Det er hvidt og grønt derude.

Min have er stadig dækket af et pænt tykt lag sne selvom det har tøet her i et par dage og der er ikke meget at gøre derude.
Jeg har dog været ude i drivhuset og kikke til mine juleroser. Jeg besluttede for en uge siden at de skulle ud i drivhuset, men da de havde stået inde i varmen et stykke tid, var jeg jo lidt bekymret for om de kunne klare et kuldechok! De fik avispapir omkring potten, fiberdug om toppen blev sat i en kurv og båret ud! OG – de lever i bedste velgående! Nu gælder det om at jeg husker at give dem lidt vand engang imellem, indtil de kan plantes ud i jorden.
Selvom det har været hård frost, har der ikke været åbent for færdsel på Bagsværd sø! Billedet er taget idag.
På min tur med hundene i skoven i dag blev min opmærksomhed fanget af mos- og lav på træstammer og træstubbe. Det er måske ikke så sært for når jeg for tiden tænker på de forskellige områder i min have,
tænker jeg meget på, hvordan jeg kan fremme fornemmelsen af skovhave nede i baghaven hvor Rhododendronerne stadig er forholdsvis lave. I disse tanker indgår træstubbe, mos og bregner………….
Jeg har tidligere nævnt min fascination af mos og nu har folkene bag Moss Acres oprettet en blog med alle deres nyhedsbreve.

11 Comments

 • Pondside

  What a lovely mosaic, Lisbeth. I wish I could package up some rocks, stumps, moss and ferns and send them to you. If anything stands still here for more than a day it will grow moss! Every year I have to strip the moss from the stone walls and the paths, although I leave it everywhere else – at this time of year the brilliant green is a welcome shot of colour in the garden.

 • Frøken Solhat

  Lisbeth….juleroserne skal nok klare det de er fantastisk hårdføre. Jeg har haft to til at stå ude i siden starten af december. Når frosten er hårddukker de sig og når det mildes en smule strutter de af glæde.

  Skønt med ideen om en skovhave….det er så intimt og hyggeligt.

  Dorthe

 • Landliggeren

  Mos er fascinerende og smukt. Den er jeg helt med på! – og vi har heller ikke noget i mod lidt mos i græsplænen. Det gør den dejlig blød. I dag talte vi netop om, hvor smukt grønt og hvidt er sammen. Efter at bidder af græsplænen dukker frem af sneen er det blevet ganske tydeligt.

  /Birgitte

 • Fru Friis

  Spændende tanker omkring mos, havde ikke lige selv tænkt i den retning. Kiggede ind via dit link hvor du tidligere har skrevet om mos, er helt vild med mos-lænestolen, sådan en vil da klæde enhver have :o)

 • LENE

  Så nydelige din header på bloggen er Lisbeth – for ikke at snakke om dine dejlige magnolia billeder!
  Ligesom dig, har jeg så småt begyndt at kigge efter foråret nu, håber det snart kommer.
  Tusinde tak for dejlig inspiration fra din blog i 2010 – jeg ønsker dig et fantastisk nyt år!

  Knus fra Lene

 • Annette

  Hej Lisbeth
  Smukke billeder, jeg har også et lille skovbed i bunden af haven, men selv om der er meget skygge er der desværre også tørt, så mos er der ikke meget af.

 • TANTE GRØN

  Kære Lisbeth.

  Jeg også forelsket i og fascineret af mos og lav. Synes det er noget af det mest dekorative, der findes. Det er mere end velkomment i min have, hvor jeg håber, der snart vil dukke noget mere op på de skyggefulde steder. Det giver en dejlig stemning at "tidens tand" og jeg venter ligeledes med længsel på at mine tunesiske teracotta-krukker skal få en fin patina. Haven er ikke mere end ti år gammel, men må meget gerne se ud, som om den er 110:o)

  Havehilsner og varme tanker

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *