Rhododendron i et andet perspektiv

For 1 år siden var jeg fast besluttet på at de røde Rhododendron i hjørnet af baghaven skulle flyttes langt væk for jeg syntes slet ikke deres farver passede ind!
Men nu hvor jeg har udvidet skyggebedet og dermed skabt en slags sluse, synes jeg faktisk at det fungerer fint. Det er svært at se det, men overfor æbletræet i buxbomslangen (ja jeg ved godt at den skal strammes op med en klipning) står der et lille æbletræ i det nye bed og når det engang vokser til, vil de 2 træer danne en port ind til bagerste del af haven.
Så kom der ellers gang i de lilla Rhododendron catawbiense “Grandiflorum’

og syrenerne ‘Andenken an Ludwig Späth’

Jeg har en træpæon af ukendt navn og jeg har haft den i mange år . Den står temmelig skyggefuldt og blomstrer med én eneste blomst om året og blomsten holder ikke i mange dage. Fornøjelsen er kort, men knoppen og løvet jo simpelthen så smukt lige nu så den får lov at blive, hvem ved måske vil jeg også en dag se den i et andet perspektiv lige som de røde Rhododendroner!
På terrassen står krukkerne som jeg tilplantede i forrige weekend, her et glimt af de lyserøde og grå.
Ha en rigtig god uge!

9 Comments

 • Fru Friis

  Det er jo dejligt når vi kan få øje på nye sider af samme sag, det må betyde at vi ikke gror helt fast… ;o) Jeg syntes de røde rhododendron ser smukke ud. Det er også nogle flotte krukker du har lavet, dejlige farver :o)

 • Pondside

  I'm not fond of red rhodos up close, but from a distance, in the shade, they are quite beautiful. I think it's a good thing that you didn't remove this one, as it is perfect where it is, and you're right about how it will work with the apple tree.
  Our rhodos are slow this year, and some don't have as many blooms as other years – lots of new growth though.
  Wishing you a good week ahead!

 • Annette

  Det ser flot ud med den røde rododendron, godt du ikke flyttede den. Og det bliver fantastisk med de to æbletræer når de danner en portal og man kan skimte de røde blomster i baggrunden. Jeg kan lige se det for mig;O)
  Knus
  Annette

 • Mette - Villa Landly

  Det røde rhododendron er rigtig fin, der er knald på – kan god se den råber lidt, men synes egentlig løsningen med æbletræerne er god. Så kan man stadig lure på den – og måske endda drages af den.

  Knus
  Mette

 • Madame

  Det er smukt med de forskellige 'rum' og temaer, du har i haven. Sikke en fin krukkeafdeling og dine træpæoner er meget, meget flotte.
  Jeg ville jo være glad, hvis bare én af mine ellers flotte rhododendron ville blomstre 🙂
  Klem og ha' en god uge, Lisbeth!

 • Ina

  Det ser rigtig flot ud, så det er svært at forestille sig, at det ikke var det før 😉 Men jeg har det også lidt svært med pangfarver, så jeg synes, at du har fundet en god løsning med. Det vil jeg skrive mig bag øret som mulighed.

 • Anonym

  Kære Lisbeth:o)

  Jeg har det ligesom dig:o) Jeg forstår godt, at den røde rhododendron har "irriteret" dit øje lidt, men jeg synes den er flot for enden af græsplænen med hækken som væg i alle de grønne, rolige omgivelser. Den bliver et smukt fokuspunkt, når æbletræerne danner portal. Og hulestemning i en have, kan man aldrig få for meget af, vel?

  Jeg har selv et rhododendronbed, som jeg går og skuler ONDT til for tiden. Syrenprinsen helmede ikke, før han fik sine rhododendron:o) De er pang -lilla, pang -lyserøde og pang -rosa!!!!! Det er ikke min yndlings-havetid, når de står i fuldt flor og kan jeg komme til det, plukker jeg de fleste af blomsterne af:o) Ja, jeg skulle skamme mig!!!! Jeg elsker rhododendron i nogle rolige grønne rammer, hvor de ikke kan udkonkurrere deres havekolleger med deres påtrængende "voldsomhed". De er jo vidunderlige i en park, f.eks. De passer blot slet ikke i ind i vores havestil, hvor de stjæler al opmærksomhed fra de mindre opmærksomhedskrævende eksistenser. Dog er jeg dybt taknemlig for deres stedsegrønne blade om vinteren, så de får lov at blive. Gid de dog bare havde været hvide istedet. Men vi orker ikke at skulle starte forfra med bittesmå planter. Bliver din røde for rød og for meget, kan du jo bare hive nogle af blomsterhovederne af. De er så elegante i opsatser.

  Ak ja, haven bliver man aldrig 100 procent tilfreds med, vel?:o) Og fejl bliver man ved med at begå. Det hører havelivet til, ikke?

  De kærligste weekendhilsner og tanker,

  TANTE GRØN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *