Rhododendron lige nu

Lige nu nyder jeg at min Azalea er på vej til blomstring. Navnet på denne er glemt – desværre – men den er fantastisk både nu og til efteråret hvor bladene får de dejligste farver.

I samme bed står 2 røde rhododendron, total farvekaos, men da jeg købte dem for mange år siden var det deres egenskaber og skønhed jeg valgte ud fra og glemte lige det der med tone i tone….
Rhododendron yakushimanum “Anuschka’ :
Rhododendron catawbiense ‘Nova Zembla

10 Comments

 • Hyacinth Bucket

  Hejsa navnesøster..:-o)

  Wow det var en super flot farve på den Azalea.
  jeg har set et bed hvor der var orange og pink sammen, og det var ganske frækt..:-)
  Men flot!

  Rigtig god weekend til dig og dine fra Lisbeth

 • Sussi / Sussinghurst

  Jeg kender godt problemet med at skulle vælge mellem at ta' de to (tøj, blomster osv)som man synes er aller aller flottest, eller vælge dem der passer sammen – men med lidt grønt imellem så kan naturen klare mange farver. Selv om øjet nu kvier sig lidt ved mine 30 år gamle, meget gule og meget røde tulipaner, som bed omlægninger gennem årene har fået blandet sammen og placeret lidt rundt omkring – Jeg drømmer om Claus Dalby tulipanbede tone i tone, men nænner ikke at dræbe de gamle trofaste og sunde tulipaner.

 • Countryliv

  Ja den Azalea er fantastisk og det er typisk at jeg har mistet etiketten – det myldrer op ad skuffen med etiketter på alle andre planter i haven!!
  Sussi ja man drømmer om Claus Dalby-bede, men man er for blød – mit hvide og sart lysegule bed har netop stået fyldt med Rød/gul-flammede Appeldorn tulipaner (100 stk jeg fik for 12 år siden) hvor kikset er det lige?
  Rigtig god weekend til jer alle:)

 • Annette

  Hej Lisbeth
  Det kender jeg godt det der med at købe blomster uden at tænke over om farverne passer sammen. Man vil jo så gerne have det hele. Men smukke er de dine azalea og rhododendron.
  Knus Annette

 • Trines Hus og Hage

  Hei Lisbeth!
  Takk for hyggelige hilsner på bloggen min. Moro at du bor så nære Lyngby og kjenner så godt til "De fire årstider". Vi reiser dit hvert år og det er stor stas hver gang. Heldige du som kan ta en tur hver uke om du vil (men jeg skjønner det fort kan bli dyrt…)
  Flotte azalea og rhododendron du har i hagen din. De er jo et nydelig skue når de står slik i fullt flor. Nyt det! 🙂
  Du nevnte artikkelen fra huset og hagen vår i bladet Lev Landlig. Om du har lyst, kan du gå inn på http://www.levlandlig.no. Der har det blitt lagt ut bilder som ikke ble publisert i bladet.
  Kos deg i det fine juniværet!
  Klem Trine

 • Linda

  Rhododendron er en høyt skattet plante i min hage, jeg har jo så mye skygge i hagen. Og disse plantene kvitterer med mye blomster tidlig til tross for lite sol:) Jeg er så glad i dem. Nydelige bilder:) Klem

 • Annette Lund Andersen - Eventyr Haver

  Hej Lisbeth

  Den ligner godt nok meget den azalea som jeg har taget billeder af i Brønderslev.

  Jeg lægger flere forskellige på senere måske navnene kan give dig et hint om hvilken en det er, du selv har!

  De andre jeg fotograferede der ligger i samme farveskala er: Jolie Madame og Fireball.

  Ellers gør det da ikke så meget bare den ser skøn ud og giver dig en masse glæde 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *