Sommerminder – besøg på to små planteskoler

Her får I lidt flere af mine sommerminder fra 2012. Det første er fra mit besøg på planteskolen De Kleine Plantage som ligger i Groningen og som vi besøgte på vejen fra Amsterdam til Bagsværd. 
En omvej som jeg havde lokket Flemming på, efter at jeg havde læst om planteskolen hos Fru Friis, der gjorde turen en månedstid  før jeg skulle afsted. 
Jeg MÅTTE simpelthen opleve den og det var omvejen værd – sikke en perle. Planteskolen ligger op ad privaten og den private have var absolut værd at se. Jeg har dog ikke mange billeder derfra – kun glimt af de særlig skønne indslag.
Fru Nielsen i slaraffenland

 Fisk

Port 
 Fuglehuse på stilk i det store staudebed

Bjørn med bamse
Før sommerferien fik jeg lejlighed til at besøge Stovby stauder da jeg i en anden anledning var på Falster. Ca. 20 min. kørsel fra Nykøbing Faster ligger Ninja Kramers lille special planteskole som primært er en web-butik, men hvor der er mulighed for at holde ind og købe hvis man har lyst til det.

Det er en web-butik, jeg var der i maj og der var ikke det store flor for et publikum, men det var meget nemt for mig at ose i Ninjas bede for hun har inddelt planterne efter farve og der var masser af spændende planter:
bl.a. Cenolophium denudatum kom med mig hjem.
Har du fået lyst til at se mere fra de to små planteskoler? 
Så klik på navnene – De Kleine PlantageStovby stauder

22 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *