Magnolia

Jeg er ved at finde billeder frem til en havedagbog til mig selv og blev fristet til at lave en collage af nogle af mine Magnoliabilleder, det varer ikke længe før jeg skal have en gren ind til drivning.
Der er flere der har spurgt om jeg selv tager billederne og det gør jeg for de flestes vedkommende – også ovenstående, men engang imellem sender jeg yngstesønnen ud i haven for at skyde et bestemt motiv.
I kan forøvrigt se nogle af hans fotografier på dette link  http://www.flickr.com/photos/sebnielsen/ 

26 Comments

 • Vivik

  Er vild med magnoliaernes flotte blomster. Har selv en magnolia soulangeana i haven.

  Det er særdeles smukt, med et par grene i en vase indendøre 🙂

  Hilsen Vivik

 • Madam Bæk

  Magnolia er for mig nok et af de smukkeste træer når de blomstre. Jeg købte selv en lille stjerne magnolia i foråret 10. Blev simpelthen smittet af min genbo, som har en kæmpe der bare lyser så godt op på gråvejrsdage. Drivningen af grene bliver jeg nød til at vente et par år med endnu – ellers har jeg et grenløst træ 😉

 • Linda

  Jeg kjøpte to magnolia i fjor… er spent om de blomstrer i år… Den ene har jeg ikke stelt så godt med desverre, så den står fortsatt i potten sin… riktignok en stor potte, men…. Så heldig du er som får oppleve slik flott vårblomstring:)

 • Trines Hus og Hage

  Hei Lisbeth og godt nytt år til deg! Bildene av magnolia var helt skjønne. Tenk å ha slike i hagen og snart kunne drive dem innendørs. Sukk! Her er det en stund til med vinter vanligvis, og tiden går så fort at vi får bare nyte hver dag. Men jeg gleder meg til vår og blomstring!
  Klem Trine

 • Rikke

  Magnolia er så smuk!!! Jeg tænker jeg bliver nødt til at få købt een!!!
  Jeg hat to i haven bag huset, men ville så gerne have een foran huset ved gårdspladsen også.
  Jeg ville blive mægtig glad for et besøg på min blog, jeg er helt ny i blogland, har været her en måneds tid, men er sørme kommet med på listen over Haveblogs! Skønt, og der er mange haveplaner i mit hoved og fingre sm skal udleves til sommer.
  PS…Der er snart Give Away på bloggen…
  Hej fra Rikke. – kreativ dagplejer, men hang til chokolade, kreative sysler, jord under neglene og nullermænd i hjørnerne.

 • TANTE GRØN

  Kære Lisbeth,

  FREMRAGENDE idè….jeg skal sgi da også have sakset et par magnoliegrene til drivning:o) Et skønt skønt billede af det velvoksne magnolietræ….det bringer længsler efter forår:o)

  Har også nogle Claus Dalby kvan-frø, som jeg skal have sået. Jeg har ikke den store ekspertise på frø-området, men den der staude-kvan, skal altså bare lykkes. Jeg er totalt forliebt i den. Har du nogle gode fif, fru gartner??:o) Hvornår og hvordan sår du dine? Går ud fra at du også bestilte de nye bøger på forlaget?

  Jeg har været i haven og klippe vissent løv ned de sidste par dage. Det er ren mental hygiejne for mig. Kom bare I kære vintergækker…..nu får I scenen helt for jerselv:o)

  Mange hilsner og tanker..

 • Countryliv

  Anette: jeg plejer at tage dem ind i februar/marts jeg tror egentlig sagtens de kan drives allerede nu – og jeg vil prøve at tage nogle ind i weekenden så skal jeg nok fortælle hvordan det går – Og (Lone) huske at vise billeder:))
  Monica – jeg ved ikke hvilken Magnolia der er og hvor hårdfør den er, andet end den klarer sig fint her i DK. Den stod i haven da jeg overtog den for 30 år siden – de første år flyttede jeg rundt på den og for at de ikke skal være løgn har den også engang fået toppen revet af – Men nu står den flot!
  Sussi: jeg skal nok komme nærmere ind på min havedagbog:)

 • Countryliv

  Tante Grøn: du er godt nok flittig! I haven i januar! her er alt jo dækket af sne stadigvæk og resterne fra julebinderiet ligger fastfrosset på terassen så ikke meget at gøre… Jeg havde gavekort til boghandelen så jeg fik ikke frø med til bøgerne, desværre. Men de kan med fordel sås her i januar og så hygge sig ude i kulden. det der er afgørende er at frøene ikke rådner, altså der må ikke stå vand når det begynder at tø. jeg har sået stauder i store potter for at kunne styre placeringen, frem for såning på stedet. Men jeg har ikke den store erfaring i såning af stauder de jeg har prøvet er dog lykkes meget godt:)) Jeg krydser fingre for din Kvan for den er fantastisk!!!

 • Fru Friis

  Det med havedagbogen håber jeg du uddyber på et senere tidspunkt? Skal den ligge på din computer, på bloggen eller et helt femte sted…?? Printes? Trykkes? Ja, du kan godt se at uddybning er nødvendigt :o)

 • TANTE GRØN

  Kære Lisbeth:o)

  Tusind tusind tak til både dig og Fru Friis for gode råd m.h.t staude-kvanen. Det var rigtig sødt af jer. Jeg er en ren novice indenfor vintersåning og staudefrø-såning, men jeg vil så gerne lære det, for at jeg kan få nogle af de mere sjældne stauder, som jeg higer efter, til at vokse i haven. Man er jo nem at friste, ikke?:o)

  Ja, man skal være totalt havetosset for at skøjte rundt på isstierne i haven med en trillebør og en beskærersaks her i starten af januar. Er da også sikker på, at naboerne troede at det var rablet totalt for os, da min mand kom ud i haven med en kande spilkogende vand, for at få tøet jorden under staudestativerne så meget op, at vi kunne få hevet dem op af jorden. De stod helt umotiveret rundt omkring, nu hvor stauderne er blevet klippet ned. Nyder at alt det grønne nu er kommet i fokus. Jeg nyder efterårets farveskift og forfald i stauderne, men bagefter finder jeg ikke den helt store prydværdi i de visne planter mere. Desværre er vores mange buksbom blevet voldsomt angrebet af en svampesygdom. Det er surt show:o( De bidrager meget til stemningen i vinterhaven.

  Vi har åbenhart ikke nær så meget sne herude vestpå som i den øvrige del af landet. Idag har vi også plus-grader og jeg er så småt begyndt at gå og spejde lidt efter de første vintergækker. Dog forgæves indtil videre.

  Men så kan jeg jo godt begynde at lege med frø allerede nu:o)

  De kærligste hilsner fra en havetosse

 • Anonym

  Hej Lisbeth
  ja man blir' helt i forårs humør når man ser dine magnolier:)Jeg har haft en magnolie i 3 år, men den har aldrig blomstret øv!
  og et "fif" til Tante Grøn. Husk at kvan frø skal sås friske og at de skal ha' en kuldeperiode
  Anne Gine

 • Madame

  Hvor er det dog en smuk collage, du har lavet! Jeg elsker magnolietræer, og de minder mig om min barndoms have, hvor vi havde et. Det lyder spændende med en havedagbog, en rigtig god idé!

 • lone.g

  Kære Lisbeth
  Jeg var lige inde på din søns samling af fotos på flick. Sikke nogle flotte motiver han har fået ram på, stor respekt til ham.
  Du tager nu også dejlige billeder;-) jeg elsker bare magnolia. Har selv haft 2-3 stk, men min hund gjorde kål på dem. Måske kommer der en i haven igen, ellers må jeg nyde naboerne smukke store træer.
  kh Lone.g

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *