Tænk hvad blogning kan medføre

Da jeg begyndte at blogge om mit haveliv sidste år, havde jeg ikke drømt om, at jeg ville kaste mig ud i en tur tværs over Danmark sammen med 5-7 andre havebloggende kvinder som jeg aldrig havde mødt i virkeligheden. At knytte venskaber i cyberspace er da det vildeste….. og så alligevel ikke. Når man blogger og når passionen lægges ud til frit skue giver man samtidig også en flig af sig selv, sit liv, man mødes andre steder i blogland, læser og giver kommentarer, fatter sympati – og ja så opstår blogvenskabet. Og jeg er dybt rørt over de blogvenner jeg har fået på tværs af alle landegrænser – tænk engang, at vi er så mange der deler samme interesser.
Da Lone (Kreakrampen) spurgte om jeg ville være interesseret i en Tour-de-Blog – en tur for en håndfuld kvindelige havebloggere rundt at besøge andre bloggere – var jeg ikke et øjeblik i tvivl! Og hold-da-op for en weekend – først og fremmest et helt og aldeles flot arrangement – Lone de evner må du simpelthen udnytte – hvordan du har talt dig ind hos dejlige gæstfrie mennesker… du får simpelthen topkarakter med kryds og slange!
Første stop på Touren var hos Fru Friis som jeg første gang stødte på via hendes Facebookgruppe “Drivhusdrømme” (der er stadig plads til flere medlemmmer)  – heldigvis er hun sidenhen også begyndt at blogge så vi har mulighed for at følge med i havens bede og anlæg. Fra Fru Friis´morgensolterasse er der den mest fantastiske udsigt – den er dog ikke på billedet herover da vejret var lidt gråt. Det var et kort besøg, men heldigvis ville vi møde Fru Friis igen, når hun sammen med Tante Tulle ville støde til Touren søndag.

Næste stop var hos Jørn og Inger. Gå på Havetid og se alle de fantastiske billeder af deres have hvor de fortæller og viser det så smukt og poetisk.
Eller bedre afsæt ½ dag og tag på Åben have arrangement i deres have 20-28 august – der er så mange detaljer at dvæle ved og der er så meget at inspireres over. Det var meget meget spændende.Efter en dejlig eftermiddag, skøn frokost og livlig havesnak hos Jørn og Inger satte vi kursen mod Skive –
til Lones fars sommerhus – hvor vi blev indkvarteret og opvartet til den store guldmedaljeaf Lone  – her blev grinet og snakket om dagen og alt muligt andet. Desværre regnede det så der blev ikke mulighed for en aftentur til stranden.
Efter dejlig morgenmad pakkede vi bussen og satte kursen mod nord til Tante Grøns hemmelige have som snart ikke er hemmelig mere – der er dog grænser for hvor mange mennesker der kan holde på samme hemmelighed og efter hvad jeg har hørt er der efterhånden en del mennesker der har været forbi og kikke ind af ruderne – hvornår udkommer den bog mon Claus Dalby??
I denne vidunderlige og hemmelige have blev vi mødt med åbne arme af det skønneste menneske som har skabt den skønneste have og det var meget hårdt at skulle løsrive sig igen – men inden da skulle der handles planter og her gjaldt alle kneb for at komme først – MEN selvfølgelig var der mer’ hvor det kom fra og der blev delt rundhåndet ud af alt.

En af mine favoritter i bloglivet er frk iberis og hvor heldig har man lov at være når Lone har planlagt et stop hos Iben og hendes skønne butik? Det var så dejligt at møde Iben og hunden Emma som jeg jo følger så ofte i hverdagen – dog så jeg ikke noget til katten Uffe som er et studie i sig selv. Jeg er vild med Ibens buketter og dekorationer og der var så mange lækre ting at kikke på. Udover butikken var Ibens have selvfølgelig også fantastisk charmerende – desværre fik jeg ikke et foto af den smukke sø som Ibens mand har anlagt ved deres terrasse.
Sidste stop på vores Tour rundt i landet var hos Staudefeen hvor Marlene og hendes mand Peter bød os velkommen – og også havde sat sandwich og drikke frem til os. Her er endnu en af mine yndlingesteder på nettet – Marlene dyrker nogle spændende stauder og ikke nok med det, hun giver også plads på sin blog for andre plantesælgere, hvoraf flere vel egentlig er hendes konkurrenter. Jeg havde glædet mig til at få noget guf med hjem herfra og det fik jeg bestemt også hør bare: Meum Athamanticum, Angelica Hispanica, Ranunculus acris Cirtunus, Salvia ver. ’Alba’, Sanguisorba obtusa ‘Alba’ og Kirengeshoma Koreana – sidstnævnte var Marlenes høne Bente så vild med at jeg havde et hus med at holde hende væk – i forvejen er jeg lidt bange for høns og måske derfor blev Bente ved med at cirkle omkring mine fødder.
Vel hjemme har jeg nu i en uge gået og glædet mig over minderne og over al det jeg fik med hjem – både planter og venskaber – ud over dem jeg har nævnt længere oppe i indlægget siger jeg tusind tak til Nette, til Gro og til Lene for et par sjove og dejlige dage med fokus på haveglæden.
Jeg vil stærkt anbefale jer alle at prøve noget lignende – en begyndelse kunne være at melde jer til havebloggertræf i september

23 Comments

 • Madame

  Det var utroligt spændende at læse om, Lisbeth – hvor er det dejligt, hvad blogging kan føre med sig! Jeg har meget lyst til at være med til havebloggertræffet, men jeg kan slet ikke leve op til jeres viden om og interesse for at dyrke haven. Godt du kun så min hortensia i dag ;O)

 • Gitte

  Jeg kan høre på dit indlæg og andre der var med at det var en fantastisk tur, som nok skal blive gentaget. Jeg kan blive helt misundelig.
  Det er dejligt at dele sin interesse på nettet, men endnu mere dejligt at det også kan blive en god oplevelse at se hinanden i virkeligheden.

  Gitte

 • Frk. Anemone

  Det var dejligt at læse din version af blog-touren også – men den stemmer fint overens med de andres rapporter, så vi ER overbevist om at det har været en fantastisk tur.

  Jeg har også tænkt lidt på det der med at bevæge sige ind i Blog-land og efterhånden løfte sløret for ens egne oplevelser og erfaringer og dele med jer andre og ikke mindst lære nye mennesker at "kende". Det er faktisk lidt i stil med før i tiden hvor man havde pennevenner i andre lande (og måske DK) og gennem flere års brevveksling lærte pennevennerne rigtigt godt at kende og tilmed måske besøgte dem. (jeg var engang på en Interrail-tur hvor jeg besøgte mangeårige pennevenner i Tyskland og Schweiz – en virkelig positiv oplevelse).

  Så fint med opfordringen til at deltage i Blogtræf (ved ikke om jeg kan…)

 • Diana`s

  hej lisbeth…hvorlyder det dog bare spændende, og ja det er vildt hvad blogverdenen kan føre med sig…skønt at kunne dele sine interesser med så mange andre, tror også min mand sætter pris på at jeg har fundet andre blomster/have freaks, så hans øre kan få lidt hvile…jeg kunne godt være klar til blog træf i september hej fra Diana

 • Fru Friis

  Hej Lisbeth. Sikke et fint indlæg du har lavet. Det er bestemt en forunderlig verden denne blogverden, jeg ville heller aldrig have troet at det kunne udvikle sig på denne måde da jeg startede for under et år siden, men det er jo herligt når man kan forundres og få nye spændende bekendtskaber.

  Og til Madame vil jeg bare sige: Hold dig ikke tilbage! Vi er et par stykker i nybegynderklassen, så kom bare indenfor!! ;o)

 • Høneballehaven

  Ja men sikken en spændende tur, den gad jeg godt have været med på. Jeg ville også gerne med på træf i september, men min første mand sagde altid, at man bare skulle dreje mig en gang rundt på Rådhuspladsen, så kunne jeg ikke finde rundt. Og det er nok rigtig jeg er bare en lille fynbo, som nu bor på Samsø.
  Jeg vil give frk. Anemone/Ulla ret, det er lidt ligesom i gamle dage med pennevenner. Det er en goooood opfindelse, synes jeg.

 • Pondside

  What a wonderful tour that must have been, Lisbeth! My experience in meeting bloggers has been completely positive – in Canada, the USA and in Peru, too! Someday I think it would be fun to see your Danish garden!

 • Gro

  Hej Lisbeth 😉
  Jeg kan kende de poser der med planter, hi hi
  Som Lisbeth og Fru Friis – så er det bare om at, komme i gang, det kan både være lærerigt og skie skægt!
  Knus Gro

 • Tante Tulle/ Anette

  Det var bare en dejlig tur, og jeg er meget taknemmelig over at have været med om søndagen. Jeg kan leve højt på den tur længe… FEDT at møde ligesindede og se spændende haver – og mennesker!

 • Hanne i haven

  Jeg er da ihvertfald også kun lidt misundelig på jeres dejlige Tour de Blog 🙂
  Jeg mødte én af mine bedste veninder på nettet for 12 år siden, og vi har set hinanden mange gange, selvom hun bor i England. Så ja, man kan sagtens knytte gode og varige venskaber på nettet.
  Jeg vil meget gerne komme til blogtræffet, hvis jeg kan.

 • Iben

  Kære Lisbeth 🙂

  SÅ hyggeligt at hilse på dig / Jer . Fantastisk hyggeligt at være sammen med nogen der har samme pasion og interesse 🙂

  Knus

  Iben

 • Frøken Solhat

  Tak for at dele turen……hvor skønt når det virtuelle liv bliver udmøntet i så fantstisk spændende og hyggelig tur. Lyder som om det er en gentagelse værdig :0)

  Knus Dorthe

 • Staudefeen

  Kære Lisbeth,

  sikke et dejligt indlæg. Tusind tak for besøget – og det ser ud til, at Bente har været populær 😉 Lige nu står hun og tigger ved køkkendøren 🙂

  Rigtig god weekend.

  Kh. Marlene

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *