Endelig blomstrer Klokkeranken……

Jeg havde jo fin succes med at få Klokkeranken Cobea Splendens med at spire og den har vokset flittigt hele sommeren, været fin og dekorativ, men blomsterne har sandelig ladet vente på sig! Den dag jeg så den første klokke for lidt over en uge siden var det 11 grader og ikke ligefrem vejr til at sidde i pavillionen og nyde det.

Jeg tror egentlig at placeringen op af pavillionen  har været fin nok og jeg plantede dem ikke ud før der stod juni i kalenderen og de var i fin groning, MEN første halvdel af juni var skingrende kold og måske har det haft betydning?? Nå nu er den i blomst og jeg håber at der bliver et par dage hvor jeg kan sidde i gyngesofaen og nyde efterårssolen og klokkeranken – og jeg giver ikke op – næste år prøver jeg igen.
Prøv forøvrigt at se hvordan den afblomstrede nederst i midten ligner en påskeklokke – fantastisk smuk, synes jeg.

12 Comments

 • Pondside

  I came home for lunch and turned on the computer, and up popped your post!…just minutes old.
  The flowers may have been a long time coming, but at least you will have some pleasure from them before the frost hits them. I wish you a few more days of sunshine and warmth in which to enjoy the blooms.

 • Havehyrden

  Jeg havde også en sådan klokkeranke for år tilbage. Men jeg syntes det var utrolig meget besvær for at få så lidt glæde af den. Den er flot, men jeg nåede kun at se 5-7 blomster før frosten tog den. 🙂

 • Annette

  Den er meget smuk, håber ikke frosten kommer foreløbig så du kan nyde den lidt endnu. Den afblomstrede del er også rigtig smuk, så det er jo 2 i 1 blomstring :o)
  Knus
  Annette

 • Hyacinth Bucket

  Smuk klokkeranke..:-)
  Håber at Oktober fortsætter med at være mild så du rigtig kan nyde den. Jeg har selv 3 forskellige Clematis som blomstrer, så jeg krydser også fingre for at de kan nydes lidt endnu. Til trods for kraftig blæsevejr og nu øser det også ned her i nordjylland.

  Hej fra Lisbeth

 • Lea

  Den er utrolig flot og hvor bliver mine kommentarer af????
  Her har jeg solskinsdage men frisk vind, endnu har jeg ikke haft nattefrost så hele have står med blomster.

 • Linda

  Jeg har den samme erfaringen her i år, blomstringen har latt vente på seg. Den som stod ute har ikke kommet med blomster i det hele att før den ble båret inn i drivhuset. Og den andre har stått i drivhuset, så den har blomstret litt. Jeg tror på at den kalde juni har hatt litt å si… sesongen blir jo kort… Men prøve rigjen til neste år, for denne er det verdt å ikke gi opp:) NYYYdelig er den:) klem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *