December rimfrost og julepynt

Så kom december med frostklare morgener og mulighed for at give den gas indendøre med julepynt, nisser og stjerner. 

Jeg elsker simpelthen det eventyrlige morgenlys og æbletræet ser så fint ud med æblerne som jeg ikke kunne nå fra jorden – jeg tror at fuglene sætter pris på dem.

I hvertfald indtil foderrørene bliver fyldt op (det er de nu skulle jeg hilse og sige) Der spises efterhånden temmelig mange kilo solsikkekerner her i haven. Plus nødder og hampefrø, rosiner og æbler. Og vi nyder at følge det liv der er omkring foderpladsen.
Rimfrosten blev liggende temmelig længe idag og fra vores køkkenvindue var der så smuk udsigt til cykelskurets tag, hvor Efeuen vokser.
Kronerne har efterhånden stået på cykelskurets tag i nogle år, idag var de ekstra fine med frost og sollys, det ser næsten ud som om der er tændt lys i dem.
Fredagen var afsat til rengøring og pyntning og nu sidder jeg her omgivet af julesagerne som jeg holder så meget af. Jeg kan lide traditioner, men det betyder ikke nødvendigvis at alle de nisser som som ligger i kassen kommer frem i stuen, men nisser og pjat hører efter min mening julen til, så nogle kommer frem.

De to gamle lysnisser har altid stået ved drengenes spiseplads, men nu hvor de to ikke spiser her så ofte er nisserne rykket ind på sofabordet.
At strikke julegrise er mit speciale, men i år har jeg selv kun én enkelt indtil videre – der ligger fem som mangler montering – det må jeg vidst råde bod på.

 Pynt i døråbningen til havestuen.

Den dejlige historie om Peters jul har jeg hørt, læst og læst højt igennem mit liv. Som barn havde jeg den skønneste version på en singleplade oplæst af Hanna Bjarnhof og jeg kan alle vers udenad med samme betoning som hende. Nu har jeg historien på postkort. Bamseklodserne var bare hyggelige at sy – lidt barnlig julestemning kan jeg godt lide.

Det er næsten en tradition, at jeg køber et eller to juletræer af en slags og i år er det Helle Bolgens keramiktræer, som jeg købte på julemarkedet i Haveselskabets have i november.

Julehylden 2016
I sofahjørnet er der fin plads til et par dekorationer og Medusa julekrybben.

Julegåsen har jeg fået i år og den er som den grå nisse på julehylden længere oppe syet af min søster.

Julestjerne (Euphorbia pulcherrima) fås efterhånden i mange farver – jeg sværger til denne gamle gulgrønne, den trækker virkelig naturen ind i stuen, synes jeg.

10 Comments

 • Høneballehaven

  Smukt og stilfuldt pyntet, jeg har ikke pyntet op endnu, kun med lyskæder og kugler. Jeg kan også bedst lide den farve på julestjerner, men har fået foræret en rød forleden dag 🙂 Vores fugle har også fået en ny forsyning korn, vi håber, der kommer nye slags til.

  • Countryliv

   Tak Lisbeth.
   Lyskæder og kugler så er du også godt på vej med julepynten. De røde julestjerner er jo de oprindelige her i landet de må vi give dem:) Det er spændende hvilke fugle som frekventerer vores foderpladser – og især hvis der kommer nye til.

  • Countryliv

   Kære Nana.
   Jeg er også faldet for grisene og de er dejlig nemme at strikke:)
   Her går jeg all-in på julepynt fra begyndelsen af december, jeg synes at der er så kort tid til at nyde mine juleting.
   God adventssøndag til dig også:-)

 • marie

  Det ser rigtig fint og hyggeligt ud. Så meget juler jeg overhovedet ikke i løbet af december. Måske køber jeg en julestjerne, hvis jeg falder over et flot eksemplar.

  • Countryliv

   Tak Marie:-) Jeg nyder at gense mine juleting i december, selvom jeg ikke er til mange stilleben ude i haven, elsker jeg ting og nips herinde – på det punkt er jeg uforbederlig.
   Spændende om du finder en flot julestjerne i år.

 • Jette

  Hej Lisbeth.Hvor har du pyntet hyggeligt hos dig.Har kun lavet lidt dekorationer og sat nogle lyskæder op udendørs.
  Mit ynglingsbillede i dag er det med hylden med fint julepynt.
  Men kan nu også godt lide dine små fine grise.
  Rigtig god advents aften Knus Jette

  • Countryliv

   Hej Jette.
   Tak for ros, dekorationer og lyskæder bidrager i den grad med julestemningen. Jeg holder meget af min julehylde, den kan jeg se fra min faste plads i sofaen og ved spisebordet og den gør mig i godt humør:)
   God advent og god aften til dig også. Knus

 • Anette Nielsen

  Hej Lisbeth!
  Smukke billeder!
  Sådan en stor og flot julestjerne har jeg også i mit vindue:-) Jeg kan godt lide din julepynt, også grisen hitter ekstra her:-) og båndet den og det andet hygge hænger i, det giver det en kant-spænding, så lækkert!
  Troede faktisk der var lys i kronerne:-)

  Ha en god aften
  Knus Anette

  • Countryliv

   Hej Anette
   Tak 🙂
   Julestjerne er vidst elsket og hadet igennem årene, men det er som om den får en renæssance i disse år med alle de nye farver. Der er bare noget særligt over denne i julen, synes jeg.
   Hvor sjovt at du bemærker båndet – det er jeg meget glad for også:-)
   God aften til dig. Knus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *