Status d. 31. December 2010 og rigtig godt nytår!

Det lyder næsten som Bridget Jones dagbog, men jeg skal spare jer for info om min vægt(forøgelse)!

Havelivet:
Jeg lagde de sidste tulipanløg i potter forleden dag, jeg kunne ikke beslutte mig for hvilket bed de skulle lægges i mens det var muligt at komme i jorden og pludselig …… ja, sneen kom jo som bekendt tidligt her! Nu er de i jord og potterne står og hygger sig i drivhuset! Med det lag sne og den hårde frost vi har nu har jeg ingen hast med at komme i haven. Jeg kommer faktisk ikke meget i haven for den er dækket med et tykt lag sne og det får bare lov at ligge og beskytte planterne mod den stærke frost og sol. Det er godt at vi har rystet sne af hækken rundt om haven for jeg kan se at naboernes hække segner under snedækket!
Det er dejligt at se frem til en periode med Armchair gardening (jeg fik ”Den engelske have” i julegave) og beskæring kan sagtens vente en måned eller 2. Jeg vil gerne have min bøgehæk skåret lidt ned i toppen og det gøres i vintermåmederne januar – marts. Jeg har beskåret kilometervis af bøgehække i min tid – stået i sne til knæerne og jeg glemmer aldrig hvor ondt frosten kan bide i fingre og tæer.
En anden julegave jeg fik i år var en kasse blandede juleroser fra Spiren og nu håber jeg, at de kan klare sig – jeg er lidt usikker på om jeg tør stille dem i drivhuset, men mon ikke det går, hvis jeg pakker dem ind i bobleplast?

Familielivet:

Det der betyder allermest er at det går mine børn godt, at de er glade og beskæftiger sig med noget de kan lide!
I begyndelsen af 2010 oplevede vores ældste søn på 23 år og en jævnaldrende kammerat, at blive stoppet af en bande og truet med kniv til at udlevere hævekort, kontanter og simkort!! Dette skete en sen mandag aften, hvor de var på vej hjem til deres kollegie i København! Heldigvis afleverede de deres ting og led ikke fysisk overlast. Banden blev anholdt og dømt i løbet af foråret – et af bandemedlemmerne ankede sin dom, så 2 gange skulle de mennesker (der var flere) der var blevet udsat for overgreb i retten og vidne! Hvad det hele er endt med for forbryderene ved vi ikke, for min søn har ikke orket at følge op på det! JEG BLIVER SÅ RASENDE på den slags personer, der uden blusel ødelægger andres liv – om ikke andet så i hvertfald for en periode. Hvad skal det gøre godt for? Og hvad kan det ikke ende med?? Min søn (vi) slap heldigt, men at rende rundt og true andre med kniv – hvad f…. er meningen?

I samme halvår skrev han sin bacheloropgave og forsvarede den efterfølgende flot på DTU – nu har han forladt København og snart forsætter han sidste del af ingeniørstudiet i Århus.
I huset har vi stadig yngstesønnen som i dette år blev 18 år og dermed myndig og nu med eget kørekort! I ugen op mod jul skrev han sin store 3G-opgave og inden vi ser os om i det nye år står den på eksamenslæsning op mod studentereksamen, det bliver en fantastisk og hård tid.
Der er liv og guitarspil i huset og når ældstesønnen er hjemme på besøg jammes der både i kælder og på kvist:o)
Et af de store højdepunkter i 2010 var vores sølvbryllupsdag – en dag fyldt med gode oplevelser og glade mennesker dagen lang – også en dag, hvor vores skønne sønner satte alle sejl til for at glæde os –det lykkedes til fulde:o) Et andet højdepunkt var den sommerferien, hvor vi alle 4 var i New York – det var skønt at være afsted med de unge drenge, meeeen det vil måske heller ikke forekomme så ofte i fremtiden så der var al mulig grund til at nyde den tur!

 

Arbejdslivet:
Vi har begge haft travlt på arbejdet i året der gik – finanskrisen er skyld i meget og også et væsentlig større arbejdspres, for ”man siger ikke nej til en kunde” og det har vi begge mærket… Jeg har et meget spændende arbejde, hvor jeg har kontakt til mange mennesker og jeg er træt når jeg kommer hjem. (Og så ved jeg godt at man skal være glad for at man var én af dem der ikke blev afskediget, og det er jeg også!)
For Flemmings vedkommende har arbejdsmængden betydet masser af timer foran computeren både nat og dag og rigtig mange rejser til udlandet og især til England. Han har boet på de sødeste små engelske hoteller og jeg har været grøn af misundelse – ja ikke på arbejdsmængden, men jeg kunne jo godt have set mig selv suse rundt og kikke på små cottage gardens o.l. hvis jeg altså havde haft tid!! Rent materielt har det dog udløst et par skønne gaver til mig deriblandt mit lille Viktorianske drivhus til vinduskarmen og en pæn portion tulipanløg.
I slutningen af november blev der sat punktum for det projekt og forhåbentlig varer det lidt tid endnu før næste store slag skal slås!
Bloggerlivet:

Dette var mit længste indlæg nogensinde og jeg lover, at det ikke skal ske for ofte, men en form for status (nytårstale) er vel på sin plads her ved årsskiftet?
Idag har jeg opdaget, at jeg har fået ”følger” nr. 50 og det er så flot, synes jeg – jeg ved da godt at det ikke er mange hvis man kikker rundt, men jeg er bare glad for at I gider kikke med her hos mig!

For ikke så længe siden var der 10.000 der havde været forbi her på Countryliv og det er da også morsomt! Jeg har også meget stor fornøjelse af at følge jer og bliver meget inspireret ude omkring!
Jeg glæder mig rigtig meget til at se hvad det kommende år bringer!
Rigtig godt nytår allesammen
Knus fra
Lisbeth

18 Comments

 • Sussi / Sussinghurst

  Tak for beretningen, det er sjovt at læse lidt om det liv, som leves bag et blognavn, som man jo egentlig kun kender som smukke billeder (hvis du forstår min kluntede formulering) – Og vedr. blogbilleder…. de krokus på række er da bare for fantastiske – Håber at se mere i 2011 – Godt Nytår

 • Linda

  Jeg vil ønsker deg et godt nytt år:) Alltid hyggelig å lese litt mer om mennesket bak bloggen:) Juleroser til jul, det er jo lykke:) Lykke til med de, og jeg håper de klarer seg godt. Og armchair-gardening er slett ikke så verst, selv om jeg ikke har fått gjort så mye av det i år, da jeg prøver å endelig få pusset opp inne, mens hagen sover:)
  Godt det gikk bra med din gutt, huff det er ille når sånt skjer.
  Jeg ønsker deg og dine en hyggelig nyttårskveld, og jeg gleder meg til å følge med deg i det neste året:) Klem

 • Madam Bæk

  Kære Lisbeth.

  Man kan da ikke sige andet end, at I har haft et meget begivenhedsrigt år på godt og ondt. Jeg synes, at du har taget nolgle fantastiske billeder her på din blog, som jeg virkelig har nydt at læse, og som jeg vil se frem til at læse meget mere fra i 2011.

  Rigtig godt nytår til dig og dine kære.
  Kærlig hilsen
  Katy

 • Landliggeren

  Kære Lisbeth

  Rigtig godt nytår til dig. Jeg har nydt godt af din erfaring og viden og er meget glad for, at du har delt ud af den. Ser frem til flere spændende og hyggelige blogindlæg i 2011.

  Bedste nytårshilsner
  Birgitte

 • Hyacinth Bucket

  Kære navnesøster…

  Her midt imellem dronningens nytårstale og vores nytårsmiddag vil jeg ønske dig og dine et rigtigt dejligt og lykkebringende nyt år.
  Sikken et flot indlæg i dag og uhyggeligt med din ældste søns oplevelse.
  Og dine stakkels vuffer på nervepiller, her er der ikke noget skyderi men til gengæld stormer det og småregner/slud.
  Glæder mig til at følge dig i det nye år og altid dejlig med en haveekspert som kan hjælpe os andre..:-o)

  Knuz fra Lisbeth

 • Madame

  Kære Lisbeth, rigtig godt nytår til dig! Sikke en flot status du har skrevet over det forløbne år. Jeg glæder mig til at følge dig i året, der kommer.

 • Pondside

  Hi again – yesterday, after my comment, I thought again about your post. It was a lovely run-through of they year in your family's life, but I wanted to say how very sorry I am about what happened to your son. When such ugly things happen it can be hard not to become cynical or suspicious. It sounds as though you and your family have come through this terrible experience and are dealing with it – it must take a lot of strength of character and family-support. I wish you all the best in resolving the court issues.
  Hugs.

 • lone.g

  Kære Lisbeth
  Sikke et flot eftermæle af 2010 i din lille familie. Ang. dine juleroser, tror jeg at jeg ville spørge den kære Claus Dalby, han fik købt en kæmpe mængde juleroser inden frosten kom OG fik dem ikke i jorden! pøj pøj
  til lykke med din blogs jubilæer;-)
  kh Lone.g

 • Frøken Solhat

  Skønt med sådan et lille kig bag gardinet Lisbeth :0)Den bog kan du godt glæde dig til – masser af skønne haver og billeder. Er helt vild med billedet fra den hvide have i Sissinghurst på side 113 og alle de naturlige haver, for ikke at glemme………:0) Du kan nok regne ud at denne bog også er skattet her i huset :0)

  Rigtig godt nytår og jeg ser frem til flere af vores havesnakke i det nye år.

  Knus Dorthe

 • Ellea

  Som de andre vil jeg takke for anledningen til å bli litt mer kjent med mennesket bak navnet og bildene. Jeg synes det er så hyggelig å følge et hageliv enda litt lenger syd enn jeg selv bor, og jeg ser fram til å følge bloggen din også gjennom 2011. Godt nytt år til deg!

 • Monica fra Koseleg

  Hei Lisbeth! Så skremmende opplevelse din sønn var ute for-enda godt at det endte bra. Det høres ut som om dere har hatt ett innholdsrikt år på mange måter. Du den nye hageboken din kan jeg godt tenke meg å vite mer om, er det en du kan anbefale? Har du Evt. andre hagebøker å anbefale blir jeg glad om du legger igjen en kommentar under "biblioteket mitt" i toppmenyen på min blogg! Mvh. Monica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *