Jeg kan godt lide sne

Når det er vinter skal der efter min mening ligge sne i landskabet. Når jeg løfter gardinet om morgenen og ser hvidt stiger mit humør et par grader.  Sneen der skjuler det kedelige vintertrætte græs og de halvomsatte brune blade i bedene – jubii! Stauderne står visne og stadig flotte på hvid baggrund og jeg ved at nedenunder er alle forårsløgene ved at gøre klar til deres sæson.
Jeg kan lide tanken om at jorden får fred fra mine pilfingre og det får den når den er frossen og dækket af sne. Jeg kan lide at give mig tid til at løfte hovedet og se landskabet oven over jorden som det er nu i farver, former og strukturer. 
Det giver mig ro i sindet, at sende blikket på langfart i hverdagen når jeg kikker ud af vinduet på mit arbejde, når jeg træder ud af døren på vej hjem og når jeg kikker ud over min egen have.

Monoton beplantning ved mit arbejde. 
Lindetræer ved parkeringspladsen og ø.th. Søjleavnbøg på græsset mellem bygningerne.

Her er der noget mere “støj” i billedet, men jeg kan se havens struktur.
Men sne skal skovles væk fra fortovet og indkørslen og her hos os er det primært manden i huset der står for det. I den tidlige vinter fik jeg tilbuddet om at få en sneskovl af mærket FISKARS mod at nævne den her på bloggen. Det synes manden var et fremragende tilbud og derfor fik han lov at vælge hvilken af de 3 typer det skulle være. Valget faldt på en stor Sneskovl med plastbelagt aluminiumskaft, ergonomisk plasthåndtag og blad i plast. Det store blad er velegnet til at skovle sneen væk fra vores brede indkørsel og det er en fordel at hele skovlen ikke vejer noget særligt.
Jeg skovler kun sne når  Flemming er syg (det er han sjældent) eller når han er ude at rejse og det var han i december. Jeg foretrækker anvendelighed frem for æstetik, når det drejer sig om værktøj der skal bruges og da jeg en  mørk decemberaften gik derude og skovlede, mens sneen stadig væltede ned om ørene på mig, tænkte jeg på nogle af de tunge og besværlige sneskovle vi har ejet gennem tiderne, hvor bladet i jern bøjede ind i hjørnerne og stødte på hvert eneste lille ujævnhed der var i fliserne. Denne skovl duer og vi takker begge to for den. 
Denne uge har været hård. På skift har både mennesker og hunde i familien haft maveinfluenza – jeg har selv ligget siden onsdag. I dag har jeg været på en lille skovtur med hundene og resten af dagen skal der slappes af på sofaen – vi er stadig matte.
Sneen drysser stille ned derude og herinde er der ild i brændeovnen og forår i vindueskarmen – rigtig god weekend til jer allesammen

21 Comments

 • Pondside

  Have a good weekend, Lisbeth. I hope the stomach flu disappears for good and completely! Lie on your sofa and dream of summer blooms, summer sunshine and summer activities – but don't lift a finger or stir at all!

 • Havehygge

  Jeg synes også, at sneen lyser op i den ellers mørke tid. Efter min mening er det også bedre med et par frostgrader i stedet for regn.
  Smukke billeder, du har taget ved din arbejdsplads.
  Ja, din haves strukturer træder tydeligt frem godt hjulpet af det stedsegrønne. Tænk, hvor anderledes det ser ud om nogle måneder :o)
  Dejligt, med redskaber, der er funktionelle. Her er det også manden, der skraber sne. De gange, hvor jeg har æren, er det nyfalden frostsne, som jeg fejer bort med en riskost.
  Dejligt med forår i vindueskarmen.
  God bedring og god weekend.

 • Blomsterhatten

  Lækker skovl du der var heldig og redde dig :O) Håber at du er ved at komme oven på igen ,her har alle af hankøn skrantet( 3 stk )en del med snue igen og igen,men i dag virker det til at alle er friske. Har lige været i drivhuset og så tidlige sager, kunne nemlig åbne døren idag :O) skønt og meget lidt hvidt men frisk vejr afgjort bedre end regn..

 • Høneballehaven

  Det du skriver om sne, er vi helt enige i. Og lige nu hvor jorden er frossen, får den fred, for vi kan ikke lave noget derude. Forhåbentlig kan vi om en god måneds tid, så er det fint for os.
  Sneskovlen ser det ud til, at du har været heldig med, sådan en kunne jeg også tænke mig, heldigvis har vi ikke så meget, der skal skovles kun lidt fliser.
  Øv med den maveinfluenza, godt det er ved at være ovre, og at I kan hvile ud på sofaen. God bedring.

 • Madame

  Åh, sikke noget at I har haft maveinfluenza – rigtig god bedring! Jeg håber matheden snart forsvinder. Ja, det snedækkede landskab er vidunderligt, og en god sneskovl som jeres er rar at have. Sådan en kunne vi godt bruge her, hvor vi selv skal rydde cirka 40 meter vej.

 • Susanne

  Øv med maveflu'en, men dejligt at I er ved at være på højkant igen. God bedring.
  Jeg vil nu gerne have noget forår med sol tak, så vi kan få vores immunforsvar bygget op igen. Og så vi kan komme ud i den friske luft. For denne vinter har da været storslem sygdomsmæssigt – vi har alle været ramt 2-3 gange her i huset og det plejer vi slet ikke.
  Men skønt med lidt forår i vindueskarmen – det kan da bringe forårsforventningerne frem 🙂

 • Jette

  Godaften Lisbeth.Ja! det hele ser da smukkere ud når jorden er dækket af sneen. Men jeg vil nu gerne snart have lidt lunere vejr.Håber du snart er på højkant igen.Knus Jette

 • Fru Friis

  Elsker sne er måske store ord i min mund… men flot er det da!!
  Godt I alle er ved at komme til hægterne igen, det er da ikke det sjoveste at bruge sin tid på…. så alligevel hellere sne!!
  God bedring og mange hilsner fra mig :o)

  PS. Den lille blå anemone er skøn, jeg fik selv en til min fødselsdag i januar. Den er nu afblomstret men jeg værner om resterne,så den kan komme ud og fortsætte sit liv i haven – forhåbentlig snart ;o)

 • Bente

  Jeg er enig med dig i, at det er smukt med sne i haven. Bare det ikke høvler ned hele tiden. I dag fik vi en pæn portion igen. Så jeg var også lige en tur ude med sneskraberen. Vi har sådan en let plastic en, som heller intet vejer, og vi skiftes til at skrabe her hjemme.
  En skøn anemone til at frydes over, og en rigtig god bedring og week-end til dig og familien.

 • Havehyrden

  Jeg elsker også sne………….men det er bare anstrengende at det er der når man cykler til arbejdet…..Så snefald sen aften gør at vejene ikke er ryddet helt, morgenene efter. ØV!!!
  Her er det primært mig der skovler sne…………hvis der ikke er for meget, kan jeg egentlig godt lide det.
  God bedring til jer alle 😉

 • Frøken Solhat

  Rigtig dejlig week-end til dig også og god bedring. Jeg holder som du ved med på din hest om et sneklædt vinterlandskab…….både lyset og stilhed sneen bringer er en lise for sjælen i en ellers trist februar. Men lige om lidt når solen har fået mere magt er vi klar til at favne det skønne forår.

  Knus Dorthe (der har besluttet sig for ikke at lave dagens gode gerning i dag ;0)

 • Frk. Anemone

  Ih… en sød anemone, hvor er den skøn:)
  Rigtig god bedring, så I kommer helt ovenpå og også kan nyde en gåtur i det dejlige sneprydede landskab. Jeg er jo også vild med sne-vinter og nyder lyset, det giver og pynteeffekten på planter og kedelige havearealer. Vigtigt med godt grej, og sneskovlen ser rigtig god ud.

 • Sussi.Sussinghurst

  Håber at du nu er rigtig frisk igen – hvor er det et fint billede af anemonen, jeg gad godt ha' sneen væk, så jeg kan se mine erantis og vintergækker og alle de andre spirer. Men hvis det skal være frost så er det nok godt nok hvis der ligger lidt sne 🙂

 • Landliggeren

  Ja, jeg foretrækker nu også sne, når det endelig skal være vinter. Sådan et lige tilpas drys som de sidste dage. Det pynter på landskabet og humøret. Især når solen så også vælger at skinne så smukt som i dag.

  Håber du snart er rigtig frisk igen
  /Birgitte

 • Vivi

  Dejlige billeder, ikke mindst den af anemonen 🙂
  Jeg er ikke helt så vild med sne, som du er, men det skyldes vist det job jeg har – jeg hader at rydde sne !!
  Jeg håber at både to- og firebenede medlemmer af jeres husstand er ved at være ovenpå igen. God bedring til alle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *