KOM MED RUNDT OM HUSET

Nu er vi nået rundt om huset med belægninger og planter og det føles utrolig dejligt! Det betyder ikke at vi er helt i mål med vores projekter, men at vi kan se have hele vejen rundt.
Det skal fejres med en rundtur – så jeg lover, at jeg ikke skriver noget om projektforløb og processer, læn dig bare tilbage og forbered dig på rigtig mange billeder!

Indkørsel og nordsiden af huset:

Kuglekirsebær med storkenæb i bunden

 Hygge ved hoveddøren – den lave jernlåge bliver erstattet af en trælåge på et tidspunkt.

Haven mod vest:

 Dette lyserøde/violette bed var ikke med i planen og opstod da jeg impulsivt købte fire roser.

Syrenhækken til højre – træet imellem syrenerne er Tretorn
Træterrassen skal forsætte hen foran glashuset i ca. samme bredde som de paller der ligger der nu.
Aftensolen rammer spisepladsen i denne ende af terrassen.
Haven langs sydfacaden:
Det lange kik mod køkkenhaven og øst
Hvis solen skinner er der morgen- og middagssol og dejlig skygge om eftermiddagen i denne ende af terrassen.
Mellemgang til udsigt mod markerne
Haven mod sydøst – frugt- og bær:
Køkkenhaven:
Fra haven ind i køkkenhaven, for enden står et stativ med stangbønner
Butternut squash og græskar har overtaget gangen
Blomster og grønt
Det var det – den opmærksomme læser har bemærket at jeg har lavet ændringer undervejs i forhold til haveplanen og jeg skal nok rette tegningen op.
Bortset fra at haven er levende og aldrig bliver færdig, så har vi materialer liggende til hegn som skal op flere steder, for selvfølgelig skal her også plantes slyngplanter rundt omkring.
Jeg håber at I nød turen rundt i vores nye have, vi er utrolig glade for resultaterne til nu – vi har boet her i fem måneder og har knoklet som små idioter og for pokker det er dejligt at se det hele vokse omkring os.

30 Comments

 • Madame

  Hvor er det dog smukt at se – og dejligt at alt er så færdigt.
  Jeg kan for mit indre øje se, hvordan det hele så ud i begyndelsen, og den forvandling er fantastisk 🙂

 • Elna Slot

  Tak for rundturen! Man kan tydeligt se, at I har knoklet, for I er nået langt. Det ser rigtig spændende ud. Jeg synes, I har fået plads til meget forskelligt, og afdelingerne er bundet fint sammen. Glashuset er så fint og passer så godt til huset. Jeg kan godt lide de lange kik, de gør haven større, men er også med til at skabe rumfornemmelse.

  Hilsen Elna

 • Lisbeths Haveblog

  FEM måneder………..
  Det er dælme imponerende. Om jeg fatter det. Anlæg, indkøb, plantning, vanding. I må også have fået lidt mad ind i mellem. Man ser tydeligt, hvad en god planlægning kan gøre 🙂
  Haven ser dejlig ud på alle sider af huset. Fine detaljer. Virkelig godt gået.
  Hvor må I trænge til vinterpause.
  /Lisbeth

  • Countryliv

   Tak Lisbeth.
   Det er også vanvittigt at tænke på for os, men vi er gode til at give den gas og selve planen har stået klar i mit hovede, så vi er gået rimelig struktureret til den. Det er en rigtig god fornemmelse at være, hvor vi er nu og når sandt skal siges så er vores kroppe også begyndt at råbe op. Mit højre knæ med den nedslidte menisk og samme underben og ankel, gider ikke grave mere og Flemmings ryg vil også have pause. Det får de så snart 🙂

  • Countryliv

   Hej Marie Jeg har nydt alle beslutningerne, selvom det ikke har været helt nemt alle steder. Selvom jeg havde tegnet en plan har jeg måtte ændre på nogle ting undervejs fordi de ikke fungerede som tænkt. Jeg har f.eks. ikke været klar over hvor meget det blæste her fordi her er åbent ud til marker, så grusstier blev droppet til fordel for græs og visse træer og buske er ikke velegnede til strid blæst:-)

  • Countryliv

   Tak Nana.
   Jeg kommer meget gerne og ser jeres landhave i virkeligheden. Min krop magter ikke at udføre arbejde for andre, men hvis jeg kan bidrage med ideer vil jeg gerne det. Jeg synes ellers at I selv er eminente til at få gode ideer 🙂

 • Ulla

  Tillykke med det enorme anlægsarbejde. Tør slet ikke tænke på hvor mange planter I har fået i jorden her det første år, men det begynder at ligne en have:)

  Hilsner fra Ulla

  • Countryliv

   Tak Ulla. Nej den tanke tør jeg heller ikke selv tænke, men jeg kan fortælle at det er mange! Inden vi solgte det gamle hus var det en betingelse fra min side at der blev budgetteret med haveanlæg og planter, for jeg kan ikke leve uden:-)

 • Mia Folkmann

  Hvor ser det godt ud! Jeg er dybt imponeret over, at det er blevet så flot på så kort tid – jeg kan sagtens forestille mig, at det har været et kæmpearbejde for jer. Men når resultatet bliver sådan, er det det hele værd, ikke?! 🙂

  • Countryliv

   Tusind tak for din begejstring Anette, hvor er jeg glad for at du er fan for vi er jo selv superglade for det 🙂 Indtil videre er her jo ikke så vildt, men det bliver her med tiden, det lover jeg.

 • Frk. Anemone

  Det er så flot altsammen, Lisbeth ! Kan sagtens se haveplan og mange overvejelser, men det glæder mig alligevel at der røg 4 roser ned i et ikke-planlagt bed 🙂
  Dybt imponeret er jeg 🙂

  • Countryliv

   Tusind tak Ulla.
   Ha-ha, man har jo svært ved at styre sine impulskøb og jeg glæder mig til en dag at kunne vise dig alle mine SYV (7) roser og så lover jeg at når der kommer hegn og stolper op, så kommer der flere :o)
   Der kommer forhåbentlig også flere bede og udvidelser med tiden, men alt har sin begrænsning og for nu er det godt, fint og virkelig dejligt.
   Husk at sætte Gørløse på kortet, når I besøger Sjælland eller storkøbenhavn:-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *