivsel skaber også grobund for god indlæring.
  Dejlige billeder. Især de 2 første får mig i "MÅ EJE" humør.

  Var alle de studenter i jeres have ?

 • Countryliv

  Tak til jer alle for søde kommentarer:)
  Lene: jeg nåede desværre ikke at skrive det på din blog, men dejligt at du selv så det:)
  Frøskuffen: Nej det nederste foto er fra rådhushaven (parken) i Gladsaxe hvor alle 3G var ovre lige efter Translokationen og borgmesteren sagde et par ord, men jeg tror faktisk ikke der var nogle der hørte hende – kun de 30 på vognen var i vores have;o)

 • TANTE GRØN

  Kære Lisbeth,

  lige en hurtig lille hilsen for at ønske jer alle en rigtig god Tour de blog:o) Jeg glæder mig meget til at møde jer allesammen:o)

  På snarligt glædeligt gensyn og mange kærlige hilsner og tanker fra den nordligtste og vestligste beliggende Tour-de-blog destination I skal på:o)

  TANTE GRØN

 • Countryliv

  Kære tante, tusind tak jeg glæder mig også til Touren og til at møde dig og de andre skønne kvinder, det bliver jo en fest! Jeg er spændt på at se din have, så at du også har haft gang i hækklipningen i forgangne uge, hviler du da aldrig? Her må hækken vente endnu en uge eller 2 for jeg orker ikke i hverdagen.
  Også på glædeligt gensyn herfra jeg må vidst i seng for jeg skal tidligt op og nå en kop kaffe inden jeg bliver hentet Knus fra Lisbeth<3

 • Countryliv

  Kære Havehyrde Han tog Matematik A Musik A Fysik B – han siger at det er det jeg skal skrive;) Der kom et 12 tal i Matematik i huen jo jeg er en stolt mor!

 • TANTE GRØN

  Søde Lisbeth,

  lige en lille hilsen fra Smør-og Fedtmåsen for at sige dig tusind tak for sidst. Det var så umanerligt hyggeligt og dejligt, at have besøg af hele Tour-de-blog holdet. Synes I er en flok rigtig seje quinder at tage på sådan en tour. Jeg var jo så een af de priviligerede der fik lov, at møde jer. Heldige mig:o)

  Dejlig humor og god kemi er en rigtig vellykket cocktail og når man så har en stor brændende og heftig havepassion og den samme form for humor til fælles, så går snakken jo så man bliver helt tør i halsen og man griner, så man er liiiige ved at tisse i bukserne, ikke?:o):o)

  Tusind trillioner tak for den fantastiske plante, du havde med til mig. Hvor var det dog sødt og betænksomt af dig, at tynde ud i din Astrantia for at glæde mig. Og GLAD, det kan du tro, at jeg blev:o) Jeg skal nok passe rigtig godt på min lille nyindflyttede kjøwenhavner i haven:o)Glæder mig helt vildt til at se den i blomst næste år. Det er herligt at have planter, der har en historie eller som er et kært minde for een. De planter kommer jeg til at holde allermest af.

  Kan godt forstå at du er stolt af din søn. Det er virkelig godt gået med det 12tal i matematik.

  Hav en dejlig og blomstrende weekend. Vi skal huske at nyde det intenst, for jeg synes allerede at mange af sensommerstauderne er ved at røre på sig.

  De kærligste hilsner og tanker

 • Lene

  Hej Lisbeth,
  Forsinket tillykke med din søn, og tusind tak for sidst. Det er skønt at have sådan nogle søde blogveninder at dele haveglæden med.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *