Planter fra min tysklandstur

Der sker så meget i haven i disse dage – de høje temperaturer sætter fuld knald på det hele, hver dag er der nye blomster og træer i udspring og det passer mig perfekt at der indimellem som f.eks. i formiddags blev skruet ned for sol og varme for en stund – det sætter det hele lidt på stand-by og jeg kan nå at nyde det. Især vil jeg nyde magnoliatræet som står i fuldt flor.
Men i dette indlæg skal det handle om mine planteindkøb fra sidste uges besøg i Kiekeberg. Det er jo ikke alle planterne der er lige fotogene på denne årstid, så først får I et fællesfoto og så nogle af de smukke lige nu.

Der er ingen sammenhæng mellem rækkefølgen af navnene og planternes placering i kassen.
Achillea kolbiana (hvid røllike), Talictrum flavum subsp. glaucum (gul akelejefrøstjerne), Talictrum actaeifolium ‘Perfume Star’ (violfrøstjerne), Sielene miflora ‘Compacta’ (hvid limurt), Chaereophyllum hirsutum ‘Roseum’ (bjerg-hulsvøb), Achillea ‘Pretty Belinda’ (lyserød røllike), Anthicriscus Millefolium ‘Ravenswing’,(vild kørvel) Monarda ‘Elsies lavender’ (lilla hestemynte), Meconopsis betonifolia (blå valmuesøster) og  Echinops (blå tidselkugle)

Lavatera ‘Barnsley’, Lavatera ‘Burgundy Wine’, Hakonechloa macra Allgold 

Geum ‘Flames of Passion’

Salvia argentea
Silene acaulis Exscapa

Jeg synes at det var mange dejligheder og som I nok har gættet er det lidt til alle bedene og det er kun de blå jeg mangler at plante. Nu skal planteindkøb også stoppe i en periode for jeg har simpelthen ikke plads og udvidelse af bedene bliver IKKE på denne side af sommeren! Jeg tænker alligevel at tage til plantemarked i Lyngby næste søndag – måske mødes vi? Det er altid så hyggeligt.
En aldeles skøn påske synger på sidste vers og jeg slutter derfor dette indlæg med flere gule fra det hvid-gul-grønne bed. Først gul hundetand, som jeg har haft bøvl med at få ordentlige billeder af – nu synes jeg det gik godt.

Erytronium dens canis

Efter den varme og sommerlige påskesøndag er narcissen med det skønne navn ‘Pipit’ også sprunget ud. Farven er lidt mere hen mod lemon end påskeliljerne, mere spinkel størrelse og form hen imod den hvide Thalia som jeg havde i forrige indlæg.

Den yndefulde Narcissus ‘Pipit’.

22 Comments

 • Madame

  Sikke mange spændende planter du har med hjem fra Kiekeberg! Du fortæller om planter, som jeg end ikke har hørt om, men jeg glæder mig til at følge dem her. Og din gule hundetand er da bare så yndig!

 • Hyacinth Bucket

  Der kunne vel ikke være flere planter i bilen..hihi..:-)
  Mange spændende, Salvia argentea har jeg aldrig set før. Er planter billigere i Tyskland eller har de bare flere sorter vi ikke har her?
  Den gule Hundetand er skøn..fin sart gul farve..:-)
  Her bliver det ikke købt en masse planter i år..kun lidt sommerblomster.
  Venter til vi får gravet forhaven op som ligger ud til landevejen..men omkranset af meget høj bøgehæk, æbletræer og mirabeller.
  Der ude er også alle de skønne løgplanter vintergækker, påskeliljer..osv..her under de gamle æbletræer..:-)
  Og ikke at forglemme de skønne pæoner..;-)
  Vi bruger ikke forhaven til at sidde i da der er meget støj fra landevejen. Så her skal være nemt og "pænt" og det er det ikke nu…..:-)
  Vi bruger jo gårdspladsen/terrassen for her har vi udsigt over de smukke marker og hvad hundene nu laver på deres mark..:-)
  Det var faktisk nemmere at bo i villa med en overskuelig have synes jeg end her med al den jord.

  Kan forstå at I har haft en skøn påsketur og sådan en kan man jo leve længe på..:-)

  Knus fra navnesøsteren i nord..<3

 • Anette Nielsen

  Og det var godt nok mange stauder du fik med dig!
  Og dejlige billeder billeder!
  Fik lige afklaret hvad det er for noget jeg har fået forærende her i det tidlige forår,rart at vide, den gule hundetand, bladene står blot her og er fine!

 • Achillea

  Sikke mange dejlige planter, du fik med hjem 🙂 Geum 'Flames of Passion' er så smuk. Den byttede jeg mig til sidste år, og jeg glæder mig til at se den udfolde sig i min have.

 • Vivi

  Sikke en masse skønne og meget forskellige planter du har fået fat i 🙂
  Jeg er helt vild med Salvien, den har de skønneste blade, så den også hos en tidligere kollega sidste år.

 • Jette

  Godaften Lisbeth.Sikke da en masse spændende planter du fik med hjem fra Hamburg.
  Hvid røllike fik jeg sendt at Fru Høneballe.
  Men den rosa havde du kunne få af mig……….ligeledes vild kørvel og blå tidselskugle.Men spændende ting du nu skal have ud i dine bede.
  Hundetand er jeg også lidt varm på…………den har en fantastisk form.
  Glæder mig til vi ses til plantemarket i Lyngby på søndag knus Jette

  • Countryliv

   Godaften Jette
   jeg kan se at jeg kunne bytte mig til nogle af planterne med dig, men jeg blev lidt grebet dernede;))
   Som fru Høneballe skriver nedenunder er det ikke en almindelig hvid røllike jeg har købt, jeg har lige søgt og fundet at det engelske navn vidst nok er Achillea umbrellata

 • Høneballehaven

  Sikken en masse skønne planter, du har købt, dejligt at se. Det er nok ikke en almindelig hvid røllike, du har købt, for det er rigtig, dem har jeg mange af. Din geum er rigtig fin, jeg har også købt nye, Mai Tai er tæt på blomstring her hos mig.

  • Countryliv

   Ja, jeg er også glad for de planter. Jeg tror at rølliken hedder Achillea umbrellata på engelsk, jeg har ikke tænkt at der var forskel på navnene i Tyskland, men når jeg søger på kolbiana dukker kun tyske sider op. Det er en ret skøn plante og søde blomster, jeg håber at den vil brede sig godt:)

  • Countryliv

   Geum er breder sig heldigvis hurtigt, så måske kan vi bytte til næste år? Jeg købte sidste år en Geum 'Alba' som dog er mere grøn end hvid, den har jeg delt i 3 i år.

 • idehaven

  Ja man skal ikke gå ned på manglende plads i bilen når man besøger Kiekeberg. Det var et af de bedre markeder i år. Så jo, der var meget i den nordjyske bil også.

 • Nette

  Du milde makrel Lisbeth. Jeg spekulerer lidt på, hvad din mand mon har ment om dine vilde indkøb. Jeg bliver vist desværre nødt til at invitere mig selv på en kop vand i løbet af sommeren, så jeg kan se hvorledes herlighederne tager sig ud i dine bede. Også jeg har forelsket mig i den måneskinsgule hundetand. Sikken yndighed.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *