På bæredygtigt hotel

Da jeg for et par måneder siden reserverede hotelværelse til en weekend i Hamborg, havde jeg ingen anelse om den bydel hotellet lå i eller hvilken slags hotel det var. Det blev valgt ud fra beliggenheden – i Wilhelmsburg midt imellem Hamborg City og frilandsmuseet  Kiekeberg – de to steder, der var vores udflugtsmål.

Hotellet Wälderhaus ligger i Wilhelmsburg central som er en helt ny bydel på Elb-Insel (en ø i floden Elben). Det er bygget 2010-2012 og rummer ud over hotel og restaurant en 600m2 stor udstilling om skoven, byen og dens indbyggere.
Ligesom facaden er bygningens konstruktioner og indvendige beklædninger af træ. En betydelig del af bygningens energi kommer fra interne solceller og fra geotermiske systemer og på grund af god isolering og effektiv boligteknologi bruger Wälderhaus væsentlig mindre energi end foreskrevet i de tyske energispareregler.
Det er et super lækkert hotel og værelserne så behagelige at opholde sig i. Da bæredygtighed er hovedtemaet var sæber, shampoo o.s.v. selvsagt økologiske og med store påskrifter som f.eks. 
SLUK FOR VANDET MENS DU BRUGER MIG 
Jeg fik dårlig samvittighed over at bruge min elektriske tandbørste og ja også over at bruge min egen shampo.
Måske har en blandt hotelpersonalet havde læst mit forrige indlæg på Countryliv – fik vi tildelt Kornelkirsche-værelset og ikke et øje var tørt.
Se hvor fint der var med træ på væggene, træstammer og billeder og beskrivelse af kirsebærkornellen, Cornus Mas. Nederst th. i collagen er udsigten fra vinduet over til en kæmpestor tagflade fyldt med solpaneler (bæredygtighed er ikke nødvendigvis kønt)
I Wilhelmsburg har IBA-Hamburg (Internationale Bauausstellung) udført et stort by- og areal-fornyelsesprojekt, hvor de ønsker at vise fremtidens bebyggelser – nedenunder er et par af de huse vi passerede for at komme over til vores bil.
Her hænger solpanelerne ned foran facaden og støttes af skrå søjler – jeg må vidst læse lidt mere om selve energiforsyningen – om panelerne kan dreje eller lignende.

Der var indrettet en prøvelejlighed – derfor så fint på terrassen og altanen.

Ovenover Algehuset, hvor energien opsamles i facadepanelerne der er fyldt med vand, hvordan det egentlig fungerer må jeg vidst også læse lidt mere om.  Med jævne intervaller strøg bobler op i panelet, det så ud som om det var vandmænd der svømmede til vejrs.
Jeg ved ikke noget om det farverige hus, men jeg undrede mig over de store arealer med betonbelægning når husene skal være bæredygtige.

Midt imellem belægning og betonmure lå den dejligste grønne plet, en lille park med skilte ved alle planterne, jeg nåede dog ikke at studere den nærmere – den ene dag var nemlig tildelt sightseeing i Hamborg, den anden Plantemarked i Kiekeberg.

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *