Selskab til solhatten.Lige nu består den største kunst for mig i at undgå at gå shop-amok i frøkatalogerne! Det er ikke fordi min have er tilrettelagt ned til mindste lille detalje eller uden mulighed for spontanitet, men altså det kan godt blive nogle rodede bede, hvis jeg giver efter for den der “den-plante-må-jeg-eje” tanke som dukker op hver eneste gang jeg ser et dejligt billede her på nettet, i planteskolen eller i et frøkatalog!
Nogle musthaves er det dog blevet til. F.eks. så jeg i sommer det dejligste staudebed ved Battery Park i New York og her så jeg Perovskia eller Russian Sage som den også hedder. Den stod fantastisk godt sammen med en lyserød solhat. Ud over Perovskia har jeg købt hvid Baldrian, Kantbæger samt en cremefarvet Tropaeulum “Milkmaid”.

Der skal dog nok komme gang i forkultiveringen, for jeg har efterhånden oparbejdet en pæn portion hjemmehøstede frø – så der vil stadig være valmuer, cosmos, voksurt, hareøre, kongekommen, kæmpeverbena, pragtsnerle og mange, mange andre blomster i min have til sommer!14 Comments

 • Monica fra Koseleg

  Vi går en flott tid i møte! Så flink du er som tar vare på frøene- der har jeg noe å lære! Jeg har bestillt en del frø og gleder meg til å komme i gang!
  Ønsker deg en fin uke og en God natt!
  Mvh. Monica!

 • Hyacinth Bucket

  Hejsa Lisbeth…:-)

  Ja jeg kan tænke mig at du er ved at gå amok når du studerer frøkatalogene…:-o)
  Du er jo også ekspert!
  Jeg har kun stokrosefrø og lathyrusfrø fra egen have.
  Men der fulgte nogen fine poser frø med min julegave fra Claus Dalby.
  Rødblomstrende Kvan og mørkløvet Kvan og Rød havenælde..:o)
  Jeg kender ingen af dem, men glæder mig til at prøve.
  I år bliver det nok kun til krukker idet forhaven skal graves op og jævnes. Busker og træer skal op og æbletræerne trænger også til en saks.
  Men så håber vi at få plantet lidt mod sensommeren.
  Nu skal jeg først se hvad der har overlevet vinteren. Jeg har 2 store krukker med kæmpeverbena som jeg håber klarer sig. Men hvornår skal jeg klippe dem ned..?
  Alle potter står samlet midt på gårdspladsen for vi fik jo gravet op og lagt nye rør ned lige inden den første sne kom. Der mangler murerarbjede og ny trappe.
  Så nu kan vi med det samme få malet de vinduer som ikke blev malet ifjor og kalke huset..:-o)
  Hold da op en liste…håber at det bliver ved med at tø væk all den is vi har haft.
  Det må gerne vente med at sne igen til næste jul..:-o)

  Glæder mig til at følge med i din smukke have, kære navnesøster..;)

  Fortsat god uge fra Lisbeth

 • Pondside

  Your garden will be a treat to see in seven months! Isn't it hard to believe that we'll soon see the bulbs forcing their way through the soil and then some early plum and cherry blossoms? Right now it is cold and damp, but in town, where gardens are protected, I have seen snow drop blossoms and the green of daffodils and irises pushing their way up.

 • Annette

  åh ja, jeg kender godt den tanke "den må jeg eje plante", det sker alt for tit hos mig, og så står man der, senere, når der skal plantes ud og ikke aner hvor den skal står:o). Man bliver vel klogere med tiden. Perovskia er en smuk plante, men jeg har desværre ikke haft held med at så den, så jeg håber det lykkes for dig.
  Knus
  Annette

 • Lea

  Nejii, hvor jeg godt kender det den følelse. Og ved du hva´det er ikke kun i min have jeg tænker sådan.
  Jeg har ikke et drivhus og ofte lykkes det ikke at få noget frem af frøene.
  Men jeg er endnu ikke blevet træt af at prøve.

 • Madam Bæk

  Uha, shop amok i frø. Jeg kender det kun alt for godt!!

  Perovskia og purpursolhat er en vidunderlig kombination. Spændt på om du får succes med at så perovskia. Det må du love, at fortælle mere om, ikk?

  ha' nu en dejlig dag.

 • Frøken Solhat

  Ja man skal passe på at kurven ikke bliver for tung Lisbeth – selv om det er meget meget svært :0) Kender den ikke men jeg glæder mig til at se din Perovskia sammen med solhatten….det lyder smukt :0)

 • Landliggeren

  Milkmaid ligger også og rumler i mit baghoved, men jeg har besluttet mig for, at jeg kun må udvide tallerkensmækkersamlingen med en ny – okay måske to….:-) Det er virkelig svært at begrænse sig! Især fordi at indkøbene foregår nu, hvor vi alle er så hungrende efter blomster. Smuk buket!

  Bedste havehilsner
  Birgitte

 • Sussi / Sussinghurst

  ak ja, impulskøb…. stauderne i vores have består hovedsageligt af den slags…. og det er ikke overgartnerens skyld 🙁 så jeg må nok bebrejde mig selv – men pyt-pyt, de er smukke alle sammen og jeg vil helst ikke undvære nogen af dem.

 • Anonym

  Hej
  Ja jeg kender det godt, man vil ha' det hele og det er næsten ikke til at begrænse sig med alle de skønne steder man kan købe frø. Anne Gine

 • Staudefeen

  Jeg har også i den sidste uges tid købt løs af frø (fra England – kig i øvrigt på Ebay, det er ofte ret billigt, og du får mange frø). Det var egentlig kun nye tomatsorter, jeg var ude efter, men hmmm… kom til at kigge lidt for grundigt i sortimentet!!!

  'Milkmaid' havde jeg sidste år, og den er skøn – har heldigvis husket at tage frø 🙂

  🙂 Marlene

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *