Mit grønne julepynt

På nogle punkter er jeg min egen værste fjende og dette gælder for eksempel mine regler for hvornår jeg kan stille julepynten frem. Her SKAL (i følge mig) være gjort rent overalt, vasket gulve og visse af de pyntegenstande som står fremme resten af året skal være gemt bort i skabet! 
Så kommer julekassen frem og engle, nisser, hjerter, tæpper m.m. bliver sat frem. I år har jeg meget lidt af den slags – mange af vores nisser har været fremme for børnenes skyld, og børnene er blevet voksne.
Når det er gjort, slæbes gran, blød ene, kogler, mos og pinde – og hvad jeg ellers har samlet og købt og jeg begynder at binde kranse og lave kalenderlys. Alle sagerne sviner selvsagt nogle af de rengjorte flader til igen….

Julestjernen er elsket og hadet – jeg holder af den i december og så er det ud.
Kalenderlyset kom lidt sent fra start, men med mange gode fridage lige før juleaften skal vi nok nå at brænde den 24. 

Kransen er bundet af blød ene, ellekogler og spansk mos. I kalenderdekorationen er stukket kviste af vindheks, agern på kviste dyppet i voks samt husløg. Hyachinterne trænger til udskiftning


Blomster og grene skal her være og jeg har fordelt en buket roser ud enkeltvis i glas og potter med mos fra skoven. De kan stå hele december – jeg sætter dem i oasis og lidt varmt vand og lader dem drikke alt vandet, derefter lader jeg dem tørre og de plejer at tørre flot. Ikke for meget vand for så rådner de i stedet.

Adventskransen er simpel og bundet med ellekogler og som altid ligger den i min brede vindueskarm med 4 bloklys af de gode (Diederich) i midten. Jeg har min egen tradition der går ud på, at jeg tænder et  adventslys om ugen og det bliver så også tændt hver aften, derfor er lysene for 1.- og 2. søndag større end dem for 3.- og 4. søndag.
På pilegrenene hænger fugle af elfenben
Det var nogle af de grønne islæt i julepynten, hvis du har lyst til at se noget af det andet pynt jeg har 

45 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *