Og der kom frost

Det har været nogle helt fantastiske morgener i den sidste uges tid. Onsdag morgen i sidste uge var der rimfrost på græsplænen og jeg måtte ud på bare tæer og fotografere den dejlige morgenstemning.
Morgendis onsdag d. 13/10
Aske træets (Fraxinus excelsior) løvfald starter hurtigt efter en let frost. Efter 2 dage er halvdelen af bladene var droppet ned på græsplænen.

Endnu en morgen (fredag i sidste uge) og bladene daler i raskt tempo…
Natten mellem lørdag og søndag bed frosten alvorligt her, og det er difinitivt slut med Dahlia, Cosmos, Cobea og mange flere. Hvorfor var det nu jeg ikke plukkede nogle af hortensiablomsterne til en efterårskrans mens tid var? Nu er de helt brune….. 

I morges var alle blade faldet af Asken (Fraxinus excelsior) det ses på græsplænen.
Jeg elsker efterårets morgenlys.
Et kik ud over haven. I højre side er det gul/hvid/grønne bed udvidet til det dobbelte og lige pt. dækket af presenninger. Der er gravet en stor bid af græsplænen, derefter er der tilført grus og spaghnum og hele herligheden er fræset. Jeg har lavet en håndtegnet skitse over placeringen af planterne og på lørdag skal der plantes stauder og lægges tulipanløg – tjuhej hvor jeg glæder mig.

9 Comments

 • Pondside

  That frost must have been cold on bare feet!
  We have had one hard frost here – on Friday night. It will soon be time to turn off the water to the gardens and to the animals – then we'll be hauling water until April…not fun at all!
  Your garden really was a bit like a fairy land under the veil of the frost. I hope you get some warm days to finish your planting.

 • Ellea

  Ja her oppe har også frosten vært en fast følgesvenn om nettene den siste uken. Her er alt av "ut og inn" planter reddet inn i drivhuset. En Dahlia blomstrer ufortrødent videre på den innebygde veranda:)

 • Annette

  Smukke billeder,og det ser flot ud med dit nye bed. Jeg har en del roser der skal flyttes og tulipanløg der skal lægges, så jeg krydser fingre for vi får godt plantevejr på lørdag;o)

 • Lea

  Hej Lisbeth.
  Tusind tak for din flotte gave til mig.
  Jeg glæder mig til det bliver forår og jeg skal nyde din gavmildhed.

  Skønne planer i har med jeres have.

 • LENE

  Hej Lisbeth
  Vi var på Fyn sidst uge og ja…der var det min santens også frost! Her i Stavern kom sneen i går – alt for tidlig efter min mening. Jeg har ikke fået hentet kovler og gran i skoven endnu, så jeg håber sneen forsvinder igen.
  Ønsker dig en dejlig weekend!
  xxx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *