Dejlig pinse

Pinsen har budt på havevejr dog af noget varierende karakter hvor lørdag var den eneste dag med “rigtigt” sommervejr, søndag delvist sommerligt om end noget blæsende og idag har det været blæsende, overskyet og med byger indimellem….
Langsomt men sikkert har jeg håndluget det runde staudebed og idag har jeg trodset al sund fornuft og udplantet mine Lathyrus!! Vejrudsigten lover ned til 4 grader i kommende uge, men jeg orker ikke at vente længere for jeg er i den grad bagud.
Idag er jeg begyndt at fylde krukkerne og jeg forventer at de flytter udenfor i næste weekend. Stauderne får lov at blive ude fra nu, og så følger sommerblomsterne, jeg glæder mig til at få ryddet vindueskarme, gulve og bænke i stue og havestue!
I krukkerne bruger jeg jord fra billige plantesække som jeg tilsætter lergarnulat og langtidsvirkende gødning.
Lige i disse dage er det ikke helt perfekt på terassen – de fleste planter er linet up inde ved husmuren for at beskytte dem mod kolde nætter.
En stensikker vinder blandt krukkeplanterne er Helicrysum petiolare, en krybende plante med små runde grå og dunede blade, blomsterne er små og cremehvide, men det er p.g.a. af det skønne løv jeg har den. Den gror lystigt og breder sine lange dekorative ranker ud over et stort område – jeg har købt en enkelt plante og klippet stiklinger, den er nem at formere, nem at passe hvad mere kan man ønske sig?
Stiklingerne står i havestuen

2 Comments

  • Ninni

    Helicrysum petiolare er en skjønn plante! Jeg kjøpte en gul sort tidligere i år og skal forsøke å overvintre den samt ta stiklinger til høsten. Denne uken skal krukkene fylles hos meg også, om ikke det begynner å sne igjen da… Det ble brått kaldt igjen her, men har ikke vært kuldegrader om natten heldigvis. Nydelige havebilder!

  • Annette

    Helicrysum petiolare, den har jeg også haft tidligere, den er rigtig god sammen med andre sommerblomster hvor den væver sig ind imellem.
    Det går nok at sætte planterne ud nu, sålænge de ikke ligefrem lover frostvejr.
    Knus Annette

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *