Jeg har egentlig så mange ting jeg gerne vil dele her på bloggen – om livet med altan, om ture i skoven, om buketkursus hos Esther, om havedesign for andre og så videre, men af en eller anden grund kommer jeg ikke igang med blogningen og pludselig er der igen gået rigtig lang tid.

Siden sidst har jeg pakket planterne på altanen sammen i to grupper. Én gruppe står nu under glas og bobleplast, en anden står stuvet sammen i en palleramme – begge grupper klar til at få smidt en isolerende fiberdug over sig når vinteren tager fat.

Jeg manglede en løsning til opbevaring af planter i lerkrukker som ikke tåler frost og tænkte, at hvis jeg købte en mistbænk ville jeg også få glæde af den, når vi flytter til vores nye hus og have. Min søgning fandt et helt lille minidrivhus som stillet på pallerammer, ville få en tilpas højde for nogle af krukkeplanterne.

Her er Flemming igang med at sætte bobleplast på indersiden af det nyindkøbte minidrivhus eller mistbænken, som den kaldes der hvor jeg har købt den.
Her er drivhuset samlet og planterne venter på at blive pakket sammen.
Krukkerne pakket ned for vinteren
Den anden gruppe planter er de stauder i plasticpotter som egentlig tåler frost, men som bør stå lidt beskyttet af hensyn til rodnettet i en lille pottestørrelse samt stående vand i toppen. De får også smidt lidt beskyttelse over sig hvis vinteren viser tænder.

Apropos stauder, så får I lige et kig til de hjemmesåede i bedrolleren. De fleste er spiret, enkelte skal muligvis have frost før de spirer, men det viser sig på et tidspunkt. Nu håber jeg at de små skrøbelige spirer klarer det kolde fugtige klima – jeg er stadig optimist.
Nu ser her anderledes ryddet ud på altanen, men det er også begrænset hvor meget vi opholder os der.  Da I andre nød det sommerlige vejr for nogle uger siden, lå jeg i sengen med en slem hoste og lungebetændelse og jeg skal hilse at sige at den omgang har været hård at komme over, så jeg passer på mig selv indendøre.
Det er dejligt at have noget hyggeligt at kikke ud på og indtil videre står disse planter og gør udsigten fra stuen grøn.
Ved terrassen foran huset har jeg også pakket sammen så planterne står i læ op ad muren ved hoveddøren, det er hyggeligt at komme hjem til.

21 Comments

 • Nana

  Man skulle være plante hos dig, Lisbeth! Sikke du hygger om dem 🙂 Godt at du er blevet rask igen, men, ja, det lyder da som en værre omgang. Pas på dig!
  Kh Nana

 • marie

  I gør da, hvad I kan for at sikre planterne bedst muligt. Måske får vi næsten ikke vintervejr: men sidste års evindelige regn var nu også hård ved mange af de planter i potter, som ellers plejer at klare vinteren. Mistbænken ligner bestemt en fin investering.

  • Countryliv

   Man ved aldrig med det danske vejr, så jeg er hellere på den sikre side og jeg tror at jeg får stor glæde af mistbænken i fremtiden. Mht planterne generelt så tænker jeg at hvis de overlever, så sparer jeg trods alt indkøb af dem.

 • Casa Rosen- en Kolonihaveblog

  Du har da styr på dine plantebørn må man sige, røde stue ude , blå stue inde , grønstue i bedroller. Sådan :o)
  Det er da så fint dit lille minidrivhus, kunne det rumme hele blå stue :o) ?
  Du er så super god til at hygge, både ude og inde. Det er så dejligt at komme hjem til en hyggelig opstilling ved hoveddøren.
  Godt du har fået det bedre, pas nu på dig og husk den uldne undertrøje så du ikke fryser.
  Varmt knus fra mig og Alma.

  • Countryliv

   Kære Linda, ordnung muss sein, som man siger og det er lige til at overskue den lille gruppe plantebørn, når de holder sig i hver sin stue på min lille altan 🙂
   Hygge ved hoveddøren skal der være, det kan jeg ikke undvære.
   Knus til jer.

 • Fruens Flora

  Hei Lisbeth.
  Lungebetennelse er ikke å spøke med. Godt at du er bra igjen. Ha på deg ullundertøy når du er ute. Du passer godt på plantene dine. Over helga er det meldt snø her. Den kommer tidlig i år. Håper den ikke blir liggende.
  god helg.
  Hanne-Lise.

  • Countryliv

   Nej det er ikke noget man spøger med, jeg har aldrig haft lungebetændelse før og heller aldrig hostet så meget. Her til morgen sner det også her, men heldigvis lægger det sig ikke så meget.

 • Høneballehaven

  Jeg kan godt forstå, at du savner din have, i mellemtiden kan du eksperimentere med at overvintre både det ene og det andet, det er jo heller ikke så skidt. Det er bedst at blive inde, når du lige har været syg, det lyder ikke rart. Måske savner du alligevel en god gåtur, det hjælper på meget. Det kan jo også være, at du traver dig en tur.

  • Countryliv

   Jeg var oppe og se på den nye grund igår og der bliver i hvertfald noget at gå i krig med;)) Måske skal jeg bar nyde det lidt jeg har nu hvor det er til at overskue.
   Jeg har været ude at gå tur et par gange og det er skønt, men det er bedst når solen er fremme og vinden er rolig 🙂

 • Madame

  Uha, godt du er kommet dig efter lungebetændelsen, Lisbeth! Tænk at du kunne få den sygdom, mens det stadig var lunt i vejret. Min mand var det samme igennem i februar. Det er en skrækkelig sydom. Nu er han blevet vaccineret mod lungebetændelse.
  Men hvor er det spændende at følge, hvordan du passer på dine planter, og det lille drivhus er da genialt til det.

  • Countryliv

   Ja det var underligt at jeg blev ramt nu, men der har været mange syge på mit arbejde. Godt at din mand blev vaccineret – man spøger ikke med lungebetændelse. Det var første gang jeg fik lungebetændelse.
   Jeg er glad for at du kan lide at følge med 🙂

 • Elna Slot

  Utroligt at man kan have så meget på så lidt plads. Det gælder om at få sig indrettet. Det er hyggeligt med noget grønt at kikke ud på i vintertiden. Det er nogle fine arrangementer, du har lavet. Det er vist godt at være plante hos dig, det er en fin mistbænk, du har givet dem.

  Hilsen Elna

  • Countryliv

   Ja det er utroligt, haha, der var også nogle kolleger som spurgte om jeg snart kunne have mere på den altan. Men som du ved så skal vi nok få skruet noget ned, der har med planter at gøre 🙂
   Jeg er glad for den mistbænk og tænker også på hvordan den kan bruges i haven til foråret .

 • Frk. Anemone

  Smart mistbænk og med "Flemming" isoering 🙂 Du har nu altid haft styr på dine planter og på hvordan de passes bedst på om vinteren, det skal nok gå på altanen denne vinter med dine foranstaltninger.
  Kender godt det med, at man lige ville skrive om dette eller hint eller vise billeder fra XXX, men ofte går det anderledes. Man når sjældent det, man planlægger – gad vide om dette hasterhjul ikke snart kunne sætte farten lidt ned…
  Det lyder slemt med lungebetændelse, stakkels dig. Godt at du er ovre det og formaninger om at passe på dig selv har du jo fået…
  God søndag, Lisbeth.

 • Ninas have

  Hvor er det en fin mistbænk, og sikke en dejlig altan I har.
  Da vi stod i samme situation udstationerede jeg planter i mine forældres sommerhus og havde flere med i krukker, som var med de to steder, hvor vi boede midlertidigt. Men det var hele besværet værd, da jeg kunne plante dem ud i min nye have. God fornøjelse med planlægningen denne vinter. Jeg kan godt forstå, hvis det kan blive svært at vente.
  VH Nina

 • Bente Busk Kjær

  Jeg har også mange planter i potter som står i " pallerammer"
  Her gør jeg så det at jeg har elektrikerrør, som jeg bruger som bue over.
  For at beskytte sætter jeg plastik hen over. Lægger plastikken dobbelt så det er lidt stærkere.
  Lukker ikke helt i den ene ende så der stadig kan cirkulere luft derinde.

  Hilsen Bente

 • Henrik Eriksen

  Kære Lisbeth, det kender jeg kun alt for godt selv. Jeg tager billederne men at få skrevet indlægget…..inden det bliver for gammelt. Dejligt du stadig er her, og med en ny have i sigte.
  Venligst
  Henrik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *