Hilsen fra skyggebedet

Overskriften er ikke helt sand, for jeg lægger ud med at vise jer min egen stiklingeformerede Rose ‘Ghisliane de Feligonde’ – og her er historien om den lille stikling, der blev væk sidste år og fundet igen i dette forår:

Jeg købe én ‘Ghisliane de Feligonde’ sidste år og da jeg plantede den, knækkede et lille fint skud af. Skuddet blev stukket i en potte med jord, fik en plastichætte over sig og sat imellem planterne i staudebedet. Den satte rødder i potten og blev en lille fin plante. I det sene efterår lige inden frosten, da jeg ville plante den ud, forsvandt den for mig og jeg var overbevist om, at jeg ved en fejl havde smidt den ud sammen med andet haveaffald. Men i dette forår fandt jeg den liggende uden potte mellem rådne hostablade og den blev plantet i en krukke på terrassen foran drivhuset og er nu 1,5m høj og blomstrer så det er en lyst. 

 Rose ‘Ghisliane de Feligonde’

Jeg synes at det er på tide at vise jer en stribe billeder med nogle af de hvide der blomstrer lige nu i skyggebedet – eller det hvid-gul-grønne bed som jeg også kalder det. Bedet er snart 2 år gammelt og stauderne er nu store og omfangsrige. Der er nogle højdesvipsere nogle steder, men det er jo kun godt at der er plads til forbedring.

Verbascum nigrum var. Album som jeg har fået fra Lene Bag Havelågen
Daglilje (Hemerocallis ‘White Temptation’ )
Sneglene (de små med hus på ryggen) er desværre i hobetal og vildt glade for Dahlia, Dagliljer, Phlox, Hosta og Lupiner og jeg “plukker” dem dagligt fra planterne. Mine Dahlia dyrker jeg kun i krukker.
Dahlia ‘My love’ og i baggrunden Anthemis ‘Sauce Hollandaise’
Echinacea ‘Sunrise’
Cleome som jeg har sået i år
Dahlia ‘My Love’ 
Phlox Paniculata – glemt navn
Hydrangea arborescens ‘Annabelle’
Både ‘Annabelle’ og Limelight blev skåret ned til 15 cm over jorden i foråret og jeg har været rystende nervøs for dem begge da der kort tid efter nedskæringen kom uventet frost tilbage. Ja jeg behøver nok ikke repetere forårsvejret, men der var som i husker store udsving i temperaturene og da bladene endelig kom frem blev de angrebet voldsomt af lus. Men begge buske klarede det og er netop nu parat til at blomstre.
Hydrangea Paniculata ‘Limelight’
Drejeblomst (Physostegia virginiana ‘Crown og Snow’)

Echinacea ‘White Swan’

Cenolopium denudatum

Stolt kavaler (Cosmos)
Limefarvet Nicotiana som jeg har sået selv
Billederne er taget i fredags, hvor det var ret overskyet, derfor den lidt dystre baggrund.
Det er så som så med havearbejdet for tiden da min højre hånd er dum og ubrugelig, men heldigvis kan jeg nyde.

12 Comments

 • Berit fra Irishaven

  Hvor er der mange skønne blomster i dit nye hvide bed. Den store gruppe hvide purpursolhat er jeg lidt misundelig på – jeg glæder mig til at mine breder sig og at jeg også får frøplanter. Jeg vil have rigtig mange solhatte :o)

 • Vivi

  Den rose kan du godt være stolt, tænk at den har voerlevet så hård en medfart 🙂

  Tak for kigget på alle de andre skønne blomster og buske du viser……åh hvor jeg glæder mig til, at jeg igen får en blomsterrig have 😉

 • Jette

  hej Lisbeth.God historie om den forsvundne rose.Skønne hvide blomster.Sjovt nok har jeg lige lavet et indlæg med en stor
  annabelle.Floksen og drejeblomsten er jeg også vild med.Desværre er min hvide drejeblomst forsvundet.Så hvis du tager frø fra dem,vil jeg være meget glad for nogle.Rigtig god aften Jette-
  Og god bedring med hånden.

 • Høneballehaven

  Det var da en dejlig historie om din rose, godt du fandt den igen. Så smukt den står, det er da fantastisk.
  Ja sneglene æder alt muligt, og du har ret, det er ikke kun dem uden hus, dem med er også slemme.
  God bedring

 • Pondside

  That's a very sweet story of the rose you saved. The colour is lovely.
  I like all your white blooms. I'm gardening vicariously this year, as all I seem to have done is weed and keep the forest at bay. Aside from the roses, there have been few blooms for our pleasure. Do I understand correctly that you've injured your hand? I hope not – but if so, may it heal quickly!

 • Madame

  Sikke en dejlig historie om din stiklingeformerede rose, som du fandt igen! Oh hvor er det smukt at se dine hvide blomster – jeg har en forkærlighed for Echinacea. Rigtig god bedring med hånden, Lisbeth!

 • Haverose

  Den skønneste rose er funden – for det er den da og dejlig farve.
  Dit skyggebed er fyldt med dejlige blomster – det må se helt fantastisk ud i sin helhed 🙂
  Håber din hånd kommer i hurtig bedring, det er da slemt ikke at kunne bruge. Jeg har selv ligget mest på langs de sidste par dage pga. mange smerter. Det positive er at det er så dejligt vejr og det kan foregå udenfor!

 • marie

  Lækre billeder af lækre blomster. Jeg købte Ghislaine de Feligonde på udsalg i juli måned og glæder mig til at følge den til næste år. Rosenstiklinger kan jeg også finde på at eksperimentere med; men jeg har ladet mig fortælle, at gule roser er vanskelige at stiklingeformere. Ghislaine vil man måske ikke beskrive som gul.

 • Marianne

  Ih, hvor må det være et skønt august-bed, du har fået lavet. Dine valg af blomster og buske er utroligt gode. Cloeme i hvid er da rigtigt gratiøs og din Verbascum ligner jo en orchide.

  Historien om din rosenstikling er rørende. Her går man og tror det er svært at lave roser fra stiklinger, de kloge skriver om podninger osv., og så står din hjemmelavede skønhed og blomstrer som det er en lyst. Genfunden er både den og glæden. Tillykke med det, Lisbeth.

 • Havehygge

  Sød historie med din rose – og Ghislaine de Feligonde er en rigtig smuk én af slagsen.
  Hvor har du mange smukke stauder i dit bed, og de passer da fantastisk sammen. Jeg er lidt vild med din dahlia, dine purpursolhatte og – selvfølgelig – Sauce Hollandaise.
  God bedring med hånden.
  Hilsen Christel

 • Staudefeen

  Fantastiske billeder fra din have, Lisbeth! Vi har en del af de samme planter, kan jeg se, men jeg har da helt glemt at så tobak i år!!!

  God weekend 🙂

  Kh. marlene

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *