Grøftekantstemning i staudebedet

Tiden flyver afsted og jeg nyder al den tid jeg kan være i haven. Mine staudebede har den helt rigtige stemning af grøftekant og jeg nåede netop at tage disse billeder i weekenden inden solen og det høje temperaturer gjorde det af med alle Forglemmigejerne – igår måtte jeg klippe både dem og akelejerne i bund da de var afblomstret.

Geranium Endresii ‘Rose Clair’,  Salvia Pratensis ‘Rose Rapsody’
Geranium cin’Ballerina’
Rosa Nevada i fuldt flor og i for meget sollys

Kolkwitzia amabilis står også i fuldt flor
Pæon Sarah Bernhard blomstrer også her hos mig.
Rose Aichia og Rose de Recht er også begyndt at blomstre, men billeder må vente, snart følger alle de andre roser og jeg krydser fingre for at rosenboreren som jeg opdagede igår i flere af roserne ikke når at æde alle knopperne, for mine roser har ellers aldrig set så sunde ud som de gør i år så det er kreperligt at gå og klippe de angrebne skud af.

17 Comments

 • Berit fra Irishaven

  Jeg er også, ligesom dig, glad for det grøftekantsagtige vilde look i haven og jeg synes dine bede ser så dejlige og frodige ud. Hvor har vi haveejere været heldige med nogenlunde passende mængder varme og regn i år.
  Jeg hev også mine forglemmigej op i weekenden og rystede dem godt for frøspredning.
  Hilsen Berit

 • Gro

  Aj det ser jo pragtfuldt ud! Jeg håber virkelig ikke dine roser bliver ødelagt alt for meget af rosenborebanditten!Planterne hos dig er længere fremme end her hos mig:(
  K. Gro

 • Countryliv

  Staudefe: ha, ha tusind tak fordi du gør mig opmærksom på det, her er et punkt jeg ikke har sat spørgsmåltegn ved – jeg købte to pæoner for en del år aiden hvor skiltet sagde at det var Sarah Bernhard og det har jeg altid troet:)
  Pondside: Yes et can be hard, but already today everything looks fine and now the bed is pink insteed of blue.
  iben: min Rosa Nevada var den første rose jeg fik for 28 år siden og den har haft rigtig godt af at at jeg klippede den helt ned for 2-3 år siden.
  sIgne: ja det er også en skøn tid;)
  Madame: Fjerbusken og valmuerne er også dejlige. Og ja pæonen er skøn selvom det ikke er en Sarah Bernhard;)))
  Berit: ja vi er heldige med vejret i år. Det er dejligt at forglemmigejerne kommer igen til næste år.
  Anne-Gine: tak, jeg nyder det også rigtig meget:)
  Lea: det er ærgeligt med dine roser, men der er mange der er ramt i år, heldigvis er mine roser næsten sluppet.
  Gro: jeg håber at jeg når at få flernet mange rosenborerer og så glæder jeg mig over at de fleste af mine roser er remonterende og håber på nye sunde skud.
  CuginaK: tusind tak jeg håber det bedste for roserne;)

 • Annette

  Sikke smukke og frodige bede du disker op med, og det er rigtigt at roserne ser ud til at have det rigtig godt i år, der er også rigtig mange knopper og blomster i mine.
  Knus
  Annette

 • Fru Friis

  Dejlige bede, glæder mig til mine kommer dertil!

  Dog bliver jeg en smule stresset når du skriver om rosenborer, – hvad er nu det for en fætter… den må jeg lige google. Træls med de der banditter, der gnasker i eller snylter på vores ellers perfekte planter!!

 • Fru Friis

  Åhhh..NEJ!!! Nu er det mørkt udenfor, og jeg skal bare sådan ud og se til min Alcymist rose i drivhuset. Den har det nemlig med at rage underligheder til sig, og de symptomer jeg lige har læst om rosenborer, kunne være et angreb hos mig!
  Grrrr… Hmpft….Grynt….jeg skal ud med falkeblikket imorgen tidlig… :o(

 • Trines hus og hage

  Hei Lisbeth!
  Dette var et herlig syn, så flott grøftekantstemning hos deg. Akkurat slik man liker det når plantene vever seg inn i hverandre. Takk for inspirasjonen!
  Skal si en del blomstring er tidlig hos deg i forhold til hos meg. Jeg må nok vente en stund på Sarah Bernard, men heldigvis er det en del å nyte i mellomtiden.
  Ha en finfin pinsehelg og kos deg med alt det skjønne i hagen.
  Blomsterklem fra Trine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *