Julens dekorationer

Så blev huset julepyntet med grene, små dekorationer, julestjerner, hyacinter, nisser i små mængder, kogler, grise og levende lys. 2. søndag i advent kunne jeg tænde både kalenderlyset og de toæ lys i adventskransen.
I går gav jeg den gas og havde gang i gran og grene af forskellig slags. Bl.a. lavede jeg et par små søde træer af efeublade stukket på en pind. Begyndte med de store blade i bunden og derefter mindre og mindre blade op i højden. Til sidst fik de en gang elefanthud og en sjøjfe i toppen. Jeg er super tilfreds med dem. Har haft dem i tankerne i nogle år, men først fået dem ud i livet nu.

I år her jeg købt et par papirblomster at pynte med – den ene mørk bordeaux – næsten sort. Den er kommet i en glasklokke sammen med nogle ceder og lærkegrene.

Da mit magnolietræ knækkede til pindebrænde, røg også en del af den efeu som vokser op i træet med ned og det kunne udnyttes til en smuk grøn buket til vinduet. I den anden vase er magnoliagrene, hvoraf den ene har fået en lyserød papirsblomst.

Her blomsten lidt tættere på

Adventskransen ligner sidste års krans, den fine gyldne metalkrans med høje hvide laklys og kogler og kugler i både træ, beton, glas og naturlige fyldt i midten af de sorte fad.

Kalenderlyset ligner næsten også de foregående års kalenderdekorationer. Et stort bloklys på en bund af mos og lidt grene i lærk og ceder, en fugl og en gylden sløjfe.

Jeg vaklede imellem hvide og meget mørkerøde julestjerner – jeg må bare erkende at jeg er en traditionsbunden pige – det blev de sædvanlige cremehvide – og så selvfølgelig hvide hyacinter.

Det skal ikke være for højtideligt, jeg elsker de lidt skæve indslag i julepyntningen.

Hvis du har lyst til at se mine dekorationer de foregående år kan du klikke HER
Rigtig god december til jer alle.

14 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *