Nyt drivhus – skriiiig!

Nu ligger det ikke til mig at skrige vildt af begejstring, men jubelen vil ingen ende tage, for drømmen om et større drivhus er gået i opfyldelse.

Jeg har gennem årene lavet skitseforslag med forskellige udgaver af en større model end det drivhus, som jeg arvede efter Poul for 30 år siden (læs historien ved at klikke her).

Drømmen var dog gemt godt og grundigt af vejen ved tanken om, hvor mange penge det kunne løbe op i og jeg har jo også været fint tilfreds med det gamle som huser småplanter i det tidlige forår og leverer tomater og agurker til mit behov.

Og når det om sommeren er dækket af den skønne blå klematis er der en frodig og vild stemning på terrassen.

Sommer 2013
Jamen, hvad skete der så som ændrede det hele?
Lige før påske var vi var afsted i et andet ærinde, da vi pludselig spottede noget nyt på den anden side af gaden. En lille udstilling af 3 drivhuse fra Pavillon Danmark og selvfølgelig skulle vi lige over og kikke (bare kikke) på dem. Det første drivhus var lige sådan et som jeg ønskede mig – enkelt og reelt og i passende størrelse. Uha, jeg kunne bare mærke drømmen poppe op af æsken, men jeg turde slet ikke slippe den fri.

Alligevel gik vi ind og spurgte efter en pris og pludselig lød det slet ikke uopnåeligt…. 

Summa summarum huset er købt og det på trods af at den pris vi først fik angivet var prisen til et mindre hus end det aktuelle og derfor noget lavere. Jeg kunne bare ikke stoppe drømmen tilbage hvor den kom fra.

Lige nu ser det sådan ud, men idag flytter jeg klematis og Yucca filamentosa, som står foran drivhuset og i morgen bliver det pillet ned.
Efter 30 år flytter det gamle drivhus igen til en ny familie, min nevø og hans familie har for flere år siden sagt at de gerne ville arve det, hvis vi skulle af med det.
En af de kolde påskedage satte jeg mig ved computeren og tegnede et nyt skitseforslag med det nye drivhus. Det er en lille smule bredere end det gamle og væsentlig længere, så der skal både klippes og fjernes buske ovre ved haveskuret, men det bliver RIGTIG godt!
Modellen er lavet i Autodesk Revit Architecture, som jeg underviser i til dagligt

33 Comments

 • Hanne

  Tillykke. Det er et super lækkert drivhus – min drøm gik i opfyldelse for vist nok 4 år siden, og jeg har ikke på noget tidspunkt fortrudt valget af Pavilon Danmark. Det er bare kram – hvilket også gør samlingen til en fornøjelse. Go arbejdslyst – fede tegninger, jeg er opdraget med hovedlinial og auto-cad. Så revit er kun noget jeg kan drømme om 😉

 • Jette

  Hej Lisbeth.Stort tillykke med at du nu skal have et flot nyt drivhus.
  Det bliver da bare superflot op af huset…………og plads til hygge bliver der da også.
  Flotte tegninger du har lavet………..for at virkeliggøre din drøm.
  Glæder mig til at fælge hele projektet.Knus Jette.

 • Fru Friis

  WOUW!! Lisbeth, det lyder fuldstændig fantastisk! Og hvor er det et smukt væksthus, som jeg er sikker på vil klæde huset rigtig godt. Det ses jo også tydeligt på dine flotte tegninger. Fantastisk når sådan en drøm pludselig bliver til virkelighed, og når man tænker på hvor meget glæde du har haft af det gamle hus, hvad kan det så ikke blive til med det nye hus. Dog må det være lidt sentimentalt at pille det gamle hus ned, dejligt det får endnu et godt hjem.
  Jeg glæder mig til fortsættelsen. 🙂

 • Nette

  Juuuhuuuuuuuu hvor dejligt for jer! Hvor ER jeg glad på dine og Flemmings vegne. Det bliver fantastiskt! Orv, hvor skal der hygges og plantes 😉 Det bliver spændende at høre om farve, gulv osv. Hvornår regner I med at det står klar?

 • Nette

  PS: Den klematis er utrolig! Jeg fik en lille stikling af dig forrige år, og den har kæmpet sig op af jorden dette forår og står hele 30 – 40 cm oppe. Håber den bliver lige så flot, hvor du end flytter den hen.

  PPS: Ja, dine tegninger er flotte!

 • Bente

  Jaaaa hvor skønt for dig! Sikke nogle flotte tegninger, du kan lave, dybt imponeret!
  Dejligt at jeres drivhus får nyt liv et andet sted, det synes jeg, må være en rar tanke.
  Det bliver superflot det nye drivhus. Tillykke med det!

 • Lene

  Hej Lisbeth, hvor er det fedt med jeres nye drivhus, og sikke en masse plads du får – både til planter og hygge. Jeg kunne i øvrigt også godt tænke mig en stikling af din clematis. Vi ses jo snart 🙂

 • TANTE GRØN

  Kære Lisbeth:o)

  YES!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  TILLYKKE TILLYKKE:o) Det bliver fantastisk flot. Hvor er jeg glad på dine vegne. Det bliver vidunderligt for dig med den ekstra plads, så du også kan bruge det lidt til rekreations- og lys/varmeterapirum. Jeg glæder mig sådan til at følge med i arbejds- og indretningsprocessen. Det er altid så skønt og livsbekræftende at se en drøm blive realiseret.

  Din dejlige drivhusclematis stortrives her på Mors. Den vokser og vokser og er bare skøn.
  Jeg er også dybt imponeret over dine flotte tegninger.

  Stort tillykkeknus med ønsket om en drømmende og dejlig weekend

 • Birgitte Sværke Pedersen

  Hvor er det dejligt, Lisbeth. Drømme kan man ikke slippe. De ligger bare og simrer. Klar til at slå til, når det gode tilbud er der. Og så er det altid godt at forestille sig at det koster en halv bondegård. Så er det meget nemmere at slå til, når det viser sig at være billigere :-). Rigtig god fornøjelse med det – og skønt at det gamle går videre til nogen som sætter pris på det. Så klarer det måske 30 år mere.

 • Katinka Raabymagle

  Aj, nu ønsker jeg mig både drivhus OG få udvidet mine kompetencer i 3D-tegning:0) – Skønt det gamle drivhus kan vække begejstring andet steds og din drøm om et større nu kan realiseres:0). Skønt når gamle, uopnåelige drømme findes frem, får ny ilt og ender med at kunne realiseres. Hvor er det skønt – og hvor bliver det et dejligt haverum I vil få skabt omkring terrassen. Tillykke med det!
  Mange drømmende havehilsner fra Katinka

 • Achillea

  Så dejligt bekræftende at høre, at drømme kan gå i opfyldelse – sådan lige pludselig. Tillykke med dit fine, nye drivhus 🙂 Det bliver spændende at se det færdige resultat.

 • Min Grønne Verden

  TILLYKKE med nyerhvervelsen – hvor lyder det dejligt, jeg kan godt nok godt forstå at du glæder dig til at få det på benene. for det er da slet ikke til at vente på – hvor ser det godt ud ! Og hold da op nogle skitser du satte dig ved computeren og lavede, det var da lige så jeg hoppede i stolen, for det er da vist ikke sådan nogle vi andre lige sætter os til computerne og laver – ja jeg gør da i hvert fald ikke ;0)
  Held og lykke med dit nye hus og god weekend.
  Mange hilsner
  Anita
  PS. Jeg glæder mig til at følge projektet

 • Lone

  Hej søde Lisbeth.
  Hvor bliver det bare helt fantastisk med jeres nye drivhus, kan godt forstå du er skriiiiiigende glad. Kan du navnet på din nok så omtalte clematis ? For jeg er jo osse så heldig at der bor et af dine clematis-børn hos mig.
  Ha' det godt (og ja jeg skriver kl.ged, pga forkølelse og umuligt at sove).
  Knus Lone

  • Countryliv

   Hej søde Lone
   Hvor er det dejligt med en hilsen fra dig:o)
   Frk. Solhat har engang foreslået at det kunne være en 'Viticella Elvan' og jeg synes at det ligner den godt.
   Rigtig god bedring og knus.
   Lisbeth

 • Pondside

  What excitement at your house! The new greenhouse will open up many new possibilities in gardening. I look forward to seeing the new arrangement.
  How nice that the old greenhouse will go on to be useful to a young family again. That's recycling! I hope to have a small greenhouse when we move to a new house. Fingers crossed!

 • Gro

  SKRIIIGGGGEEEEE LISBETH det er jo fantastisk!!!
  Det har du helt sikkert fortjent 🙂 tillykke tillykke tillykke!!! Stor glæde på jeres vegne 😉
  Knus Gro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *