Grønt forår og lidt med blomster.

Jeg har ikke været så flittig med kameraet i dette forår som jeg plejer, jeg ved ikke hvorfor for her er lige så smukt som altid – bregnerne der folder sig ud, storkonvallerne, forårsvortemælk og lodden løvefod de er skønne og grønne, jeg nyder at gå runden i haven og se hvordan det hele udvikler sig.
Det er de grønne nuancer der hersker nu i det runde staudebed
Jeg elsker det grønne med alle de lysende Rhododendronknopper. Syrenerne begynder at blomstre.
En grøn morgenstund, men der er altså også farver og blomster rundt omkring.
Ved carporten er den lyserøde Wisteria i blomst og med sammen med naboens Syren ser det dejlig romantisk ud.
Mellem hortensiaerne blomstrer Oueen of Night og når jeg går tæt på det runde staudebed er der lidt farver imellem det grønne i form af perlehyacinter og nogle få tulipaner.
Spansk scilla, Duftsnebolle, sommeranemone og akelejer.
Nu har vi passeret midten af maj måned og det har altid været min rettesnor for hvornår krukkerne på terrassen kan tilplantes med sommerblomster og det gjorde jeg igår. Det var virkelig skønt at arrangere Pelargonier, Margueritter, Lavendler, krydderurter m.m. – billeder må komme senere for pludselig var jeg bare SÅ træt, men da havde jeg også været igang i mange timer.
Indtil i går var det sparsomt med krukker på terrassen – skønne blå Hornvioler og i den store krukke er det Tragtsnerle der spirer.

19 Comments

 • Annette

  Hvor ser der bare fint og flot ud i din have. Jeg er lidt bagud i år, så der er masser af ukrudt som jeg skal have gjort kål på.
  Knus
  Annette

 • Ina

  Nøj, hvor ser det bare godt ud. Noget mere tjekket end min have. Den er bedst i nærbilleder af enkelt blomster/planter. Jeg mangler mange timers lugning 😉

 • Hyacinth Bucket

  Hej Lisbeth…

  Flot og dejlig have du har…:-)
  Og sikke fint klippet hæk.
  Forårets grønne farve er så smuk, en nydelse i sig selv.
  Her er indkøbt fiberdug, så jeg håber at vejret er med os i bededagsferien til en gang grundig lugning..;-)

  Hej fra Lisbeth

 • Nette

  Ja, det lader til at du har været mega flittig. Det ser ud til, at alt det "rigtige" gror hos dig 🙂 Selv har jeg – som flere der har skrevet her oven for – en del ukrudt langs skel til naboer, som skal have én over nakken, inden det kryber ind i mine bede. Jeg er så småt begyndt på krukkerne, men har lang vej endnu. Har på fornemellesen at jeg bliver øm i kroppen den kommende weekend. Hvordan bærer du dig dog ad med at være så tjekket allerede mon.

 • Madame

  Sikke nogle dejlige billeder fra din have! Det er så smukt at se de mange bløde, afrundede bede. Jeg går en tur i haven hver dag og ser, hvad der er sket, og bortset fra ukrudtet, der har kronede dage, er der stor konval og masser af jordbær i blomst – og måske springer akelejerne ud i dag.
  Ha' en dejlig dag, Lisbeth!

 • Landliggeren

  Håber skelettet har restitueret sig oven på krukkeplantningen 🙂 og at du har nydt din smukke have de sidste dage uden at røre en finger. Andet end måske den på udløserknappen 😉

  Ha´en god aften
  Birgitte

 • Countryliv

  Kære allesammen, tusind tak for de fine ord om min have – jeg labber dem i mig:O) Til info: der er ukrudt i mine bede i form af hønsetarm, ærenpris, græs o.l. men det tager jeg ikke så tungt. Når vejret er tørt går jeg med ringhakkejernet og vipper det omkuld og inden længe dækker stauderne det hele. PÅ en tur rundt i haven trækker jeg måske et par mælkebøtter eller lignende. Vigtigst for mig er at sikre lang blomstring ved at klippe og plukke roser og stauder, græsset bliver klippet 1 gang om ugen og kanterne stikkes uden snor med en spade en gang imellem. Men okay jeg har kæmpet for at nå her til igennem mange år.
  Måske undrer I jer over at jeg aldrig viser min forhave? Den er et mess med byggematerialer og byggeaffald!

 • Mette - Villa Landly

  Hvor ser det skønt ud – ting tager tid, det kan godt ses, at du har langt mange timers arbejde i haven. Misundelse er en grim ting – men jeg er lidt misundelig på den gode måde ;o).

  Knus
  Mette

 • TANTE GRØN

  Kære søde Lisbeth,

  hvor ser det forrygende friskt, frodigt, grønt og lækkert ud altsammen:o)Dejlige billeder, som er ren øjenslik:o)

  Åh ja, ingen tvivl om, at det har været en lang og sej kamp, at nå op på det høje niveau, hvorpå din have befinder sig nu. Din have emmer af den ro og stilfærdighed, som kun haver med nogle år på bagen formår at bibringe af stemningsbillede.

  Den sidste måned har jeg haft lidt mere havetravlt end jeg egentlig har syntes har været sjovt. Men nu her bagefter bliver man bare så glad og stolt over, at man har fået ryddet alle de trælse hængepartier af vejen. Først det grove og så det sjove, ikke? Ens have belønner jo virkelig een for alle anstrengelserne.

  Nu håber jeg igen at få lidt mere tid til at dyrke alle de skønne haveblogs, inkl din, søde Lisbeth:o)

  Så vidt jeg ved, har vi vist en fræk haveaftale engang i begyndelsen af juli, ikke? Det glæder jeg mig til:o) Har en mørkpurpur akeleje stående til dig. Har heller ikke glemt dit lysegule akeleje frø-ønske:o) Mine sjællandske adoptivbørn har det rigig godt og stortrives her i Limfjordsblæsten:o) Det var superhyggeligt at bytte planter med dig:o) Når posten kommer med sådan en plantepakke, er det jo som at lukke op for selveste Julemanden på en Juleaften:o)

  De kærligste hilsner og tanker

 • Countryliv

  Kære Tante Grøn: hvor er jeg glad for at de små adoptivbørn trives i Limfjordsblæsten og jo jeg kommer og besøger jer om en månedstid og jeg glæder mig MEGET:O) Jeg håber virkelig at du har sat havearbejdsbyrden lidt ned så det nu gælder det sjove, og jeg er sikker på at din have struttede da avisen kom forbi;) Det lyder fantastisk med den mørk pupur akeleje og jeg har besluttet at den skal stå sammen med Queen of night som jeg lagde en del af i efteråret og så skal der flere planter af dem du anbefaler. Det er så dejligt at bytte, vi ses og endnu engang jeg GLÆDER MIG!!

 • Anonym

  Kære Lisbeth:o)

  Ja, Queen of Night er et fantastisk match med den mørk purpur akeleje. Mit mørke bed starter med de mørke helleborus og de mørke vibeæg. Så kommer tulipaner, akelejer og geranium i samme skala. Dernæst overtager den næsten sorte opiumsvalmue, som jeg (heller) ikke lige kan husket navnet på:o) Etc etc. Når jeg vinder i Lotto, eller arver en ukendt Onkel Skibsreder fra Amerika, så vil jeg gerne have en masse af de helt mørke liljer etc etc etc. Havedrømme er da heldigvis gratis:o)

  Ja, det er en fantastisk glæde at bytte planter:o) Jeg glæder mig meget til at få besøg af dig og dine blog-kolleger:o)

  Hav en dejlig weekend.

  De kærligste hilsner og tanker fra
  TANTE GRØN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *