Mørke planter i august

Jeg er sent ude med at vise mørke planter, som var tema for nogle uger siden på opfordring af Frk. Anemone, men nu er collagerne lavet, så jeg håber at I gider kigge med alligevel. 
De fleste af de mørke sommerblomster stammer fra en Claus Dalby frøblanding fra Bilka. Sommerblomster er eminente til at skabe frodighed i et nyt etableret bed, hvor stauder og buske ikke fylder så meget endnu. 
Bedet ved hækken blev gravet og skabt i april i år
Her er de mørke herligheder der står i bedet lige nu:
Rød Kvan, Opium valmue ‘Black Paeony’, Løvemund ‘Black Prince’, 
Kornblomst ‘Black Bali’, Rød melde, fællesfoto
Parykbusk og rød grønkål, Rose ‘Rapsody in Blue’ og Skabiose ‘Chile Black’.
Jeg har en del mørkløvede som står rundt omkring i andre bede og i krukker på terrassen – her er nogle af dem:
Sort Slangeskæg, Sct. Hansurt ‘José Aubergine’, Geranium ‘Sanne’, 
Nicotiana ‘Babybella’, Hemerocallis ‘Midtnight Dynamite’, Rosenslynger forlovet med mørk kløver, 
Clematis Recta purpurea, Saxifraga ‘stolonifera’, Sølvlys – Cimicifuga ‘ramosa’
(Undskyld at navngivningen blev blandet dansk og latin – jeg skriver gerne alle på latin hvis I ønsker det, synes bare det blev så langt)
Til mit åben have arrangement tiltrak Astrantia ‘Bloody Mary’ sig stor opmærksomhed.
Til sidst et ikke mørkt, men violet “status pt.” foto fra det runde staudebed, hvor svirrefluer, bier og ander insekter har deres travleste sæson
Allium Spaerocephalon, Solhatten Echinacae ‘Magnus’ og Aksærenpris
Min egen status pt. er at der er 2 feriedage tilbage og de skal bare nydes.

13 Comments

 • Eva

  Hvor har du mange skønne planter. Stjerneskærmen er min favorit:)

  Nyd dine feriedage, – samme status her, og det er jo lidt vemodigt.

 • Høneballehaven

  Du har da også mange med mørke blade. Man kan også se det i bedet, og collagerne er jo fine. Skidt med du blev lidt bagefter, indlæggene er jo heldigvis lige så gode, selvom de kommer et par uger efter.
  Astrantia Bloody Mary er smuk, jeg kan godt forstå, at den tiltrak sig opmærksomheden til dit åben have arrangement.
  Håber du må nyde de sidste dage.

 • Jette

  Hej Lisbeth.Dejligt at gense din skønne have.Flotte collager med de mørke blomster.Jeg har også lavet et indlæg,men har ikke så mange mørke som du.Og den stjerneskærm er bare så flot.knus Jette

 • Mia Folkmann

  Hvor er de flotte, de mørke blomster. Det får mig til at tænke på en næsten sort iris, som jeg fotograferede i en have i England. Sådan én har jeg aldrig set før, men jeg må da se at hitte billedet, så jeg kan vise den… 😉

 • Zep

  Får mig lige en kop kaffe pause i min rengøringsiver… Du kan tro, jeg har lyst til at kigge med imens! Mørke blomster og blade i en have giver en dybde, som er noget helt specielt. Du har godt nok mange lækkerier at vise! Den Astrantia må jeg vist have støvet op…

  Hjerteligst

 • Lone

  Hej søde Lisbeth.
  Sikke en masse skønne mørke planter og dejligt at læse om jeres Hollands tur. Nyd den sidste "sjat" af din ferie.
  Knus Lone

 • Madame

  Det er nogle dejlige bileder og skønne collager! Jeg kan slet ikke stå for solhatten. Ha' en rigtig god sidste feriedag i morgen, Lisbeth – og forhåbentlig også weekenden med.

 • Sussi.Sussinghurst

  Flotte collager, jeg er noget videre imponeret over den "mørke" frøblanding – jeg prøvede Claus Dalbys lysegule blanding i år – og den er heller ikke ringe….. og lige ommelet tror jeg at Klokkeranken blomstrer, selvom jeg var meget "sent på den" med at få sået.

 • Frk. Anemone

  Hej Lisbeth, sikke et smukt bidrag du kom med her 🙂 Jeg fik selv købt en æske af alle CD sommerblandingerne, men fik slet ikke sået noget af den mørke. Du har mange dejlige mørke planter, og dit nye bed er da kommet helt forrygende fra start.

  Selvfølgelig gider vi at kigge med 🙂

 • Monica fra Koseleg

  Flott og spennende både i form og farge! God helg til deg og takk for hjelpen angående min "navnløse" plante- og jeg tror du har helt rett i at det må vere en Melde- sannsynligvis en Rosemelde. Vet du forrsten om den har noen nytteverdi?
  Mvh Monica

 • Havehygge

  Du ha mange dejlige mørke blomster og mørkløvede planter. Og Bloody Mary er stadig lige så smuk, som jeg husker hende fra mit havebesøg hos dig :o)
  Hilsen Christel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *