Mælkebøtter og snegle

En græsplæne totalt ryddet for kløver, bellis og mælkebøtter har aldrig generet mig. Men de senere år er der visse områder, hvor min græsplæne har omdannet sig til totalt mælkebøttemark og det synes jeg alligevel er blevet for meget. I dag er der så investeret i et instrument som skal hjælpe mig med at få minimeret bestanden, men inden det sker er der lige mulighed for at nyde synet som om få dage skifter til store runde frøstande som godt kan give mig nervøse trækninger.

Idag stod de så flot og strakte sig mod solen.
En anden plage i haven er snegle. Jeg er så heldig at jeg indtil nu ikke har haft den Ibiriske skovsnegl her i haven og det på trods af den findes i de nærliggende haver og at vi ser dem på fortorvene i nabolaget.
Til gengæld har jeg altid haft plettet gråsnegl (især i drivhuset) og havesnegle med hus på ryggen. Disse har ikke været noget problem tidligere, men sidste år voksede bestanden af havesneglen så voldsomt at jeg måtte ud med giften i bedene – gråsneglen blir hakket over med spaden (øv- jeg hader det!)
Idag under frokosten kastede jeg et blik ud på mit store Hjertetræ som desværre er gået ud i vinter og her ser jeg så hele træet fuld af små knaster som ved nærmere eftersyn viser sig at være havesnegle på vej mod træets top – hvad de har gang i ved jeg ikke, men de skal ihvertfald ikke føle sig for trygge.
Havesnegle på udflugt turen startede i gråvejr…….
– men senere kom solen så der var en fin og klar udsigt deroppe.

2 Comments

  • Ninni

    Så leit med hjertetreet ditt. Her er det rosene som har merket vinteren mest. Usj, snegler er pyton, men vi har heldigvis ikke sett Iberiasnegle her i området. Håper den holder seg laaangt unna! Men det er vel kun et tidsspørsmål. Håper du slipper unna 🙂
    Fortsatt god pinse!

  • Countryliv

    Jeg håber at den hårde vinter har været hård ved Iberiasneglen så den holder sig væk. Hjertetræet er skrøbeligt og alligevel har jeg besluttet at der skal stå et ved mit vandkar for jeg holder meget af løvet. Trist med dine roser dem kan man jo ikke undvære:) Også god pinse til dig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *