Lysegule påskedage

Varmen har fået foråret til at springe ud i fuldt flor og dermed også mine lysegule Purissima tulipaner. I det hele taget tager mit nye bed alt opmærksomheden i disse dage sådan som det står og lyser hvidt- og lysegult og jeg er glad, glad, glad!
Pileburene beskytter de nysåede områder mod katte og hunde der elsker at trampe rundt i bedene. Jeg har sået Zinnia, Solsikke, Valmuer, Cosmos og Buplerum og så har jeg igen i år sat gulerødder.
Tulipanen Purrissima, Gul hundetand, Balkan anemoner, pinseliljer, påskeklokke, primula og hvid hornviol med blå midte pryder det hvid-gule skyggebed.
Et kik tværs gennem det runde staudebed over mod det hvid-gule bed mod vest.
I skyggebedet står jo også min skønne magnolia i fuldt flor.
For et par dage siden blomstrede scilla stadig smukt bag haveskuret.
Jeg har tilbragt den sidste uge i haven og jeg har nydt det – her ser supergodt ud – prikken over i-et blev sat da yngstesønnen klippede græsplænen idag! Så var der dømt afslapning i havestolen for mig (så længe jeg nu kunne sidde stille) – jeg elsker at sidde og kigge ud over haven når græsset er nyslået, så føler jeg mig rig!

31 Comments

 • Monica fra Koseleg

  Hei Lisbeth!
  Vi har akkurat kommet hjem fra påskeferie- jeg må innrømme at det var litt vemodig å reise fra vårhagen- men i dag har jeg koset meg med hagearbeid innimellom utpakking og vasking av tøy… De siste dagene har vi hatt et nydelig vær og det har virkelig satt fart på ting i hagen- så langt som hos dere har det nok likevel ikke kommet. Ditt nye bed ser nydelig ut Lisbeth! Hvitt og kremgult er vakkert!
  Vi har nok ikke kommet så mye lenger i forhold til hageplanen- venter fortsatt på et lass med jord som skulle komme før Påske- men her i hagen er det nok å gjøre likevel!!!
  Ønsker deg en flott ny uke!
  Klem fra Monica!

 • Monica fra Koseleg

  Hei Igjen!
  Glemte å spørre om Magnoliaen din- hvilken sort (herdighet) har du?
  Jeg ønsker meg en lys rosa, men har ikke bestemt type ennå.
  Så flott med Pilebuerne! Den ideen skal jeg ta med meg- har jo både hund og katt her også.
  Hvilken hunderase er Wilmer?
  Mvh Monica!

 • Monica fra Koseleg

  Hei Lisbeth!
  Ser at jeg har spurt og fått svar når det gjelder magnoliaen din en gang før.
  Håper du har en fin dag- selv skal jeg kose meg på Plantasjen i dag- kjøpe litt småtteri til å pynte med ved inngangspartiet.
  Mvh Monica

 • Madame

  Det er vel nok smukt at se din have, som den ser ud lige nu – ja, det er en glæde at gå og pusle om haven i så fint et vejr. Du er heldig at eje en magnolia! Sådan en havde vi i min barndoms have 🙂

 • Flora

  Ja, det er meget smukt i din have!!! Jeg elsker også når græsset lige er slået, det får bedene til at træde bedre frem. – Gul hundetand synes jeg er rigtig flot, den kunne jeg godt bruge i haven 🙂

 • Sussi / Sussinghurst

  God ide med det gulligt-hvide bed, jeg kan tænke mig at det også er flot, lige nu i tusmørket. oh, jeg kan næsten dufte pinseliljerne……nåh, det er måske fordi jeg har snuppet et par stykker (af de alt for få jeg har) til at stå her foran mig, hi hi

 • Pondside

  You are certainly ahead of us! Over here the daffodils are out but the tulips are still just buds. We need several days of warm weather to encourage the blossoms.

 • Landliggeren

  Superskønt forårsbed. Meget smukt! Lige til at nyde hen over en nyslået græsplæne. Lidt ligesom at have gjort rent i stuen og som prikken over i´et kommer gulvvasken ;-).

  Vi vil have flere havedage nu!, men må jo nok vente til weekenden. Til gengæld er den ikke så langt væk.

  Ha´en god aften
  Birgitte

 • Countryliv

  Hej alle: tusind tak for jeres søde kommentarer det er så dejligt med respons. Jo jeg nyder virkelig haven lige nu og Sussi du har ret de dufter skønt, pinseliljerne:0)
  Monica: jeg tror at min Magnolia er den mest udbredte i Danmark, men jeg aner ikke hvad den hedder for den stod her da jeg flyttede hertil for 31 år siden, jeg håber at du kan få en hårdfør type. Vilmer er en Westie og han skal trimmes på fredag – så ser han helt anderledes ud:))
  Pondside: it has been the warmest April for 137 year in Denmark.

 • Ina

  Skønne sarte farver i et rigtig fint bed 😉 og sikke en flot magnolie. Jeg venter på at min have gror mere til, så jeg kan få en magnolie. Den er vist ikke særlig begejstret for strid østenvind

 • Fru Friis

  Skønt med dit nye hvid-gule bed, dejligt når det lever op til forventningerne :o)
  Jeg fæstnede mig ved at du har sået sommerblomster på friland… ja, så må jeg sandelig også igang, har været meget i tvivl om tidspunktet og hvad-nu-med-nattefrost!!!
  Ha' en dejlig dag :o)

 • Annette

  Åhh så flotte dit hvid/gule bed allerede er, jeg har kun gule og lysegule tulipaner i mit bed, men jeg arbejder videre med at finde flere blomster i de sart gule farver. Jeg har fået en masse af de gule lupiner "Chanderlier" og 2 løvehaler, så lidt nyt til bedet er på vej.
  Go aften
  Annette

 • Mette - Villa Landly

  Jeg ville også være glad glad glad for dit fine hvid-gule bed. Tror jeg vil lagre Purissima i tankerne, til lille gule bed, som gerne snart skulle være på trapperne. Det er virkelig en skønt start på sæsonen. Glæder mig til at se bedet senere på sæsonen.

  Knus
  Mette

 • lhb

  Hej Lisbeth,
  super heldig at du har en magnolia på mere end 31 år! Mine har kun været i haven sølle få år, men spreder nu alligvel stor glæde, når de blomstrer!
  Kan kun drømme om hvilken dejlig påvirkning en kæmpe magnolia vil have :-))

 • TANTE GRØN

  Kære Lisbeth:o)

  Sikke nogle dejlige forårsbilleder:o) Jeg kan godt forstå at du nyder din hvide-gule farvesammensætning. Det er virkelig smukt. Og sikke en fin og yndig hundetand. Jeg drømmer om at få en lille gruppe hundetand i hvid og i lyserød, men det er svært at finde disse planter i andre farver end gul herhjemme.

  Hvor var det godt du fik en lille afslapningsstund i havestolen for at nyde hele sceneriet fra siddende position. Jeg beundrer dem, der husker at SÆTTE SIG NED og nyde blomsterfloret. Igår sang, "snakkede" og "pludrede" stærene så det var en fryd, og jeg tænkte, at jeg hellere måtte sætte mig ned og nyde den herlige stæremusik, – men inden der var gået to minutter og uden jeg overhovedet var klar over det og bevidst omkring det, var jeg igang igen med fingrene i jorden og rumpen lige i vejret. Jeg følte mig virkelig som en haveTOSSE. Og det gik i al sin gru op for mig, at det var første gang, jeg havde siddet ned i haven iår.

  Nyd din smukke have i fulde, intense drag og hav en dejlig solrig og blomsterrig søndag.

  De kærligste hilsner fra en haveTOSSE

 • Countryliv

  Purissima må jeg altså også have flere af de står så smukt!
  Anette: det lyder også flot med gule og lysegule tulipaner – jeg elsker faktisk de gode gamle gule Appleldorn for de er så høje og slanke.Jeg har plantet 3 løve hale, men kan kun måske se spor af en enkelt men jeg håber…
  Fru Friis: Man kan sagtens så de blomster der ikke skal forkultiveres for de spirer ikke før jorden har rette temperatur, men udplantning skal vi stadig vente med især nu hvor det er køligt igen.
  Tante Grøn: jeg når heller ikke at sidde ret lang tid, faktisk må jeg tale dunder indvendigt for at lade være med at rejse mig og det holder hårdt! Jeg går og planlægger et stort spejlbassin i stedet for min skærehave og NÅR det flytter ind sætter jeg mig ned i timevis tror jeg:O))))) Jeg ønsker mig også lyserød hundetand og så mange flere af de gule….

 • Havehyrden

  Den er smuk din magnolia. Jeg vil uhyre gerne eje en sådan men læste at de vokser åh så langsomt. Hvor gammel er din? Jeg overvejer at købe en stor en, der ligger en planteskole i Ballerup der sælger store træer.

 • Countryliv

  Havehyrde: Magnolia vokser langsomt så det er bare med at få den plantet;)) Min stod her og var ca. 1,5m høj da jeg flyttede hertil i 1980 – jeg har så flyttet den et par gange og det vokser den jo ikke hurtigere af og for at det ikke skal være løgn var der engang en "lømmel" på besøg som rev toppen af.

 • Nette

  Hej Lisbeth

  Tusind tak for din kommentar på min blog. Du kan se på pågældende henvisningsside, hvad jeg har svaret. Håber meget at du prikker til mig en anden gang.

  Kan også se at jeg skal have læst op på dine skvalderindlæg. Jeg er ved at få PIP af et par havenaboer, som TOTALT ødelægger meget på grund af massiv skvalder i skellet. Jeg har ikke noget imod at fjerne lidt skvalder i ny og næ, men mange timers fast arbejde hver anden uge er dælme ikke i orden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *