Haven i december

Det er dejligt at se sin have i dagslys i december – og når solen skinner og rimfrost ligger som et fint hvidt lag over det hele, ser man virkelig havens form. Kanterne træder kraftigere frem selvom jeg hverken fik stukket dem af, eller revet blade af græsplænen – en græsklipning klarede det grove arbejde og nu ser det bare fint ud.

Stauderne er kun klippet de steder hvor jeg har lagt tulipanløg. Jeg kan godt lide de visne toppe, især hvis de stikker op igennem et tykt lag sne.

Astilbe er efter min mening én af de stauder som er værd at lade stå vinteren igennem – her står den uden så meget som én krøllet stilk.

Sct. Hansurt ‘Matrona’ er yderligere én, på trods af at den er lidt sort og skimlet nogle steder.

Stedsegrønne planter er vigtige i haven og de træder flot frem om vinteren. Her Guldstribet Japansk Star.
Der er ikke så meget at sige om billederne fra haverummet ved spejlbassinet, andet end at formen på bedet og græsplænen træder tydeligt frem om vinteren.
– og så den anden vej…
Bedet herover blev ryddet for stauder til fordel for buxbomkugler og lavendler i efteråret og det har været svært at vise på billeder, men på denne årstid går det fint.
Juletræet er i hus og venter simpelthen bare på at det skal blive den 23. december.
Drivhuset ser total lukket ud, men bag de frostede ruder inde i overvintringsteltet står varmeblæseren og holder temperaturen konstant lige over nul grader.

Derinde står en julerose som jeg gravede op i efteråret og plantede i en stor krukke. Nu myldrer blomsterne op og om nogle dage henter jeg krukken ind i havestuen, ogblomsterne får lov at løbe i vejret.

9 Comments

 • Høneballehaven

  Rimfrost pynter gevaldigt på det hele, det var der ikke noget af hos os, det er helt andre ting, der træder frem i en vinterhave. Vi har lige været ude nu for at købe juletræet. I år var det billigt, kun 100 kr., det er nok andre priser hos jer. Jeg lærte på min tur, at priserne er noget anderledes i nærheden af hovedstaden.

 • Nana / www.mitlandliv.dk

  Rimfrost forskønner virkelig en vinterhave, og din have tager sig som altid godt ud 🙂 Du har ret i at stedsegrønne er vigtige på denne årstid; vi går og taler om hvor vi skal plante et par grønne træer.
  God weekend!
  Kh Nana

 • Gunilla Teckenberg

  Hej!

  Mitt första besök här – visst är det förunderligt med våra trädgårdar som förändrar både karaktär och utseende under de fyra årstiderna. Lika kära för oss som älskar trädgård, oavsett hur de väljer att visa upp sig.

  Hälsningar

  /Gunilla

 • Frk. Anemone

  Dinvinterhave ser aldeles dejlig ud Og rimfrosten sætter lige prikken over i'et. Jeg går og overvejer flere buksbomkugler i min have, da de også pynter rigtigt meget her om vinteren.
  Vi skal hente juletræ på søndag.
  Ja, det et fint med sne her på skærmen 🙂 god weekend

 • Birgitte

  Hej. Din vinterhave er bare rigtig flot og man ser rigtig strukturen. Det er hyggeligt med rimfrosten og så har du også fremskaffet "snefnug" på billederne. Det var meget stemningsfyldt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *